Alimente periculoase pe timp de vara. Fructele, branzeturile, mezelurile si conservele de peste sunt produse care se pot contamina usor in timpul transportului, dar si daca nu va spalati pe maini. De la un simplu fruct nespalat, un copil prescolar poate ajunge la Terapie Intensiva. Infectiile digestive, foarte raspandite in perioada de vara, se pot agrava pana intr-acolo incat copilul sa faca diaree severa, febra si chiar sa intre in coma. „Alimentele contaminate cu bacterii precum salmonella, E-coli, stafilococi sunt foarte periculoase, mai ales in cazul copiilor de varsta mica. Acesti germeni pot atrage dupa ei si alte infectii, iar pe copiii cu varste de pana la 4-5 ani ii pot pune in situatii foarte grave din cauza imunitatii scazute", explica medicul infectionist Gheorghe Enache, de la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes" din Capitala. Integral in Romania Libera.

Ceaiul reduce riscul de cancer ovarian. Cercetatorii de la Institutul de Studii Medicale din Queensland au descoperit ca ceaiul scade considerabil riscul de a face cancer ovarian. Dr Christina Nagle, autoarea studiului, a declarat ca rezultatele testelor indica faptul ca, in medie, consumul a patru cesti de ceai neagru, verde sau de plante reducere riscul de cancer ovarian cu peste 30%. Dr Nagle a explicat ca antioxidantii din ceai au un rol extrem de benefic in privinta pericolului de a face cancer. Studiul, la care au participat peste 2.700 de femei din Australia, dintre care jumatate diagnosticate cu cancer ovarian. Fiecare dintre participante a fost chestionata in legatura cu stilul de viata si de alimentatie, inclusiv daca obisnuieste sa bea ceai. "Ceaiul verde este considerat cel mai bun tip de ceai. De aceea, conform rezultatelor studiului nostru, cine obisnuieste sa bea una-doua cesti de ceai verde pe zi isi reduce riscul de a dezvolta o tumora la ovare cu 40%" - a declarat dr Nagle. Integral in Romania Libera.

Vaccinezi copilul dupa schema de la stat ori cea privata? Vaccinurile gratuite lipsesc de la doctorii de familie uneori, cele optionale sunt diversificate, dar scumpe. Vaccinurile din schemele obligatorii gratuite s-au diversificat mult in ultimii ani, insa multi doctori de familie se plang ca le primesc cu intarziere. In acest moment, zeci de mii de copii nu sunt imunizati pentru tuberculoza (cele un milion de doze cumparate prin UNICEF urmeaza sa vina), iar alte mii de copii nu sunt vaccinati contra poliomielitei, pentru ca achizitiile s-au facut tarziu. Integral pe EvZ.ro.

Trei trucuri pentru a-ti creste libidoul. Alimentatia bogata in grasimi, sedentarismul, fumatul si stresul sunt principalii factori care duc la scaderea dorintei sexuale. Stresul, alimentatia bogata in kilocalorii si lipsa exercitiilor fizice sunt principali factori care afecteaza viata sexuala. Potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Asociatia Medicala Americana, 43 la suta dintre femei si 16 la suta dintre barbati declara ca se confrunta cu un libidou scazut. "Stresul, in ultima perioada cauzat de lipsa banilor, este principalul motiv care duce la scaderea dorintei de a mai intretine relatii intime cu partenerul", spune specialistul in sexologie, dr. Roxana Mischianu, membru al Asociatiei Romane de Medicina Sexuala. Fumatul are si el un efect negativ asupra libidoului. Studiile de specialitate au aratat ca persoanele care fumeaza 15 tigari pe zi sunt predispuse la scaderea dorintei sexuale. Pentru ca este foarte greu sa ne schimbam de la o zi la alta stilul de viata, specialistii in nutritie sustin ca exista cateva alimente "minune" care ajuta la cresterea dorintei sexuale. Astfel, ciocolata contine o substanta care antreneaza eliberarea de dopamina in organism, scrie Gandul.

Marul amelioreaza efectele negative ale fumatului. Persoanele care mananca zilnic mere prezinta un risc scazut de a se imbolnavi de cancer, boli de inima si infectii. Marul ar putea deveni noul peste, sustin specialistii in nutritie citati de site-ul EmaxHealth, deoarece fructul are o serie de efecte benefice asupra organismului, din ce in ce mai multe. Potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Cornell, marul previne cancerul. Astfel, sustin specialistii, fitochimicalele continute de mere previn cancerul mamar, dupa cum au demonstrat testele pe cobai. Autorul studiului, Rui Hai Lui, spune ca femeile care mananca un mar pe zi prezinta un risc scazut de a se imbolnavi de cancer mamar. Integral in Gandul.

Vaccinul pentru prevenirea cancerului la san, aproape de confirmare. Oamenii de stiinta americani sustin ca au dezvoltat un vaccin care a prevenit aparitia cancerului la san, folosit pe soareci, iar acum urmeaza ca testele sa fie realizate pe oameni, anunta publicatia Nature Medicine citata de BBC News. Savantii avertizeaza insa ca tot acest proces necesar ar mai putea dura cativa ani. "Credem ca vaccinul va fi folosit peste cativa ani la prevenirea acestui tip de cancer la femeile adulte in acelasi fel in care acum diferite tipuri de vaccin previn bolile copilariei", a declarat Vincent Tuohy, de la Institutul de Cercetare Clinica din Cleveland, SUA. Integral in Libertatea.