Mobilul nu creste riscul de cancer. "Nu putem spune ca nu exista niciun risc doar pentru ca nu exista suficient de multe rezultate care sa sugereze asta", conchide dr. Elisabeth Cardis, coordonator principal al studiului Interphone, citata de Le Figaro. Rezultatele studiului care sa arate daca exista sau nu un risc crescut de cancer in urma vorbitului la mobil au fost recent publicate in Jurnalul International de Epidemiologie. Sunt linistitoare, scrie Le Figaro, precizand ca dezbaterea nu s-a incheiat inca din cauza unor vicii de metodologie. Mai mult, si modul de utilizare a telefoanelor a suferit modificari odata cu aparitia noilor modele din ce in ce mai performante. Integral in Gandul.

Dieta - "fulger". Cum sa scapi de kilograme in doar 4 zile. Apropierea unui eveniment special da batai de cap fiecaruia, mai ales daca ai luat ceva kilograme in plus. Unde mai pui ca si frica de a nu mai intra in rochie sau costum este destul de mare. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, medic nutritionist si autorul cartii "Si noi ce mai mancam ... Ca sa slabim?", ofera solutia mult cautata, propunand o "dieta"-fulger, care tine nici mai mult nici mai putin de patru zile. "Astfel de actiuni nu sunt regimuri de slabire si nu sunt indicate decat in situatii speciale", spune medicul nutritionist. Prof. dr. Mencinicopschi subliniaza faptul ca acest regim este rezervat doar persoanelor sanatoase, iar cele care sufera de diferite boli trebuie sa ceara sfatul si acordul medicului. Integral in Gandul.

Medicamentele de ultima generatie nu vor mai fi gratuite. O noua modalitate de calcul a pretului la medicamente intra in vigoare de la 1 iulie: vor fi compensate aproape de 100% cele mai folosite pastile, iar cele scumpe - foarte putin. De la 1 iulie 2010, cel mai probabil, actualul sistem de calcul al preturilor la medicamente va fi schimbat, inclusiv la produse care se dau prin programele nationale (pentru cancer, de exemplu). Modelul propus, folosit in Olanda sau Spania, presupune o noua modalitate de a stabili pretul de referinta, pe categorii de medicamente care au acelasi efect. La produsele cel mai folosite de asigurati compensarea va fi aproape de suta la suta, iar la cele abia intrate pe piata, care au preturi mari, va fi aproape de zero. Integral pe EvZ.ro.

Celule stem recoltate din dinti de lapte. Nu doar cordonul ombilical e o sursa de celule stem, ci si dintii de lapte ai copiilor sau molarii de minte ai adultilor. Astfel de prelevari se fac si la noi. Recoltarea celulelor stem se poate face acum si in Romania din pulpele dentare ale dintilor de lapte ai copiilor, precum si din molarii de minte. Celulele pot fi folosite atat pentru refacerea unor tesuturi pierdute la nivelul dintilor, dar si in afectiuni precum osteoporoza, boli degenerative, infarct. In Romania exista doar un centru unde puteti comanda chitul necesar transportarii dintilor din care se vor extrage celulele, in Bucuresti, iar testarea si stocarea celulelor se va face in Grecia, la Salonic. Pretul pentru prelevarea de celule dintr-un dinte este de 1.200 de euro. Integral pe EvZ.ro.

Patru mituri despre igiena intima. Irigatoarele si sapunurile din comert pot cauza inflamatii, iar tampoanele interne pot agrava micile leziuni vaginale. Produsele folosite frecvent pentru igiena intima, precum substantele cu care se fac irigatii, pot distruge flora vaginala. „Recomandarea de a folosi irigatoarele s-a mostenit ca metoda, dar acum este depasita. Flora vaginala are o putere extraordinara de aparare impotriva bacteriilor patogene si a ciupercilor. In plus, flora ajuta spermatozoizii sa urce spre caile vaginale superioare", explica Lucia Cornea, medic primar obstetrica-ginecologie la Spitalul Universitar Bucuresti, cu experienta in sistemul medical francez, care atrage atentia ca nici spalaturile cu jetul de la dus nu sunt recomandate. Irigatiile cu substante speciale pot fi insa facute dupa un tratament cu ovule care nu se scurg singure in totalitate. Integral in Romania Libera.

Reflexoterapia alunga durerile de cap si ameteala. Reflexoterapia va poate scapa de spondiloza cervicala in circa 20 sedinte de tratament efectuate in doua serii cu o pauza de 3-4 saptamani intre ele. Durerile de cap, ametelile si amortelile devin mult mai suportabile inca de la sedinta de consultatie deoarece chiar de atunci se aplica o schema de echilibrare functionala care priveste intregul organism. Pentru a stopa procesul de degenerare a articulatiilor, trebuie, in primul rand, sa ne indreptam atentia catre nivelul hormonilor sexuali din sange. Astfel, nivelul estrogenilor (la femeie) si nivelul testosteronului (la barbat) influenteaza puterea de regenerare a oaselor si a articulatiilor, rezistenta si elasticitatea vaselor de sange, precum si echilibrul functional al inimii, tiroidei si uterului (sau prostatei). Integral in Libertatea.