Cucereste-l, dezvaluindu-i cat mai putin. Ai o noua relatie si nu stii cum sa il cuceresti? Incearca sa ii zambesti cat mai des si sa te lasi descoperita putin cate putin. Ai putea sa il atragi mai mult. Se pare ca barbatii se simt atrasi de femeile care dau impresia unei persoane vesele si pozitive. Un zambet sincer si generozitatea, aratate discret, il vor face pe alesul tau sa simta ca poate avea incredere in tine si ca stii sa tratezi lucrurile, cu calm si intelepciune, scrie Adevarul.

Morcovii fac bine la rinichi. Aveti probleme cu rinichii? Atunci fiti atenti la ce consumati. Spre exemplu, lactatele, dar si calciul, pot favoriza formarea calculilor renali (pietre la rinichi). Lichidele, in schimb, sunt cel mai bun aliat. Calculii renali pot provoca dureri puternice in partea de jos a spatelui, la nivelul rinichilor. Simptomele sunt foarte neplacute: nu puteti urina, e posibil sa faceti febra sau chiar sa aveti stari de voma. Daca sunteti predispusi la aparitia pietrelor la rinichi, trebuie sa va feriti de: produsele cu un continut mare de calciu, de lactate, ciocolata, cafea, carne grasa, mezeluri, creier, ficat, rinichi, condimente, bauturi alcoolice si de sare. In schimb, puteti consuma pepene, caise, morcovi, telina, orez, fulgi de ovaz. Beti cel putin doi litri de apa plata pentru a facilita functionarea rinichilor, noteaza Libertatea.

Mic dejun prajit, sanatate curata. Cel mai indicat mod de a incepe ziua in forma consta intr‑o masa cu sunca, oua, carnati si fasole. Astfel arata un mic dejun sanatos, potrivit unui studiu recent publicat de cotidianul „The Daily Telegraph“. Cercetatorii britanici au ajuns la concluzia ca prima masa a zilei programeaza metabolismul pentru tot restul zilei. Astfel, un meniu bogat in grasimi ajuta organismul sa le arda pe parcursul zilei, scrie Adevarul.

Ceaiuri de leac pentru indigestie. Traditia spune ca de pe masa de Paste nu pot lipsi ouale rosii, friptura de miel, drobul, prajiturile si un vin bun. Batranii stiu ca pentru a savura in tihna un asa festin e bine sa ai la indemana cateva plante de leac pentru problemele digestive ce pot aparea. Menta: Cu efect antispasmodic, ceaiul de menta este recomandat pentru buna functionare a sistemului digestiv. Te scapa de crampele stomacale, noteaza Libertatea.

Hernia de disc, tratata in 15 minute. Constantin Anghelescu avea doar 7 ani cand i-au aparut primele probleme la spate, dupa ce a cazut in fund cu o greutate pe umar, in timpul unor antrenamente. S-a internat in spital, iar pana in facultate n-a mai simtit nicio durere. „Aveam dureri de care nu mai scapam cu niciun medicament. La un moment dat, un prieten a observat ca schiopatez cu piciorul drept. Eu nu mi-am dat seama de asta. M-am speriat si am facut un examen RMN de unde a reiesit ca aveam doua discuri vertebrale afectate, nu doar unul. Medicul m-a sfatuit sa fac interventia cat mai repede, inainte ca discurile sa se sparga si sa ajung la cutit", spune Constantin, care a apelat in urma cu doi ani la tehnica denumita nucleoplastie, scrie Romania Libera.

Nu dormi bine? Schimba salteaua! Te-ai gandit vreodata cat timp petreci in pat? O treime din viata! De aceea, ultimele cercetari au aratat ca alegerea saltelei este printre cele mai importante lucruri, daca vrei sa ai nu doar un somn linistit, ci si sa te trezesti cu chef de viata si fara dureri de spate. Insomnia, iritabilitatea, anxietatea, durerile de spate sau de gat sunt cele mai frecvente “simptome” cand dormi pe o saltea nepotrivita. Aceasta iti poate provoca probleme serioase de coloana si alergii respiratorii sau de piele, sustin specialistii, care iti vin in ajutor cu sfaturi care sa te ajute sa alegi salteaua ideala, scrie Libertatea.