8 din 10 femei si-ar dori sa slabeasca cu ajutorul bisturiului. Cat costa operatia de micsorare a stomacului. Abdominoplastia, liposuctia si micsorarea stomacului sunt printre cele mai solicitate interventii chirurgicale, sustin esteticienii romani Potrivit unui studiu britanic opt femei din zece ar prefera sa scape de surplusul de kilograme cu ajutorul operatiilor estetice, in detrimentul dietelor recomandate de un nutritionist sau al unui program regulat de fitness. Potrivit unei cercetari a Societatii Americane a Chirurgilor Esteticieni, in ultima vreme slabitul cu ajutorul bisturiului a castigat teren si in randul barbatilor. Cel putin la nivel declarativ, 30 la suta dintre acestia sustin ca ar apela la o interventie chirurgicala care sa ii ajute sa slabeasca, anunta Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Alimentele light cresc pericolul de ingrasare. Alimentele light nu inseamna mereu mentinerea siluetei. "Light" se refera la cantitatea de zahar sau de grasimi din produse. Specialistii in nutritie recomanda citirea etichetei produsului pentru a afla daca "light" se refera la grasimi sau la zahar. "Singura capcana a acestor alimente e faptul ca omul le consuma in cantitati mult mai mari de cat ar trebui doar pentru ca pe eticheta scrie "light", insa nu e atent daca se refera la grasime, nu la zahar", atentioneaza Mihaela Bilic, medic nutritionist. Indulcitorii perturba senzatia de satietate, iar creierul, dupa ce a primit senzatia de dulce, asteapta recompensa calorica. Alimentele light nu dau organismului aceasta ratie, ceea ce-l face sa retina caloriile lipsa din alte alimente. Acest mecanism conduce la un consum exagerat de alimente, cauza care favorizeaza aparitia obezitatii, scrie EVZ.

Bolnavii ar trebui evaluati psihologic inainte sa primeasca vesti proaste. Cei implicati in lupta pentru supravietuire a bolnavilor cu cancer atrag atentia autoritatilor in privinta modului in care se pune diagnosticul de cancer in Romania. "Spre deosebire de alte tari europene, la noi diagnosticul se comunica intai familiei, nu pacientului. Este gresit pentru ca uneori familia alege sa nu comunice diagnosticul bolnavului, iar acesta, neavand toate datele, nu lupta asa cum ar trebui cu boala", spune Cezar Irimia, presedintele FABC. Acesta a amintit de cazul unei sotii care si-a mintit barbatul ca are ulcer. "Cand a aflat de ce sufera de fapt le-a transmis tuturor ca nu-i va ierta", spune Irimia. Presedintele FABC spune ca ar trebui elaborata o strategie prin care sa fie comunicat diagnosticul de cancer pacientului. "Intai ar trebui sa se faca o evaluare emotionala a pacientului. Cunosc cazul unui barbat care a primit atat de dur diagnosticul medicului, incat a facut stop cardiac la aflarea vestii", mai spune acesta, informeaza Romania Libera.

Prunele imbunatatesc functiile ficatului. Prunele sunt bogate in fibre si au proprietati laxative prin trei mecanisme, spune medicul nutritionist Mihaela Bilic. "Fibrele ajuta la fermentatie si accelereaza tranzitul intestinal lent, contin o substanta denumita fenilstatina ce stimuleaza direct musculatura intestinala, maresc contractiile colonului si contin sorbitol, un fel de zahar laxativ", explica dr. Bilic. Mai mult, aceste fructe previn anemia, des intalnita in randul vegetarienilor, deoarece au un continut ridicat de fier, iar potasiul gasit in prune ajuta la reglarea tensiunii arteriale, mentioneaza medicul Mihaela Bilic. Datorita continutului de vitamine A, B1, B2 si C, precum si a mineralelor: calciu, fier, potasiu si acizi organici, prunele sunt o importanta sursa de energie si vitalitate. Potrivit medicilor, mancate in mod regulat, ajuta la fortifierea sistemului nervos, inlaturand senzatia de oboseala. Prin continutul ridicat de substante nutritive, prunele pot fi folosite ca decongestiv, detoxifiant si remediu impotriva intoxicatiilor alimentare severe, anunta Gandul.

Adeziv cu Aloe vera pentru proteze dentare. O persoana din trei cu varsta de peste 60 de ani poarta proteza dentara partiala sau completa,ca urmare a cariilor, paradontozei sau leziunilor accidentale, principalele motive pentru pierderea dintilor. Datorita tehnologiei moderne si folosirii protezelor, oamenii pot sa ascunda foarte bine acest lucru. In ultima perioada au aparut pe piata mai multe tipuri de adezivi pentru proteze si ingrijirea danturii. Ultima noutate este crema adeziva Protefix cu Aloe vera produsa de firma germana Queisser Pharma. Crema beneficiaza de efectul cicatrizant al plantei aloe vera, care ajuta la vindecarea ranilor datorate purtarii protezei dentare. Produsul este disponibil in farmacii, scrie Romania Libera.