Ce e in capul adolescentului roman: sa fie ascultat si sa aiba bani. O persoana care vrea sa fie ascultata, care sa deprinda scoala vietii, dar care e increzatoare in fortele proprii, asa este liceanul roman, spune psihologul Cristina Lazar pentru Gandul. "E clar un optimist, care sustine ca detine calitatile necesare pentru a razbate, pentru a fi un castigator", completeaza specialistul potretul robot al romanului intre 15 si 17 ani, elev la orice liceu din Bucuresti. Realizat pe un esantion de 300 de tineri, studiul releva ca acestia sunt interesati de dezvoltarea personala, de relatia pe care o au cu parintii, de asigurarea confortului financiar, dar si de profesori, scrie Gandul.

Incaltamintea nepotrivita afecteaza coloana. Durerile de spate si deformarile degetelor de la picioare sunt cateva dintre consecintele purtarii unor incaltari incomode. Specialistii spun ca pantofii care nu ne pun sanatatea in pericol sunt comozi, au varful rotund si un toc de maximum patru centimetri. Patru femei din zece isi cumpara pantofi incomozi doar pentru a fi in pas cu moda, arata un sondaj realizat de Societatea Britanica de Podologie, citat de Adevarul.

Fara stres si fara kilograme. Ce sa mananci la serviciu. Statisticile arata ca unul din cinci oameni este stresat, caz in care organismul celui afectat functioneaza pe pozitia "supravietuire": Astfel, sub efectul celor doi hormoni de stres - cortizolul si leptina, metabolismul incetineste, iar corpul incepe sa stocheze "rezerve de combustibil", sub forma de grasime. Medicii nutritionisti atrag atentia asupra faptului ca stresul are un rol important in luarea in greutate si, cum multi dintre noi petrecem cel putin opt ore la locul de munca, riscul de a ne ingrasa este ridicat, scrie Gandul.

Cum sa atingi fericirea la locul de munca. Ințelegerea intre colegi și recunoașterea muncii prestate sunt doar doua din lucrurile care ne fac fericiți la locul de munca, potrivit unui studiu pe un eșantion de 3.000 de angajați. Institutul pentru Studiul Fericirii, susținut de compania Coca-Cola, a intocmit un raport prin care ofera angajaților cateva indicii pentru a atinge fericirea la locul de munca, scrie Adevarul.

Protezele pentru inima pot corecta defectele din nastere. Un prahovean de 62 de ani cu o malformatie a cordului traieste datorita unei operatii de inlocuire a valvei aortice. Interventia chirurgicala consta in inlocuirea valvei aortice (o supapa care face legatura intre inima si artera cea mai importanta din corp) cu o proteza mecanica din otel si a vasului de sange de deasupra ei cu un tub sintetic din plastic. Operatia se face atunci cand vasul de sange se rupe din cauza hipertensiunii arteriale sau pentru ca este slab de la nastere, scrie Romania libera.

Cum sa-ti imbunatatesti viata sexuala la menopauza. In Romania, circa 40 la suta dintre femei sufera de vaginita atrofica. Numai 25 la suta dintre acestea ajung sa ceara sfatul medicului. Atrofia vaginala este o afectiune a mucoasei vaginale, rezultat al dezechilibrului balantei hormonale cauzat de reducerea cantitatii de estrogen ce determina subtierea tesuturilor vaginale, uscaciunea mucoasei vaginale, pierderea elasticitatii, cresterea fragilitatii si scaderea capacitatii de aparare impotriva agentilor infectiosi, scrie Gandul.