Ghid de lupta anticolesterol. Specialistii in nutritie va invata ce trebuie sa mancati pentru a tine in frau colesterolul, dar si ce alte masuri ajuta in lupta cu principalul raspunzator de bolile cardiovasculare. Bolile cardiovasculare si complicatiile lor continua sa reprezinte principala problema de sanatate a romanilor. Pentru a nu ajunge sa suferiti din cauza lor, dar si pentru a le combate in cazul in care le aveti deja, medicii va indeamna sa adoptati un stil alimentar bazat pe legume, fructe si peste. Miscarea, care poate sa insemne doar urcatul unor scari sau gradinaritul, ar trebui sa completeze eforturile, scrie EvZ.ro

Calciul si Vitamina D nu scad nivelul colesterolului. Pana acum se credea ca suplimentele de calciu si Vitamina D scad nivelul colesterolului, facand mai putin probabile bolile cardiace, insa un studiu recent arata ca aceasta afirmatie este lipsita de acoperire, noteaza Romania Libera.

Zooterapia e folosita frecvent pentru tratarea problemelor psihice. Considerat parintele zooterapiei, Boris M. Levinson a fost primul medic care, in 1964, a remarcat beneficiile pe care animalele de companie le pot oferi pacientilor cu diferite afectiuni. Dupa o atenta observatie, el a ajuns la concluzia ca persoanele cu probleme psihice se pot recupera mai usor daca au in preajma caini sau pisici. Ulterior, s-a descoperit ca si alte animale au efecte pozitive asupra bolnavilor, noteaza Libertatea.

Cura de slabire, in functie de structura genetica. Persoanele care adopta un regim alimentar in functie de structura genetica pierd mai multe kilograme decat acelea care urmeaza o dieta la intamplare. Informatia apartine American Heart Association, care a facut-o publica in cadrul unui seminar prezentat la Universitatea Stanford, din California. Testul, al carui pret in Statele Unite este de 149 de dolari, analizeaza mutatiile genelor ABP2, PPARG si ADRB2. Cercetatorii au afirmat ca 39% dintre albi prezinta un genotip favorizat de alimentele sarace in grasimi, 45% au acel genotip care raspunde favorabil dietelor sarace in carbohidrati si 16% dintre acestia prezinta mutatii genetice care nu le permit sa consume nici alimente bogate in carbohidrati, nici grasimi, scrie EvZ.ro

Opt alimente pe care trebuie sa le consumam zilnic. Cand vine vorba de alimentatie sanatoasa, specialistii dau atat de multe sfaturi si retete, incat politicile interne din Orientul Mijlociu par uneori mai usor de inteles decat ultimele tendinte in nutritie. Totusi, ca sa iti mentii sanatatea, nu e nevoie sa memorezi liste intregi de reguli, ci doar sa mananci zilnic opt alimente esentiale si o cantitate mica de proteine din somon, curcan sau carne slaba de vita, scrie Romania Libera.

Mancati fructe ca sa scapati de astenie. Primavara, organismul este slabit si trebuie intarit. Va simtiti dintr-o data obositi, fara energie, aveti stari de tristete si va concentrati cu greu la munca sau la scoala? In acest caz, este posibil sa suferiti de astenie de primavara, o problema des intalnita in aceasta perioada. Integral in Libertatea.