Consumul ridicat de carne determina menstruatia timpurie. Fetele care consuma, in copilarie, cantitati mari de carne pot avea o menstruatie precoce comparativ cu acelea care mananca moderat, arata un studiu recent care a avut ca subiecte peste 3.000 de fetite cu varsta de 12 ani. Specialistii spun ca un consum ridicat de carne, peste opt portii pe saptamana la varsta de trei ani si peste 12 portii pe saptamana la varsta de sapte ani reprezinta un factor favorizant aparitiei mult mai devreme a menstruatiei, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

5 idei sa te racoresti pe canicula. Romania ia foc! Canicula s-a instalat in toata tara. Inca de la primele ore ale diminetii tremometrele aratau, ieri, 30 de grade Celsius, iar pana la pranz au urcat la 40. Nici astazi si nici maine nu scapam de vremea torida. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de canicula care intra in vigoare de astazi si tine pana maine la ora 18.00. In acest interval, temperaturile vor ajunge, la umbra, la 38 de grade Celsius, mai ales in zonele de campie. Pentru a acorda primul ajutor persoanelor afectate de caldura, reprezentantii Ministerului Sanatatii au cerut ambulantelor sa suplimenteze echipajele de pe Salvare, iar autoritatilor locale sa amenajeze puncte de asistenta in farmacii, scoli, dispensare, primarii si magazine, anunta Click.

Durerile cronice. Cum le identifici? Nimeni nu este strain de durerile fizice ocazionale, adica migrenele, carceii sau sensibilitatea stomacala. Mai rau este de persoanele care sufera de toate acestea, inglobate intr-o singura afectiune: fibromialgie. O durere cronica, difuza, ce afecteaza muschii si tesutul moale, putandu-se manifesta si prin tulburari de somn. Statisticile spun ca dintre suferinzii de fibromialgie, 80-90 la suta sunt femei. Inainte de alte date generale, se impune insa o intrebare: care dureri sunt trecatoare si care necesita interventia medicului? Cu alte cuvine, ce este normal si ce nu? Integral in Romania Libera.

S-a inventat potiunea dragostei. Cum poti deveni irezistibil. Majoritatea oamenilor se gandesc la potiunea dragostei ca la un lucru greu de obtinut, dar cercetatorul Virgil Amend a gasit formula potrivita pentru un astfel de elixir. Potrivit specialistului, produsul are un efect garantat de atractie asupra partenerului. Dupa ce parfumul a trecut toate testele de laborator, un experiment recent a consolidat faptul ca acesta potiune are efect garantat si asupra oamenilor. Astfel, specialistul a folosit mai multe perechi de gemeni identici, care au fost pusi sa se intalneasca cu mai multe persoane. Unul dintre gemeni folosea parfumul, iar celalalt nu. Dupa intalnirea cu gemenii, voluntarii au fost rugati sa il identifice pe cel mai atractiv si sa explice alegerea facuta, informeaza Gandul.

Un dus si o cafea te scapa de oboseala. Ritmul alert in care suntem nevoiti sa traim zilnic, timpul insuficient dedicat vietii personale determina aparitia tulburarilor de somn. Iata ce poti face ca sa poti dormi atat cat este necesar pentru ca organismul tau sa functioneze la parametri normali! Un somn odihnitor se produce intotdeauna inainte de miezul noptii, iar pentru a-l obtine trebuie sa-ti schimbi modul de viata. Un dus racoritor sau o baie cu particule de minerale active sunt sugestii mereu la indemana. In plus, specialistii spun ca exercitiile fizice regulate, o jumatate de ora de mers pe bicicleta, alimentatia echilibrata si o cana de cafea solubila bauta la micul dejun fac minuni, anunta Cancan.