Cancerul nu inseamna condamnare la moarte. Campania "Cancerul nu inseamna condamnare la moarte", lansata in premiera anul trecut, de Roche Romania, va fi reluata. Mesajul principal este ca aceasta maladie poate fi invinsa, iar lupta incepe cu atitudinea pozitiva care are un efect benefic asupra tratamentului, zambetul reprezentand una dintre cele mai puternice arme pe care pacientul le are la dispozitie, scrie Evenimentul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Cum se masoara corect tensiunea arteriala. In timpul masurarii tensiunii arteriale, pacientul trebuie sa stea asezat sau intins pe pat. Medicii recomanda ca masurarea tensiunii arteriale sa fie realizata la ambele brate, dupa ce in prealabil pacientul s-a odihnit cel putin jumatate de ora, scrie Evenimentul Zilei.

Numarul de copii obezi s-a dublat in zece ani. In 2001, 1,7% dintre elevii de gimnaziu din Romania erau obezi. In acest an, procentul a ajuns la 3,6%. Statisticile sunt alarmante si in cazul adultilor. Bolile contemporane sunt cauzate in proportie de 30% de factori genetici, 30% de factori de mediu si 40% de un stil de viata nesanatos. Sedentarismul, consumul excesiv de alimente de tip fast-food si hipercalorice sunt principalele motive ale cresterii numarului de obezi. Afectiuni grave, cum ar fi hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat sau dislipidemia sunt principalele efecte ale excesului de kilograme, scrie Evenimentul Zilei.

Pilula contraceptiva, folosita de peste 60% dintre europence. Doua treimi dintre femeile europene au utilizat pilule la un moment dat in viata, arata un studiu facut in 18 tari din Europa. Procentul e mai scazut in Grecia (24%), Ucraina (27%) si Turcia (26%) si mult mai ridicat in Franta, Germania, Suedia. In acest moment, metoda contraceptiva cel mai des utilizata este pilula (24%), urmata de prezervativ (23%). Astazi s-au implinit 50 de ani de la inventarea pilulei contraceptive, metoda prin care femeile pot evita avorturile sau sarcinile neplanificate. In Romania, contraceptia a devenit legala de doar 20 de ani, scrie Evenimentul Zilei.

Studiu: homosexualii, ca si femeile, recunosc mai usor chipurile. Sunt putini la numar barbatii care nu au multumit in gand celui care a inventat expresia "Salut! Ma cheama X..." pentru a-si face mai usoara intrarea in scena unei relatii sociale, fie ca este vorba de un party sau o simpla conversatie cu o persoana necunoscuta. Revista "Time" scrie ca nu se stie sigur daca inventatorul este de sex masculin, dar sunt sanse mari sa fie asa, de vreme ce multi barbati - mai multi chiar decat femeile - s-ar simti extrem de neajutorati in lipsa acestei expresii salvatoare, scrie Romania Libera.

Antibioticele, un pericol pentru varstnici. Viata cardiacilor care iau antibiotice pentru infectii ale tractului urinar este in pericol, avertizeaza oamenii de stiinta canadieni. Un studiu recent atrage atentia ca persoanele varstnice care au probleme cu inima, pentru care iau medicamente, risca sa ajunga la spital cu un nivel al potasiului foarte mare in cazul in care iau antibiotice, relateaza site-ul HealthDay, scrie Romania Libera.

Simptomele neplacute ale menopauzei se amelioreaza cu produse naturale: Salvia reduce bufeurile. Menopauza nu inseamna sfarsitul lumii. Femeile trecute de 50 de ani care se confrunta cu aceasta problema pot sa combata simptomele neplacute prin tratamente cu plante si printr-o alimentatie rationala. Principalele simptome ale menopauzei sunt: bufeuri insotite de transpiratii intense si de palpitatii, ameteli, cresteri ale tensiunii arteriale, aparitia unor probleme cardiace si circulatorii sau diverse afectiuni ale tubului digestiv. Apar frecvent stari de anxietate, stari depresive si cresteri in greutate, scrie Libertatea

Undele-soc te scapa de dureri. Ai frecvent dureri la umar, la cot, la genunchi sau la sold? Shockwave este terapia care te poate sprijini sa invingi suferinta. Cu ajutorul undelor-soc, numeroase probleme ale sistemului muscular si ale celui osos dispar ca prin minune. O sedinta dureaza intre 10 si 20 de minute, in functie de locul dureros. Ca terapia sa fie completa, e nevoie de cel mult 5 sedinte, cu pauza de 5-10 zile intre ele, scrie Libertatea