Cat costa sa chemi o Salvare privata. Varianta asistentei medicale prin ambulante private e posibila in orasele mari. Tot mai multi romani apeleaza, in caz de urgente medicale, la ambulante private, disponibile in special in marile orase. Consultatiile simple costa 200 de lei, iar cele care presupun mai multe cadre medicale, peste 300 de lei, noteaza EvZ.ro

Transplant cu sange din cordonul ombilical. Sangele din cordonul ombilical este o sursa mult mai buna de celule stem decat cel din maduva osoasa, potrivit cercetatorilor. Dupa ce expertii britanici au facut o serie de teste clinice, un cuplu din Regatul Unit militeaza acum pentru initierea unei campanii care sa faca donarea mult mai usoara si rapida. In Marea Britanie, specialistii estimeaza o crestere a ratei natalitatii in 2010, cu un nou-nascut la fiecare 80 de secunde. Aproape fara exceptie, cordonul ombilical al fiecarui bebelus este prins in cleme, taiat si apoi incinerat, odata cu placenta (produse considerate pana recent deseuri biologice) - o procedura extrem de paguboasa, dupa cum spun numerosi medici si chiar parinti. Motivul - aceasta sursa de celule stem este irosita fara rost, scrie Romania Libera.

Cinci pasi pentru alungare asteniei. Cunoscuta si drept „depresie de sezon”, astenia de primavara se manifesta la aproximativ 20% dintre adulti si apare ca efect al trecerii organismului prin sezonul rece. Iarna, aportul de vitamine si minerale scade substantial, din cauza consumului de alimente sarace in proprietati nutritive sau ca urmare a unor diete nesanatoase. Chiar daca nu au fost determinate cu exactitate mecanismele cerebrale implicate in aceasta tulburare de sezon, neurologii arata ca este vorba despre o implicare a nivelului de serotinina („hormonul fericirii”) melatonina (hormonul somnului) si cortizol (hormonul stresului), informeaza EvZ.ro

Cum tratati disfunctia erectila. Fie ca apar la 35 de ani, fie ca se instaleaza mult mai tarziu, problemele de erectie se rezolva cu tratament. Din categoria celor care au trecut peste inhibitii si au incercat Viagra face parte si Stefan V. (35 de ani). S-a intamplat acum un an, din cauza unor probleme de erectie. „Cand am citit prospectul si am vazut cate efecte adverse are, m-am speriat, asa ca am luat o doza mai mica. Si-a facut efectul cam dupa o ora. Ma inrosisem la fata si ma simteam ca si cum as fi alergat toata ziua, dar erectia a fost ca la 20 de ani", povesteste barbatul, citat de Romania Libera.

Alimente care cresc buna dispozitie. Daca starea ta de spirit nu este chiar grozava, un produs alimentar iti poate da o mana de ajutor sa te inveseleasca. Fie ca este vorba despre anxietate, depresie sau doar iritabilitate, alimentele pot face uneori minuni. Daca vrei sa iti imbunatatesti starea de spirit, atunci consuma cateva din alimentele recomandate de revista online Regimes Maigrir. 1. Ouale. Consumand proteine iti va creste nivelul de vigilenta si de energie. Pentru a-ti asigura aportul de proteine, mananca un ou fiert. Acesta iti va oferi, de asemenea, o doza de vitamina D care creste cantitatea de serotonina din creier si duce la o stare de spirit mai buna. 2. Cerealele integrale. Carbohidratii declanseaza eliberarea de insulina in sange, care relaxeaza si calmeaza tensiunile. Glucidele complexe cum ar fi cele din cerealele integrale sunt arse in mod regulat astfel incat sa iti poti pastra buna dispozitie mai mult timp, noteaza Romania Libera.

Magnetii te scapa de dureri. Magnetii sunt folositi in medicina inca din antichitate, pentru tratarea unor afectiuni si, in prezent, chiar pentru diagnosticare, sub forma de rezonanta magnetica (RMN). Medicul Libertatii, dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, iti spune ce probleme de sanatate poti trata prin magnetoterapie si cand nu este indicat sa recurgi la un astfel de tratament, noteaza Libertatea.