Grapefruitul ar putea trata diabetul. Potrivit statisticilor, in Romania, in fiecare an sunt diagnosticate cu diabet peste 50.000 de persoane, iar 5 la suta dintre romani au diabet zaharat confirmat. Un grup de cercetatori de la Universitatea Hebrew din Ierusalim sustine ca grapefruitul ar putea tratat diabetul, datorita continutului de naringenina, antioxidantul vinovat pentru gustul amar specific fructului, care mareste sensibilitatea organismului la insulina, relateaza cotidianul britanic Daily Mail. Medicul Martin Yarmush Remarka, coordonatorul studiului, spune ca acest fruct ajuta la mentinerea greutatii, fapt esential in tinerea sub control a bolii. "Antioxidantii fructului au capacitatea de a scadea nivelul colesterolului din organism. Integral in Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Uleiul de masline elimina pietrele de la vezica biliara si pe cele de la bila. Alimentul are un continut ridicat de fier, acizi grasi nesaturati, vitamine A, B1, B2, C, D, E si K. Folosit atat in alimentatie, cat si in cosmetica, uleiul de masline este apreciat in mod deosebit si recunoscut pentru proprietatile sale benefice asupra pielii si sanatatii. Potrivit medicilor, uleiul are un continut bogat de vitaminele A, B1, B2, C, D, E si K, fier, acizi grasi nesaturati in proportie de 85 la suta. Restul de 15 la suta este reprezentat de acizi grasi saturati, trigliceride si clorofila. Medicul Ioan Nedelcu, de la Spitalul Elias din Bucuresti, spune ca uleiul de masline poate fi folosit pentru eliminarea pietrelor de la vezica biliara si pe cele de la bila. Integral in Gandul.

12 trucuri pentru a-ti pastra calmul. Viteza cu care se desfasoara lucrurile, problemele cotidiene, neintelegerile cu ceilalti sunt doar cativa dintre numerosii factori de stres din viata fiecaruia. Stresul insa dauneaza sanatatii fizice si psihice, dar exista cateva trucuri prin care iti poti mentine calmul, potrivit realitatea.net. 1. Incearca sa nu faci din tantar armasar. E la indemana sa te plangi si sa exagerezi dramatismul unei situatii, insa asta nu ajuta la nimic. Specialistii citati de dumblittleman.com spun ca este mult mai util sa privesti o situatie stresanta usor detasat si sa-ti spui ca "Nu e mare lucru", "Ma pot descurca", "Situatia nu ma depaseste". 2. Gandeste-te de doua ori inainte sa impartasesti o problema. Se spune ca atunci cand ai probleme este bine sa vorbesti cu cineva apropiat, pentru ca te vei simti usurat. Totusi, este recomandat sa nu fugi la prieteni imediat ce ti se intampla ceva, pentru ca prietenii, desi bine intentionati, au tendinta sa empatizeze prea mult si astfel sa-ti adanceasca starea de suparare. Cel mai bine este sa astepti putin, sa te acomodezi cu problema pe care o ai, sa te calmezi, iar apoi poti discuta cu cei apropiati fara sa se exagereze situatia. Integral in Romania Libera.

Cum sa te ingrasi fara sa-ti distrugi sanatatea. Nu transformati alimentatia in haos pentru a castiga rapid kilograme. Ingrasarea nu trebuie sa se produca brusc, ci in decurs de cateva luni. Un metabolism accelerat poate fi motivul care impiedica acumularea de kilograme, iar in acest caz solutiile pentru a va ingrasa pot fi extrem de dificile, dar nu imposibile. Sunt si situatii in care o persoana e subponderala din cauza unor boli de care sufera: afectiuni endocrine, diabet, boli digestive si chiar neoplazii (cancere). In astfel de situatii, numai dupa tratarea afectiunilor de baza poate fi posibila cresterea in greutate. Integral pe EvZ.ro.

Cu suc de lamaie scapi de raguseala. Stai mult timp in aer conditionat sau cam exagerezi cu bauturile reci si cu inghetata? Atunci nu trebuie sa te mire ca ai facut laringita. Medicul Libertatii, dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, specialist in dermatologie, acupunctura si homeopatie, te invata cum sa scapi de raguseala, de tuse si de durerile de gat. Laringita e o inflamatie a corzilor vocale, cauzata de o viroza respiratorie, de inhalarea de aer rece, de consumul de alimente de la gheata sau de tipat. Boala se manifesta prin dureri de gat, modificari ale vocii si tuse. Libertatea prezinta cateva remedii naturale care iti pot fi de folos in tratarea raguselii.

Salatele gata preparate, mai nesanatoase decat fast-food-ul. In fiecare zi, in drum spre serviciu, mii de persoane aleg salatele gata facute. Din pacate, adesea, salatele cumparate de-a gata le fac mai mult rau decat un hamburger. De vina este continutul mare de sare al acestor salate , dupa cum arata un studiu realizat de o echipa de nutritionisti britanici. Ei au atras atentia ca salatele din supermarketuri, cafenele sau fast-food-uri aduc un aport mare de sare, peste necesarul zilnic. Mai mult, un hamburger are mai putina sare decat aceste salate. "Nu poti sa cumperi orice salata si sa crezi ca este buna pentru tine. Unele au foarte multe calorii si in aceasta categorie intra acele salate care contin diverse sosuri.", sustine Angela Dowden, unul dintre nutritionistii care au participat la studiu. Conform nutritionistei, cea mai buna alegerea ar fi o salata care arata cat mai verde, cu un sos separat, care poate fi adaugat in cantitate cat mai mica sau... deloc. Integral pe Clicksanatate.ro.