Sucul de cirese te scapa de insomnii. Una din patru persoane sufera de tulburari ale somnului, iar cinci la suta din adulti dorm in mod frecvent mai putin de cinci ore pe noapte, arata statisticile. Un simplu si banal suc de cirese ar putea fi solutia pentru insomniaci, sustin oamenii de stiinta de la Universitatea Rochester din New York, informeaza "Daily Mail". Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii i-au pus pe voluntari sa bea dimineata si seara cate un pahar de suc de cirese neindulcit. In cadrul studiului, specialistii au impartit subiectii in mai multe categorii, carora le-au dat sa bea diferite sucuri de fructe. Potrivit specialistilor, ciresele au fost singurele care au avut un efect sedativ asupra participantilor la studiu. Oamenii de stiinta sustin ca acest fruct are un continut ridicat de melatonina, un hormon care regleaza ceasul biologic al organismului, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Vopsirea parului poate fi periculoasa. Alergiile, eczemele, astmul si chiar pierderea podoabei capilare sunt cele mai frecvente probleme. Potrivit specialistilor, parul trebuie vopsit cel mult o data la sase saptamani pentru a evita deteriorarea. Potrivit dermatologilor, exista trei tipuri de vopsele pentru par: temporara, semipermanenta si permanenta. Indiferent de vopseaua de par aleasa, riscul de aparitie a unei probleme la nivelul scalpului este la fel de mare, deoarece toate contin substante chimice care agreseaza pielea si firul de par. Vopselele au in compozitia lor o serie de substante chimice, insa cea mai toxica dintre ele este de departe phenylendiamina sau PPD care este prezenta in peste doua-treimi dintre produsele pentru vopsit. Potrivit dermatologilor, substanta afecteaza in egala masura sistemul imunitar, nervos si respirator si are efecte negative asupra ficatului si rinichilor. De asemenea, phenylendiamina poate produce o desensibilizare a pielii, care se manifesta prin senzatia de arsura si de mancarime la nivelul scalpului. In timp, firul de par devine fragil si se rupe mai usor, anunta Adevarul.

Dermatocosmeticele, solutia pielii sensibile. Dermatocosmeticele sunt produse de ingrijire superioare celor clasice, bogate in ingrediente active, fara agenti de conservare daunatori pielii. Folosite atat pentru ingrijirea pielii, cat si pentru machiaj, produsele dermatocosmetice au proprietati multiple: echilibreaza PH-ul pielii, curata si protejeaza impotriva factorilor de mediu si corecteaza imperfectiunile. Spre deosebire de cosmeticele obisnuite, dermatocosmeticele nu au parfum, alcool, coloranti sau conservanti. In schimb, sunt bogate in ingrediente active, precum apa termala. Dermatocosmeticele mai contin si extracte de alge marine, unturi, uleiuri sau seminte. Cosmeticele obisnuite pot fi insa bogate in parabeni, agenti de conservare, care, desi nu sunt toxici pentru pielea sanatoasa, pot dauna celei sensibile, informeaza EVZ.

Cum slabesti cu trei mese de 400 de calorii pe zi. Daca vrei sa slabesti, dar sa te bucuri in continuare alimentele tale preferate, acum este posibil. Tot ce trebuie sa faci este sa mananci trei mese de 400 de calorii si doua gustari sanatoase. Cea mai buna reteta pentru pierderea in greutate o constituie controlul caloriilor, lucru confirmat de nenumarate studii. Totusi, unele persoane se ingrasa, desi nu mananca alimente foarte grase si nici cantitati mari de dulciuri. Programul "400 de calorii" este un plan de slabire care te invata sa iti controlezi caloriile, prin limitarea meselor la aproximativ 400 fiecare. "Aceasta este cantitatea potrivita pentru o dieta variata, dar si ca sa te simti satula", a spus Mindy Hermann, nutritionist. Daca vrei ca mesele tale sa aiba aceasta valoare calorica, fara sa fii nevoita sa calculezi efectiv, trebuie sa inveti cum arata 400 de calorii. Este important sa faci acest lucru fie ca gatesti, acasa, fie ca iei masa in oras, scrie Romania Libera.

Perele scad nivelul colesterolului. Perele sunt o sursa excelenta de fibre solubile care contribuie la reducerea nivelului colesterolului rau din sange. Dar fibrele sunt bune si pentru mentinerea greutatii corporale, deoarece impiedica asimilarea grasimilor. Aromata para este recunoscuta si pentru proprietatile vitaminizante, mineralizante, diuretice si depurative. Perele sunt o sursa considerabila de vitamina C, mai contin si vitaminele A si E, mult potasiu si fier. De aceea, aceste fructe sunt eficiente ca adjuvant in tratamentul aritmiilor, arteritelor, afectiunilor ficatului si vezicii biliare si in deficientele de vedere", precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie. Consumate in exces, perele pot sa si ingrase, ca urmare a cresterii indicelui glicemic, anunta Adevarul.