Vita de vie inlatura senzatia de picioare obosite. La finalul unei zile toride, 41 la suta dintre femeile cu varsta pana in 50 de ani se confrunta cu senzatia de picioare obosite, indiferent daca au purtat incaltaminte cu toc sau fara, arata studiile de specialitate. Potrivit specialistilor, aceasta stare de disconfort este in stransa legatura cu problemele de circulatie a sangelui la nivelul picioarelor. Recent, pe piata din Romania s-a lansat un supliment alimentar pe baza de frunza de vita-de-vie rosie, care duce la disparitia senzatiei de picioare obosite. "Capsulele de origine vegetala reprezinta un ajutor trofic pentru microcirculatie. Frunzele de vita-de-vie rosie imbunatatesc circulatia periferica si inlatura senzatia de picioare obosite si grele", sustine dr. Cristina Bogdan. Potrivit producatorului, capsulele contin pulbere obtinuta prin faramitarea la rece a frunzelor de vita-de-vie, in proportie de 78,5 la suta sau 350 miligrame /capsula. Se recomanda una sau doua capsule, de doua ori pe zi, preferabil inainte de mese, anunta Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Cum scapi de frica de a zbura cu avionul. Oamenii sunt, in general, unii mai fricosi decat altii, mai ales atunci cand vine vorba despre zborul cu avionul. Multi considera chiar ca a avea frica de calatoria cu avionul este ceva cat se poate de firesc, daca te gandesti ca stai inchis intr-o cutie din metal, la mii de metri in aer si ca viata ta depinde de cineva pe care nu l-ai cunoscut niciodata. In limbajul de specialitate, aceasta este clasificata la capitolul fobii - frici irationale - care apar, de cele de mai multe ori, ca exacerbare a instinctului de conservare, scrie EVZ.

La ce este buna varza. Prietena de suflet a tuturor femeilor, varza nu e doar alimentul cel mai des folosit pentru a da cateva kilograme jos. Aceasta leguma din familia cruciferelor este bogata in Vitamina C, dar si B. Tot varza, ruda cu brocoli, mugurii de Bruxelles si conopida, populara in intreaga lume, fiind consumata sub toate formele, este o buna sursa de fibre, informeaza Romania Libera.

Ce pericole ascund intepaturile de insecte si cum sa ne ferim de ele. Intepaturile de insecte ucid anual 40 de romani, din cauza socului anafilactic produs de acestea, arata datele Societatii Romane de Alergologie si Imunologie Clinica. Potrivit medicilor, tantarii, albinele, viespile si furnicile rosii sunt insectele ale caror ciupituri pot genera reactii adverse extrem de puternice. Atunci cand o insecta ne inteapa, ea ne introduce in organism anumite substante, precum enzime, proteine sau neurotransmitatori, care pot produce diverse reactii - roseata, mancarime, senzatie de caldura, scrie Gandul.

Cum strica radiatiile excesive pielea si ochii. Pielea iradiata este puternic afectata, lucru care poate duce in timp la cancer cutanat. La nivelul ochilor, cea mai afectata poate fi corneea. Indicele de radiatie ultraviolet, anuntat ca fiind foarte ridicat de meteorologi zilele trecute, are efecte asupra pielii si ochilor. La nivelul tegumentului, riscul major este aparitia cancerului, iar la ochi afectarea corneei, atentioneaza medicii. Pielea iradiata are o suferinta intensa care se va manifesta in momentul in care imunitatea organismului va fi mai slaba. Pentru a va proteja de efectul radiatiilor evitati sa va expuneti in orele critice, cand soarele straluceste cel mai puternic (intre 11.00 si 16.00), nu consumati bauturi alcoolice pentru ca produc deshidratare si fac pielea mai sensibila, folositi ochelari cu factor de protectie UV si haine lejere, anunta EVZ.