Carnea de miel, buna pentru oase si pentru imunitate. O portie de carne de miel, „vedeta“ mesei de Paste, asigura 30% din necesarul zilnic de zinc, mineral important pentru dezvoltarea si mentinerea sanatatii oaselor si pentru intarirea sistemului imunitar. Deoarece contine carnitina, un aminoacid esential, intalnit destul de rar la alte alimente, carnea de miel asigura organismului energia de care are nevoie si inlatura starea generala de oboseala, scrie Adevarul.

Sunca grasa si ouale mancate la micul dejun, cea mai sanatoasa cale de a incepe o noua zi. Micul dejun constand in sunca grasa si oua prajite ar putea fi cea mai sanatoasa cale de a incepe o noua zi, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii Universitatii Alabama din Birmingham (SUA), publicat, marti, in revista International Journal of Obesity, informeaza dailymail.co.uk. Prima masa a zilei pare sa programeze metabolismul pentru restul zilei, au relevat cercetatorii americani de la Universitatea Alabama din Birmingham (UAB), scrie Gandul.

Auzul poate fi pierdut la orice varsta! Otitele netratate pot surzi un copil, iar un soc emotional sau suprasolicitarea pot cauza surditate brusca, afectiune care trebuie urgent tratata. Odata cu inaintarea in varsta este normal ca auzul sa scada. Afectarea acestuia depinde de mostenirea genetica. De obicei, la afectiunile transmise genetic, simptomele se resimt in copilarie, scrie EvZ.

Ce temperatura sa pastram in camera copilului? Temperatura din camera trebuie sa fie intre 22 si 24 de grade. Copilul nu trebuie sa fie supraincalzit, pentru ca diferentele de temperatura din casa si de afara ii pot cauza raceli. In plus, un copil supraincalzit transpira si pierde lichide inutil. De aceea, nu tineti copilul gros imbracat in casa si nici cu caciulita pe cap. Camera in care sta trebuie sa fie bine aerisita de cel putin trei ori pe zi. Acest lucru este foarte important, pentru ca astfel concentratia de virusi si microbi pe care o emana toti cei din jurul bebelusului stagneaza in aer, scrie Romania libera.

Tratamente „miraculoase“, dar mincinoase. Sunt prezentate ca alternative sanatoase ce rezolva probleme pentru care medicina clasica nu a gasit inca solutiile cele mai bune. In cel mai bun caz, aceste tratamente au efect de tip placebo, in cel mai rau caz, ne afecteaza sanatatea, dar in niciun caz nu au efectele miraculoase pe care le pretind producatorii. Sunt usor de recunoscut pentru ca, invariabil, sunt prea bune pentru a fi adevarate. Mai exact, pretind ca pot vindeca sau trata o gama larga de afectiuni de la caderea parului pana la impotenta si tumori canceroase, scrie Adevarul.