Suplimentele pe baza de magneziu previn insomnia. Cerealele integrale, fructele uscate, ciupercile si nucile sunt alimente care au un continut ridicat de magneziu. Vitaminele si mineralele joaca un rol esential pentru buna functionare a organismului. Specialistii in nutritie spun ca dietele sarace in magneziu cresc riscul aparitiei insomniilor. Potrivit acestora, in lipsa magneziului, in organism se produce mai putina melatonina, un hormon care regleaza ceasul nostru biologic. In cazul in care insomnia s-a instalat, ea poate fi remediata cu suplimente de magneziu, luate cu o ora inainte de culcare, sau printr-o dieta bogata in acest mineral. Integral in Gandul.

UtileFoto: Hotnews

Ciocolata reduce riscul nasterii premature. Femeile insarcinate care mananca cel putin un patratel dulce sau beau o cana de ciocolata calda zilnic prezinta un risc scazut de a avea complicatii la nastere, sustin cercetatorii. Gravidele care obisnuiesc sa manance ciocolata prezinta un risc scazut de a suferi o nastere prematura, sustin oamenii de stiinta de la Universitatea Yale, potrivit cotidianului britanic "Daliy Mail". Practic, ciocolata reduce riscul ca tensiunea arteriala sa creasca, iar transferul de oxigen si nutrienti catre fat sa se faca in mod corespunzator. Integral in Gandul.

Sarea calda trateaza "gatul intepenit". Va mai pot ajuta dusurile calde, masajul de relaxare si exercitiile de intindere. Senzatia de "gat intepenit" (torticollis), care apare dupa ce ati dormit intr-o pozitie gresita, se trateaza cu remedii bazate pe caldura. "Puneti sare calda intr-un prosop si tineti-l pret de cateva minute pe partea dureroasa. In cazul in care nu doriti sa preparati acest remediu in casa, gasiti la Plafar saculeti cu sare de baie, plante medicinale si uleiuri antispastice, cum sunt cele de rozmarin, cimbru si fenicul", spune kinetoterapeutul Simona Negrila din Bucuresti. Integral in Romania Libera.

Portocalele si mandarinele - fructele cu cele mai multe pesticide. Reziduuri din 365 de pesticide diferite au fost identificate in fructe si legume consumate in Europa, 76 dintre acestea fiind depistate numai in cereale, conform unui studiu al Agentiei europene pentru securitate alimentara - EFSA, citat de AFP. Dupa cum transmite realitatea.net, studiul indica faptul ca 3,5% dintre esantioane prezentau urme de pesticide care depasesc limitele maxime de reziduuri (MRL) autorizate. Pentru realizarea studiului, au fost analizate 11.000 de esantioane din noua productii diferite (portocale, mandarine, pere, cartofi, morcovi, castraveti, spanac, fasole si orez) provenite din cele 27 de state membre, Islanda si Norvegia. Depasirea limitelor a fost inregistrata la esantioane de spanac, portocale, orez, castraveti, mandarine, morcovi si pere. Integral in Romania Libera.

Cum sa ne hidratam corect pe timp de vara. Medicii recomanda lichidele nu foarte dulci si nici foarte concentrate, cum ar fi apa plata, ceaiul usor indulcit, limonada sau sucurile naturale. La temperaturi mai mari de 28 de grade Celsius, organismul uman elimina "caldura" prin transpiratie, pierzandu-se astfel cantitati importante de apa si minerale. Senzatia de sete provocata de pierderea de minerale nu e resimtita prea puternic de catre persoanele in varsta, copii sau sportivi, dar devine o problema grava atunci cand temperaturile se apropie de 40 de grade Celsius, iar organismul nu mai tine pasul cu deshidratarea. Integral pe EvZ.ro.

Pastilele de slabit nu au efect. Suplimentele alimentare destinate pierderii rapide in greutate nu au niciun efect, au spus, astazi, specialistii in nutritie citati de Daily Mail. Multe dintre aceste suplimente, inclusiv acelea bazate pe varza, fibre si extracte din plante, nu sunt cu nimic mai bune decat un analgezic de duzina in procesul de slabire, sustin cercetatorii de la universitatile Exeter si Plymouth. Un studiu separat, desfasurat in Germania sustine afirmatia colegilor britanici care au analizat efectele produse de mai multe produse deja celebre pentru capacitatea lor de a arde grasimi, precum extractul de eucalipt, bitterul de portocale, calciul, coniacul glucomannan, chitosanul (despre care se spune ca are o mare capacitate de absorbtie a grasimii), Chromiumul Picolinat (vandut ca produs care taie pofta de mancare) si ceaiul verde. Integral pe EvZ.ro.