Exercitiile fizice in aer liber imbunatatesc sanatatea mintala. Cateva minute de exercitii fizice efectuate in aer liber pot imbunatati semnificativ sanatatea mintala si din acest motiv autoritatile din domeniul sanatatii publice trebuie sa incurajeze populatia sa petreaca mai mult timp in parcuri si gradini publice, potrivit unui studiu citat de Reuters. Chiar si cinci minute de activitati fizice "ecologice", precum mersul pe bicicleta, gradinaritul sau lucrul la ferma pot imbunatati starea de spirit si respectul de sine, spun cercetatorii de la Universitatea din Essex (Marea Britanie), potrivit Mediafax. Cercetatorii sunt de parere ca acest lucru aduce mari beneficii societatii, iar costurile medicale ar fi reduse daca oamenii s-ar "auto-trata" prin activitati fizice ecologice, potrivit acestui studiu publicat in Environmental Science & Technology. Integral in Romania Libera.

Cum sa iti pregatesti detergent in casa. Vrei sa ai haine curate si frumos mirositoare si in acelasi timp sa economisesti bani? Trebuie doar sa iti folosesti imaginatia si poti gasi solutii de curatare mai naturale decat detergentii din comert si mai eficiente, relateaza yahoo.com. Companiile producatoare de detergenti folosesc foarte multe substante chimice pentru a obtine parfumul de flori de primavara din produsele de curatare. In schimb, acasa iti poti pregati un sapun natural care sa iti improspateze hainele si in acelasi timp sa nu iti afecteze pielea. Integral in Romania Libera.

Cat polueaza telefoanele mobile. Energia necesara utilizarii celularelor produce cantitati uriase de CO2. In plus, foarte putine aparate sunt reciclate. Intregul ciclu de viata al unui telefon mobil – de la producere la folosire si apoi aruncare – are efecte asupra mediului inconjurator. Faptul ca telefoanele mobile nu elimina direct dioxid de carbon nu inseamna ca ele nu dauneaza grav mediului, sustin cei de la Greenlaunches, care promoveaza o campanie initiata de Agentia de Protectie a Mediului din SUA. Potrivit datelor prezentate de ei, la o populatie de 6,7 miliarde de oameni in intreaga lume, sunt folosite aproximativ 4,1 miliarde de telefoane mobile. Toate aceste telefoane folosesc 4.221 megajouli de energie, ceea ce inseamna emiterea in atmosfera a 112 kilograme de dioxid de carbon. Daca fiecare incarcator de telefon mobil din lume ar fi lasat in priza o zi intreaga, s-ar consuma energia necesara alimentarii a 28.000 de locuinte, precizeaza Agentia de Protectie a Mediului din SUA. Integral in Adevarul.

Fructele de mare si susanul - efect asemanator Viagrei. Trei grame din aminoacidul L-Arginina, zilnic, ajuta la prelungirea reprizelor de sex, sustin oamenii de stiinta. Specialistii in nutritie spun ca stilul de viata alert, stresul si alimentatia neadecvata sunt principalele motive pentru care organismul nu functioneaza la parametri normali. Potrivit expertilor site-ului Men's Health.com, organismul barbatilor are nevoie de o alimentatie bogata in vitamine, minerale si aminoacizi pentru ca acestia sa faca fata provocarilor cotidiene. Astfel, nutritionistii recomanda morcovii in dieta sexului tare, deoarece acestia abunda in vitamina A, care ajuta la echilibrarea pH-ului pielii, facand-o indeajuns de rezistenta impotriva bacteriilor din atmosfera. Integral in Gandul.

"Poza” digitala, doza de radiatii de 5 ori mai mica. Tehnologia radiografiilor digitale ii ajuta pe medici sa focalizeze zona pe care o analizeaza, iar imaginile pot fi stocate pe CD. Noile tehnologii care presupun folosirea de radiografii digitale devin o obisnuinta si in multe centre medicale din Romania. Medicii sustin ca acest tip de analize au mai multe avantaje fata de tehnicile clasice, printre care stocarea pe CD, claritatea imaginii, posibilitatea de arhivare pentru o perioada mai mare de timp. „Doza de radiatii folosita pentru radiografiile digitale e de aproape cinci ori mai mica decat la tehnicile clasice”, explica medicul stomatolog Stefan Pruteanu. Integral pe EvZ.ro.

Medicamente pentru copii, retrase. 40 de medicamente pentru copii produse in SUA de Johnson & Johnson, recomandate pentru tratarea racelilor sau a alergiilor, vor fi retrase de pe pietele din 11 tari. Printre produse se afla si Tylenol, medicament disponibil si in Romania. Doctoriile au concentratie mai mare de substanta activa decat pe eticheta. Integral in Libertatea.