Barbatii isi vor putea testa fertilitatea, in curand, cu un dispozitiv care seamana cu testele de sarcina. Noul test va costa in jur de 25 de dolari si are o acuratete de 96 la suta. Un nou dispozitiv medical, care seamana cu testele de sarcina dar care evalueaza fertilitatea masculina, va fi disponibil in curand in Europa si in Statele Unite ale Americii. Informatia a fost publicata in revista Human Reproduction. Acest test se adreseaza acelor cupluri care au incercat timp de cateva luni sa devina parinti, dar care nu au apelat inca la ajutor medical de specialitate, a explicat medicul John Herr, de la Universitatea Virginia din Charlottesville, care a contribuit la punerea la punct a procedurii, scrie Gandul.

Terapie cu animale de companie. Un grup de tineri voluntari a readus la viata un camin de batrani oferind „tratamente” cu sprijinul cainilor si pisicilor. Cel mai mare succes al proiectului: un barbat a reinceput sa vorbeasca. Mircea are 55 de ani si sta in caminul pentru batrani „Casa Max”, din sectorul 3, Bucuresti de ani buni. In urma unui accident vascular a ramas cu o paralizie severa: are dificultati la vorbire si deplasare, scrie EvZ.ro

Cercetatorii explica cum si de ce casatoria tine la distanta diferite boli. Viata de cuplu ofera echilibru cel putin in randul barbatilor, aceasta este concluzia a trei studii. In ceea ce priveste sexul slab, una din cinci femei se ingrasa cu pana la 9,5 kilograme dupa primul an de mariaj. Barbatii necasatoriti sau cei care sunt nefericiti alaturi de consoarta prezinta un risc de 64 la suta de a suferi un atac cerebral sau de a se imbolnavi de boli de inima. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un grup de cercetatori de la Universitatea Tel Aviv, din Israel, care au monitorizat 10.000 de barbati pe o perioada de peste 30 de ani. Mai mult, pe parcursul supravegherii, oamenii de stiinta au constatat ca aproximativ 9 la suta dintre participantii la studiu care erau burlaci au murit din cauza acestor afectiuni, comparativ cu 7 la suta dintre barbatii care erau insurati, dar a caror relatie nu era una stralucita, scrie Gandul.

Dureri de spate tratate prin consiliere psihologica. Durerile enervante de spate ar putea fi doar in mintea noastra, spun cercetatorii de la Universitatea Warwick, care propun si un alt gen de tratament, prin consiliere psihologica. In testele efectuate pana acum s-a aratat ca durerile de spate pot fi ameliorate prin acest gen de terapie, intensitatea acestora scazand la jumatate dupa sase sedinte, relateaza The Telegraph. Practic, prin terapie pacientii sunt ajutati sa-si schimbe felul de a gandi, ceea ce ii ajuta sa perceapa altfel si durerea. In cadrul sedintelor, ei sunt ajutati sa elimine gandurile negative. Acest gen de terapie este deja folosita in tratarea fobiilor sau a atacurilor de panica sau a stresului, scrie Romania Libera.

Ai grija de ochii tai! Ochii tai sunt supusi in permanenta unor agresiuni diverse, care, in timp, iti afecteaza iremediabil vederea. O parte din problemele oculare pot fi insa ameliorate sau chiar evitate, daca identifici la timp factorii declansatori. Igiena oculara corespunzatoare te fereste de aparitia unor simptome suparatoare - roseata, lacrimarea sau intepaturile si poate preveni aparitia unor probleme mai grave, precum alergiile si conjunctivitele, scrie Libertatea.

Cum te protejezi de infarct: opreste fluxul sangvin din brat! Cercetatorii danezi afirma ca oprirea temporara a circulatiei sangelui in brat protejeaza inima celor afectati de un infarct si o intareste in eventualitatea unor viitoare atacuri. Concluzia a reiesit in urma unui studiu in care au fost implicati 150 de pacienti tratati astfel in ambulanta, cand a survenit infarctul, scrie Romania Libera.

Sfaturi generale de intretinere a masinii. Cu totii ne dorim ca atunci cand cumparam o masina noua ca aceasta sa se mentina intr-o stare buna de functionare pe o perioada cat mai lunga de timp. Fiecare vizita la service inseamna bani si timp pierdut. In continuare va prezentam cateva cateva sfaturi generale cu privire la intretinerea masinii. 1. Nu fortati masina in perioada de rodaj: pe perioada rodajului, de obicei primii 1.500 km, mentineti viteza pana in 90 km/h sau cat este recomandat in cartea tehnica a masinii; evitati sa incarcati prea tare masina: nu ii atasati remorca si nu o incarcati cu materiale foarte grele; nu lasati masina nepornita pentru o perioada indelungata. Acesta este un sfat valabil oricand, nu numai in perioada de rodaj; nu accelerati foarte puternic incercand sa mentineti turatia motorului pana in 3000 rpm. Integral pe AutoDigest.ro