Cat de eficiente sunt dietele de vara. Ce pericole ascund.Regimul pe baza de pepene rosu pare sa fie cea mai sanatoasa si la indemana alternativa atunci cand vrem sa slabim in perioada caniculara. Otetul de mere este potiunea-minune la care recurg unii dintre noi atunci cand vor sa scape de kilogramele inestetice intr-un timp destul de scurt. Medicii nutritionisti atrag atentia ca nu trebuie abuzat de acest regim, deoarece otetul este foarte acid si poate duce la aparitia gastritelor si a hiperaciditatii gastrice. "Otetul de mere este cunoscut pentru beneficiile sale detoxifiante, dar acesta duce la aparitia problemelor gastrice. Este contraindicata aceasta dieta persoanelor care sufera de reflux gastrointestinal sau de osteoporoza", spune Livia Nena, bio-nutritionist. Integral in Gandul.

UtileFoto: Hotnews

Semintele de marar si lamaia te ajuta sa scapi de durerea de dinti. Cum durerile de dinti sunt greu de suportat, medicii stomatologi recomanda cateva trucuri pentru a ameliora aceasta stare de disconfort fara a apela la medicamente. Astfel, sucul de ceapa va reduce considerabil durerea in doar catva minute, daca se vor picura cativa stropi de suc pe dintele care doare. Sucul de lime contine acid citric, care ucide cu eficienta germenii. Potrivit specialistilor, acest suc va curata locul infectiei cu eficienta. In plus, daca durerea apare dupa ce am mancat, atunci se recomanda amestecarea sucului de lime cu bicarbonat de sodiu, pentru a elimina resturile ramase intre dinti. Semintele de marar combinate cu sucul de lamaie, bogat in acid citric, ajuta si ele la calmarea durerii. Amestecul rezultat se incalzeste putin si se aplica pe zona cu probleme cu ajutorul unui betisor din bumbac. Durerea dispare instantaneu. Integral in Gandul.

Chimicalele din alimente duc la aparitia pubertatii precoce. Principalul vinovat de aparitia pubertatii la varste din ce in ce mai fragede este bisfenolul A, care se gaseste in plastic si alte ambalaje Spre deosebire de acum 20 de ani, fetele au inceput sa intre la pubertate cu un an mai devreme, respectiv inainte de 10 ani. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Spitalul Universitar Copenhaga, relateaza cotidianul "The Telegraph". Potrivit specialistilor, aceasta schimbare face ca debutul vietii sexuale sa fie la varste tot mai fragede. De-a lungul monitorizarii, cercetatorii au observat ca pieptul incepe sa se dezvolte inca de la varsta de 9 ani si 10 luni, cu aproape un an mai devreme decat pana acum. Un studiu similar realizat in 1991 indica faptul ca varsta acestei schimbari era la 10 ani si 10 luni. Cauzele acestui fenomen nu sunt cunoscute total, dar oamenii de stiinta considera ca instalarea pubertatii precoce este in stransa legatura cu stilul de viata nesanatos, care implica o alimentatie bogata in chimicale. Integral in Gandul.

20 de remedii pe baza de ulei de masline. Medicul Ioan Nedelcu, specialist in boli dermatologice la Spitalul Elias din Bucuresti va invata ce intrebuintari puteti da uleiului de masline extravirgin. Astfel, specialistul va pune la dispozitie 20 de retete ce va pot ajuta in ameliorarea unor afectiuni, precum si remedii utile in cosmetica. 1. Paradontoza. Prin masarea periodica a gingiilor cu ulei de masline s-a observat ca este mult diminuat pericolul parodontozei. Folositi ulei de masline de trei ori pe zi. Ulcerul duodenal. Se bate un albus de ou prospat cu o lingurita de zahar pudra si o lingura de ulei de masline pana se face crema. In fiecare dimineata se consuma acest amestec pe stomacul gol timp de 10 zile. 3. Gastrita. O lingurita de ulei de masline extravirgin luata inainte de fiecare masa protejeaza stomacul impotriva ulcerului si gastritei. Cititi mai mult in Romania Libera.

Cum "strica" radiatiile excesive pielea si ochii. Pielea iradiata este puternic afectata, lucru care poate duce in timp la cancer cutanat. La nivelul ochilor, cea mai afectata poate fi corneea. Expunerea la soare ar trebui evitata in perioada in care soarele straluceste puternic, iar efectul radiatiilor este maxim, respectiv, intre orele 11.00 si 16. Indicele de radiatie ultraviolet, anuntat ca fiind foarte ridicat de meteorologi zilele trecute, are efecte asupra pielii si ochilor. La nivelul tegumentului, riscul major este aparitia cancerului, iar la ochi afectarea corneei, atentioneaza medicii. Integral pe EvZ.ro.

De ce apar urinarile dese? Cauza ar putea fi o infectie urinara, stresul sau, mai rau, o malformatie a vezicii ori un cancer vezical. O persoana care merge de 10-20 de ori pe zi la toaleta ar trebui sa consulte un medic urolog. Cauza ar putea fi o infectie urinara, stresul sau, mai rau, o malformatie a vezicii ori un cancer vezical. Daca la femei, in 90% din cazuri este vorba despre o infectie urinara, la barbati, urinarile frecvente apar pe fondul unor probleme ale aparatului urinar inferior (adenom de prostata, cancer de prostata, tumora vezicala sau uretrala). "Simptomele va pot induce in eroare. Puteti crede ca este vorba despre o simpla raceala, dar in realitate sa fie de vina o cistita bacteriana, care trebuie tratata cu antibiotice sau o tumora vezicala sau prostatica, unde trebuie intervenit chirurgical", a atras atentia Cristian Surcel, medic specialist urologie Institutul Clinic Fundeni (Bucuresti). Integral in Romania Libera.