Mituri despre digestie. Mancarea picanta cauzeaza ulcer, ciroza e provocata de alcool sau hernia ombilicala apare de la ridicarea unor greutati. Fals, spun medicii. Intr-o digestie corecta, alimentele ingerate sunt descompuse si transformate treptat in substante asimilabile, aminoacizi din proteine, glucide, acizi grasi, saruri minerale, vitamine. Un organism sanatos asimileaza exact cat si ce ii trebuie din alimente, insa o nutritie dezechilibrata duce la functionarea deficitara a acestui proces, ce se reflecta mai tarziu in bolile care apar. Schimbarile permanente din stilul de viata modern fac sa circule multe mituri despre digestie, scrie EvZ.ro.

Cum alegeti crema de protectie solara potrivita. Produsele cu factor de protectie 30 sunt cele mai recomandate pentru prevenirea arsurilor. Se aplica cu 20 de minute inainte de expunerea la soare. Pielea neprotejata expusa radiatiilor solare e predispusa aparitiei cancerului de piele, nu doar im batranirii premature si arsurilor. Cremele pentru protectie solara, ochelarii de soare, palariile si hainele cu tesatura fotorezistenta ajuta organismul sa se protejeze de ultraviolete, insa trebuie folosite in functie de gradul de expunere la soare, varsta si pigmentul pielii. Integral pe EvZ.ro.

Tratament pe baza de laser care reduce vergeturile cu 75 la suta. Noua terapie este eficienta nu doar in eliminarea acestei afectiuni, ci si in tratarea cicatricelor chirurgicale, acneelor si a melasmei - zone ale fetei cu o pigmentatie bruna - si ale altor afectiuni dermatologice. Vergeturile sunt probleme de estetica des intalnite in randul femeilor insarcinate, dar stilul de viata dezorganizat face ca aceasta afectiune a pielii sa fie tot mai des intalnita in randul adolescentilor. Potrivit specialistilor in dermatologie, 70 la suta dintre tineri fac vergeturi din cauza stre­sului, fumatului, alimentatiei dezechi­librate, bogata in kilocalorii si saraca in vitamine si minerale. In SUA a aparut un nou tratament pe baza de laser care reduce vergeturile cu 75 la suta, relateaza cotidianul britanic "Daily Mail", preluat de Gandul.

Nuca de cocos ajuta la mentinerea siluetei. Nuca de cocos contine in proportie de 90 la suta grasimi saturate, grasimi "bune", necesare structurii celulare pentru pastrarea integritatii si fermitatii organismului, spun medicii nutritionisti. Potrivit specialistilor, aceste grasimi sunt esentiale pentru absorbtia calciului in oase si protejeaza ficatul de efectele toxice ale alcoolului, fumatului si alimentatiei bogate in kilocalorii, scrie Gandul.

Consumul redus de bauturi dulci scade tensiunea arteriala. Consumul redus de bauturi dulci, una dintre principalele surse de zahar din regimul alimentar al americanilor, contribuie la scaderea tensiunii arteriale, potrivit unui studiu citat de Mediafax. "Rezultatele acestui studiu ne fac sa credem ca un consum redus de bauturi dulci si de zahar reprezinta un factor important in strategia dietetica de scadere a tensiunii arteriale si a riscului de aparitie a bolilor cauzate de hipertensiune", a declarat medicul Liwei Chen, profesor la Universitatea Louisiana din SUA, principalul autor al studiului. "Se estimeaza ca o scadere de trei milimetri de coloana de mercur a tensiunii sangvine sistolice are ca rezultat o scadere cu 8% a mortalitatii cauzate de atacurile cerebrale si cu 5% a mortalitatii cauzate de maladiile coronariene", a adaugat coordonatorul studiului. O astfel de scadere a tensiunii sistolice poate fi obtinuta prin reducerea consumului de bauturi dulci cu doua pahare in fiecare zi, scrie Romania Libera.

Salariul „la secret“, bun pentru psihic. Aflarea venitului pe care-l castiga un coleg poate genera subiecte de barfa in pauza de lucru, dar se dovedeste un lucru periculos pentru productivitate si pentru stima de sine. Pe termen lung, o astfel de informatie poate conduce la depresie, disperare si scaderea stimei de sine, a bucuriei de a trai in general, releva un studiu facut la Scoala economica din Paris si citat de catre publicatia „The Daily Mail", preluat de Adevarul.