Cum trebuie ingrijiti dintii de lapte. Masati gingiile micutilor, folositi pasta si periute speciale si nu le dati copiilor fluor decat la recomandarea medicului. Dintii de lapte au un rol foarte important atat in alimentatia copilului, pen tru ca mancarea sa se digere corect, cat si in dezvoltarea armonioasa a maxilarelor. Ingrijirea dintilor trebuie sa inceapa inca de la aparitia lor si consta in masarea gingiilor si in perierea lor cu pasta speciala si periute mici si moi. De la varsta de 4 ani, se pot folosi periute de dimensiuni normale. "Copilul trebuie invatat de mic sa isi perie dintisorii, mai intai in joaca, aratandu-i miscarile corecte de periaj, in sens vertical. Pentru o curatire eficienta, parintii trebuie sa-i obisnuiasca sa ii perie dimineata si seara", explica Sabina Miu, medic stomatolog la Clinica Smile Dent din Bucuresti. Integral in Romania Libera.

UtileFoto: Colaj foto

15 alimente care cresc rapid imunitatea organismului. Stresul, diferite boli cronice, o alimentatie deficitara, insomnia - sunt doar cateva dintre cauzele scaderii imunitatii organismului. Aceasta se traduce printr-o stare precara de sanatate, cand se reduce dramatic capacitatea de aparare impotriva agentilor infectiosi (virusuri, bacterii sau paraziti) sau a proliferarii celulelor canceroase. Pe langa mecanismele naturale de aparare ale organismului - protectia data de piele si mucoase, aciditate gastrica sau lacrimi, specialistii in imunologie, citati de webmd.com, au realizat o lista cu 15 alimente capabile sa creasca rapid imunitatea organismului. Integral in Romania Libera.

Sucul de coacaze negre poate preveni durerile provocate de exercitiile fizice. Sucul de coacaze negre poate preveni durerile si tensiunile musculare ce pot aparea dupa efectuarea exercitiilor fizice, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii neozeelandezi, publicat in American Journal of Physiology - Regulatory, Integrative Comparative Physiology si preluat de Daily Mail. Coacazele negre sunt folosite de secole pentru tratarea oboselii, artritei, pietrelor renale, gutei si problemelor pulmonare. Coacazele sunt bogate in vitamina C si antioxidanti, arata studiul citat de Mediafax. Insa o echipa de cercetatori coordonata de Roger Hurst, de la Institute for Plant & Food Research din Noua Zeelanda, a descoperit ca sucul de coacaze negre poate preveni durerile si intinderile musculare ce pot aparea dupa efectuarea exercitiilor fizice. Integral in Romania Libera.

Ce avantaje ai daca renunti la tigari, bautura si dai burta jos. Viata noastra, in special perioada cuprinsa intre 15 si 30 de ani, este plina de obiceiuri proaste care, dupa o vreme, se vor resimti in starea de sanatate. Daca ne dorim ca, odata trecuti de 30 de ani, speranta noastra de viata sa creasca, atunci trebuie sa renuntam la aceste proaste obiceiuri, decizie care ne poate aduce multe beneficii. Cei care au inceput sa fumeze din facultate, sau chiar mai devreme, inca din liceu, si au ajuns la varsta de 30-40 de ani trebuie sa stie ca si in acest moment nu este tarziu sa renunte la tigari. Studiile arata ca cei care renunta la fumat si au varsta cuprinsa intre 30 si 45 de ani vor simti imediat beneficiile. Integral in Gandul.

Ingrijirea dintilor previne accidentele vasculare cerebrale. Perierea regulata a dintilor si folosirea atei dentare pot contribui la prevenirea formarii cheagurilor sangvine. Folosirea regulata a atei dentare contribuie la prevenirea instalarii bacteriei Streptococcus, care poate fi foarte periculoasa daca intra in fluxul sangvin. Astfel, perierea regulata a danturii si utilizarea atei dentare pot fi o corvoada uneori, dar ar putea sa salveze viata, spun autorii acestui studiu, cercetatorii de la Universitatea din Bristol, citati de Mediafax. Desi bolile gingiilor au fost mult timp suspectate a fi cauzatoare de maladii cardiace, cercetatorii nu cunosteau mecanismul din spatele acestui fenomen. Autorii noului studiu sustin, insa, ca un mecanism de autoaparare al microbilor din gura este vinovat de acest lucru. Integral in Gandul.

Terapia cu ozon, indicata in afectiunile coloanei. Terapia cu ozon - sau ozonoterapia - este o metoda de tratament care foloseste oxigenul si ozonul pentru a vindeca ori ameliora simptomele unei largi palete de afectiuni, de la depresie si disfunctii erectile pana la boli de inima ori ale coloanei. In ce consta ozonoterapia, mai exact? In injectarea ori insuflarea unui amestec de oxigen si ozon, care, potrivit dr. Rifai Mousa, de la Clinica Total Media Grup (tel. 021.220.40.69), are efect revitalizant, antiinflamator, imunostimulant, antibacterian si virustatic. Prin aceasta terapie sunt neutralizate toxinele din organism, se regleaza ph-ul, se reduc inflamatiile si se activeaza circulatia sangvina. In multe cazuri, e un adjuvant in tratamentul bolnavilor cronici. Integral in Libertatea.