Cinci mituri despre mahmureala desfiintate de nutritionisti. "Norocul genetic" care te face rezistent la bautura

utileFoto: Colaj foto

FALS Cafeaua accentueaza starea de disconfort, "antrenamentul" nu tine durerile de cap la distanta si "cui pe cui se scoate" sunt cateva dintre neadevarurile legate de efectele negative dupa o noapte de betie. O noapte de betie are efecte nefaste asupra organismului, iar orice zgomot devine insuportabil, din cauza durerilor de cap. Specialistii in nutritie, citati de site-ul medicaldaily.com, spun ca multe informatii despre cum ar putea fi combatuta senzatia de mahmureala nu au nicio legatura cu realitatea. Astfel, expertii au facut un top cinci al celor mai false povesti despre mahmureala, relateaza Gandul.

Oamenii care isi pot tine echilibrul stand intr-un picior traiesc mai mult

Mersul, felul in care dam noroc sau chiar si cat ne putem tine echilibrul daca stam intr-un picior, toate acestea ne pot indica daca vom trai mult sau avem parte de zile putine. Mai multe echipe de medici si cercetatori au realizat diverse studii prin care voiau sa afle legatura dintre musculatura, rapiditate si alte cateva caracteristici fizice si lungimea vietii. Pare poate absurd, dar persoanele care dau noroc avand mana ferma nu sunt doar sigure pe sine sau, in functie de caz, pline de sine, ci sunt si mai sanatoase si au sanse sa traiasca mai mult decat acelea care dau noroc cu mana moale. La fel, persoanele care au un mers alert, cu pasi repezi, au la fel, sansa de a duce o viata mai lunga. Aceste statistici bizare, publicate de revista My Health News Daily, par sa aiba legatura cu studii de genul "cum iti dai seama daca interlocutorul tau merge la sala", nu cat va trai, scrie Libertatea.

Tratamente care pregatesc pielea pentru sezonul rece

Mastile cu guarana, impachetarile cu extract natural de ardei, sedintele cu ultrasunete si mastile faciale sunt recomandate de specialisti pentru perioada de dinaintea sezonului rece. Trecerea de la cald la frig afecteaza aspectul si sanatatea pielii, insa retetele moderne pentru hranire si tonifiere reduc efectele acestor schimbari. In lupta clasica purtata de femei cu celulita si vergeturile, saloanele de infrumusetare vin cu o serie de retete inedite. Iar femeile care isi permit tratamente sofisticate, nu doar de frumusete, ci si de rasfat, au de unde alege: masti pe baza de extracte naturale, impachetari cu ardei, sedinte cu ultrasunete sau masti faciale cu aur, informeaza evz.ro.

Costul iubirii. Cand te indragostesti, pierzi doi prieteni

Noua relatie amoroasa provoaca, in medie, pierderea a doi dintre prietenii apropiati, atat in cazul femeilor, cat si in cel al barbatilor, arata un studiu britanic. Coordonat de profesorul Robin Dunbar, de la Universitatea Oxford (Marea Britanie), cercetarea a aratat faptul ca mai intai un bun prieten este "sacrificat" pentru a face loc noului partener de viata, iar apoi un al doilea prieten este "pierdut", din cauza unei perioade prea lungi de timp in care acesta va fi neglijat. "Cand oamenii sunt implicati intr-o relatie amoroasa, in loc sa pastreze clasicul cerc de cinci prieteni apropiati, ei isi pastreaza, in medie, doar patru", a declarat profesorul britanic, cu ocazia British Science Festival din Birmingham, unde acest studiu a fost prezentat. Fenomenul se explica prin faptul ca persoana indragostita isi petrece majoritatea timpului liber cu noul sau partener de viata, nemaifiind disponibila pentru prieteni: "Gradul de intimitate al unei relatii, angajamentul emotional din aceasta relatie sunt strans corelate cu frecventa interactiunilor", au declarat autorii studiului. La studiu au participat 428 de femei si 112 barbati, cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, care au raspuns intrebarilor dintr-un chestionar online referitoare la relatiile lor intime, scrie Gandul

Micul dejun, cea mai importanta masa a zilei

Daca ai obiceiul sa sari peste micul dejun in speranta ca vei pierde in greutate, te inseli. Studiile arata ca micul dejun, in special cerealele, ajuta la controlul greutatii. Mai mult, obiceiul de a lua micul dejun in fiecare zi te ajuta sa slabesti. In plus, cei care mananca dimineata consuma mai putine calorii, mai putine grasimi saturate si acumuleaza mai putin colesterol. Medicii spun ca cei care sar peste micul dejun mananca cu mult mai mult la pranz si la cina. Lipsa mesei de dimineata impiedica eliberarea unor enzime care ard grasimea si reduc greutatea, potrivit unor studii publicate de Jurnalul Asociatiei Americane a Nutritionistilor, potrivit evz.ro.

Cum sa ai o piele frumoasa la orice varsta

Se spune ca poti recunoaste un om dupa chipul sau si intr-un fel asa este. Fiecare an si fiecare experienta isi lasa amprenta asupra ta si, implicit, asupra pielii tale. Ai observat ca fata unei femei straluceste atunci cand este insarcinata sau ca cei din jurul tau isi dau seama cand esti obosita? Aste e pentru ca de multe ori chipul tau spune lucruri despre tine fara sa iti dai seama. Pentru a limita efectele trecerii timpului asupra pielii tale exista cativa pasi esentiali pe care trebuie sa ii urmezi, potrivit celor de la Health.com, scrie Romania Libera.