Lumina din galantar face spanacul mai bogat in vitamine? Lumina fluorescenta din magazinele de legume-fructe ar putea creste valoarea nutritionala a spanacului, sugereaza un studiu recent citat de Health. Multe magazine si hipermarketuri expun spanacul proaspat ambalat fie in folie, fie in cutii din plastic tranparent, la o temperatura de aproximativ 4 grade Celsius, si il tin sub lumina fluorescenta 24 din 24 de ore. In cadrul studiului publicat in "Journal of Agricultural and Food Chemistry", cercetatorii au expus, timp de noua zile, o parte din frunzele de spanac la lumina fluorescenta, in timp ce alte frunze proaspete de spanac au fost tinute in intuneric. Integral in EvZ.ro.

Revolta obezilor din SUA: "Esti gras. Si ce daca?" Compania aeriana Southwest si-a rezervat dreptul de a-i pune pe pasagerii obezi sa plateasca doua bilete in loc de unul. Universitatea Lincoln din Pennsylvania, care are un numar limitat de studenti, ii selectioneaza pe acestia si pe baza greutatii corporale. Statul Carolina de Nord ii pune sa plateasca o suprataxa pentru asigurarea de sanatate pe functionarii publici prea grasi. Mai mult, unele agentii pentru adoptii resping candidatura parintilor supraponderali. Integral in Romania Libera.

Sucul de cartof, eficient in caz de indigestie. Sucul de cartof, baut zilnic, poate ameliora sau chiar trata indigestia, arata un studiu recent. In cadrul unei cercetari realizate in Germania si Australia, rezultatele s-au vazut chiar din prima saptamana de tratament, 8 din 10 voluntari care sufereau de indigestie cronica simtindu-se mult mai bine. Cei 40 de voluntari sufereau de indigestie de cel putin 12 saptamani. In cadrul studiului, ei au baut cate 100 de mililitri de ceai de cartof dimineata, cu jumatate de ora inainte de micul dejun, si seara, inainte de a merge la culcare. Integral in Romania Libera.

Uleiul de rapita previne infarctul. Untdelemnul extras din plante nu trebuie sa lipseasca din alimentatie. Te-ai decis sa slabesti si sa mananci sanatos, asa ca primul lucru pe care il faci este sa renunti la grasimi! Gresit! Esentiale pentru buna functionare a organismului uman, lipidele nu trebuie sa lipseasca din dieta ta. Dr. Corina Zugravu, lector la Universitatea “Carol Davila” din Bucuresti, te invata ce grasimi trebuie sa consumi si pe care e necesar sa le ocolesti. Secretul il reprezinta inlocuirea lipidelor “rele” - saturate, de origine animala - cu cele “bune”, extrase din plante. Mai exact, trebuie redus pe cat posibil consumul de unt, branzeturi si carne grasa, de produse de patiserie sau prajeli in grasimi animale. Integral in Libertatea.

Prepara-ti o margarina sanatoasa. Una din sursele de grasimi bune, margarina, o putem prepara chiar in casa, in nu mai mult de 10 minute. Specialistii Rama iti arata care sunt pasii simpli prin care te poti bucura de un mix cu grasimi sanatoase, pe care le amesteci singura. Pregatirea ingredientelor: 20 grame de grasime de palmier, ulei de floarea-soarelui sau de masline, trei oua (sau lecitina din soia, pentru cei care tin post), putina apa sau lapte. Integral in Libertatea.

Tot mai multi tineri romani se imbolnavesc de inima. Cele mai frecvente boli

cardiovasculare in Romania sunt hipertensiunea arteriala si diferitele forme de cardiopatie ischemica, cel mai ingrijorator aspect fiind acela ca tot mai multi tineri sufera de aceste afectiuni. "Ambele afectiuni debuteaza cel mai frecvent in jurul varstei de 50 de ani. Problema majora este ca in ultimii ani au aparut din ce in ce mai multe cazuri de boli cardiovasculare si chiar de infarct miocardic acut la oameni tineri, sub 40 de ani. Aceasta apare din multe cauze, cele mai importante fiind fumatul, alimentatianesanatoasa, sedentarismul si stresul", a declarat prof. dr. Dragos Vinereanu. Integral in Romania Libera.