Ouale din ciocolata protejeaza organismul impotriva bolilor cardiace. Un patrat dintr-o tableta de 100 de grame de ciocolata neagra reduce cu 39 la suta aparitia afectiunilor inimii. Ouale din ciocolata, atat de populare de Pasti, au efecte benefice asupra sanatatii, sugereaza un studiu german care a demonstrat ca o mica portie zilnica de ciocolata, de preferat neagra, contribuie la reducerea tensiunii arteriale si a riscului de declansare a unor maladii cardiace, scrie Gandul.

Cum se trateaza natural anemia. Cele mai comune forme apar ca o consecinta a deficitului de fier sau de acid folic (vitamina B9) din organism. Principala masura necesara pentru combaterea afectiunii este includerea in dieta a organelor, a carnii rosii si a fructelor si legumelor proaspete. Starile de oboseala, de lesin, dificultatile de respiratie si pierderea in greutate sunt principalele simptome ale anemiei. „Cel mai frecvent sunt intalnite asa-numitele anemii nutritionale, cauzate de lipsa nutrientilor necesari unei sinteze normale a hemoglobinei (substanta care formeaza materia coloranta rosie a sangelui si are rolul de a raspandi in organism oxigenul inspirat). Este vorba in principal despre fier, vitamina B12 sau despre acidul folic", explica medicul specialist in diabet zaharat, nutritie si boli metabolice Mihaela Gologan de la Centrul Medical Unirea (CMU), scrie Adevarul.

Cat de periculos este serul care promite sa-ti mareasca sanii peste noapte. Un ser cu efect de marire si lifting al sanilor este disponibil in Romania. Chirurgii esteticieni insa atentioneaza asupra pericolelor pe care astfel de produse le pot avea in timp. In incercarea disperata de a obtine o marime in plus la cupa sutienului, femeile sunt dispuse sa cheltuie bani pe tot felul de proceduri, care mai de care mai speciale. Recent, in Romania a aparut un ser care, potrivit producatorului, mareste volumul sanilor intre 2 si 4 centimetri in 6 saptamani, scrie Gandul.

Oboseala trece cu apa. Pentru a alunga oboseala e, in primul rand, nevoie sa beti apa, pentru ca toate fluidele corpului, inclusiv sangele, o contin. Si alimentele care au apa, cum ar fi iaurtul, broccoli, morcovii, pepenele verde, portocalele sau grape fruitul, sunt foarte utile. „Chiar si o usoara deshidratare poate face ca sangele sa se ingroase, fortand inima sa pompeze mai mult pentru a asigura necesarul de sange pentru celule si organele corpului, de unde rezulta oboseala”, explica medicul nutritionist Corina Zugravu, scrie EvZ.

Busola moralitatii din creier. Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au descoperit in creierul uman o „busola a moralitatii" care controleaza modul in care ii judecam pe cei din jur. Acest compas se gaseste la jonctiunea lobilor temporal si parietal, aproape de suprafata creierului, chiar in spatele urechii drepte. Potrivit „The Daily Mail", cercetatorii americani au reusit sa foloseasca magneti foarte puternici pentru a modifica activitatea din aceasta zona a creierului si a-i face pe cei supusi testelor, temporar, lipsiti de moralitate, scrie Adevarul.