Ce ascunde lipsa poftei de mancare. Persoanele care-si pierd brusc si inexplicabil apetitul pot suferi de boli grave, precum cancerul, sau de afectiuni digestive, intestinale ori psihice. Cei care isi pierd brusc pofta de man­­­care pentru o sap­­tamana sau doua si care scad foarte mult in greutate ar trebui sa con­sulte un medic. „Prima cauza ar putea fi cancerul, mai ales in sfe­ra digestiva. De vina mai pot fi si afectiuni digestive, precum cele ale stomacului, ale intestinului sau ale ficatului. In acest caz, se fac analize de san­ge, iar daca exis­ta si alte simpto­me, precum du­reri abdominale sau anemie, este nevoie de un set in plus de anali­ze", afirma nutri­tionistul Eduard Adamescu. Pierde­rea apeti­tului mai poate indica tulburari psi­hice, precum ano­rexia nervoasa. Integral in Romania Libera.

Alunele de padure previn bolile de inima. Energizante naturale, alunele de padure contin proteine, acizi grasi esentiali, vitaminele A, B1, B9, C, alaturi de minerale precum potasiul (635 mg), fosforul (330 mg) si calciul (225 mg). Datorita potasiului, alunele de padure sunt eficiente atat pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, cat si ca adjuvante in tratamentul lor. Fructele se consuma crude pentru a-si pastra proprietatile nutritive si medicinale. Pentru gravide, alunele consumate constant in timpul sarcinii (cate zece fructe pe zi) sunt un revitalizant natural. Integral in Adevarul.

Stresul informatic, sindromul utilizatorilor de internet. Penele de curent, lentoarea in pornire a computerului si exasperarea provocata de interventiile informaticienilor conduc la cresterea numarului de cazuri de persoane suferind de sindrom al stresului informatic, potrivit unui studiu al Chief Marketing Officer Council (CMOC). "Actualii consumatori de continuturi digitale sunt din ce in ce mai enervati de problemele tehnologice din viata lor de zi cu zi", se arata in studiul CMOC, organizatie care reuneste 4.500 de directori de marketing din 70 de tari. Studiul, care a fost efectuat pe un esantion de 1.000 de persoane din America de Nord, identifica printre cauzele sindromului stresului informatic "computerele si dispozitivele complicate si frustrante, penele de curent, virusii si asteptarile lungi pentru rezolvarea acestor probleme". Potrivit Mediafax, circa 94% dintre persoanele care au participat la acest studiu au declarat ca trebuie sa foloseasca laptopurile si computerele in viata lor personala. Doua treimi dintre utilizatorii de internet au fost nevoiti sa apeleze la serviciile tehnicienilor sau au suferit de sindromul stresului informatic, anul trecut. Integral in Romania Libera.

Muzica, medicamentul tuturor afectiunilor. In Romania sunt inregistrate, in prezent, aproximativ 600.000 de persoane cu diabet, dintre care 2.500 sunt copii. Situatia alarmanta a responsabilizat societatea civila care, mai ales in ultimii ani, a incercat, printr-o serie de evenimente, sa intinda o mana de ajutor bolnavilor cronici. Un asfel de eveniment s-a desfasurat, luni, la Constanta, unde, la Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski” din Constanta, a fost organizat eveniment de constientizare asupra afectiunilor tiroidei si pancreasului la copii, dar si de comunicare a unor informatii cu privire la eveniment de constientizare asupra afectiunilor tiroidei si pancreasului la copii. Integral pe EvZ.ro.

In ce situatii se folosesc antiviralele. Spre deosebire de antibiotice, care pot fi eficiente in cazul mai multor tipuri de bacterii, antiviralele sunt tintite pe anumite tipuri de virus. HIV/SIDA, herpesul, hepatitele B si C si gripa pot fi tratate cu ajutorul unor medicamente antivirale tintite. Folosite incorect, acestea pot crea rezistenta la tratament. Majoritatea infectiilor de natura bacteriana beneficiaza de tratamente eficiente, existand o gama foarte variata de antibiotice, atat tintite pe anumite tipuri de microbi, cat si cu spectru larg, adica utilizate in distrugerea mai multor bacterii. In ceea ce priveste infectiile virale, doar o parte dintre acestea pot fi tratate eficient cu ajutorul unor medicamente antivirale. Integral in Adevarul.

Macesele, utile pentru mentinerea siluetei. Macesele functioneaza ca un antioxidant in organism si ajuta la mentinerea unei greutati echilibrate, arata un studiu recent realizat pe soareci de o echipa de la Societatea Americana pentru Programe de Nutritie. Mai mult, macesele contin o cantitate mare de antocianina, substanta care ajuta la mentinerea nivelului optim de glucoza in sange. „Studiul arata ca extractul de macese inhiba cresterea in greutate si controleaza genele asociate dezvoltarii tesutului adipos”, explica cercetatorii. Integral pe EvZ.ro.