S-a descoperit gena prostiei! Si se poate trata! Un grup de oameni de stiinta a descoperit o gena a prostiei, iar experimentele pe soricei au aratat ca subiectii au devenit mai inteligenti odata cu anihilarea acesteia. Oamenii de stiinta au descoperit o gena a prostiei si studiaza acum posibilitatea de a o anihila. In cadrul cercetarilor, soriceii pe care s-a experimentat si la care gena, botezata ''Homer Simpson'', dupa celebrul personaj animat, a fost anulata, au devenit mai inteligenti. Detalii in Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Tinerii, neglijenti cu contraceptia. Ultimele date in domeniul contraceptiei la nivel global arata faptul ca tinerii, desi din ce in ce mai informati asupra metodelor contraceptive moderne, nu reusesc sa le aplice corespunzator si prefera sa paseze responsabilitatea partenerului. Cu ocazia Zilei Mondiale a Contraceptiei, ajunsa la a patra editie in Romania, Asociatia Tineri pentru Tineri si Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala, cu sprijinul Bayern Schering Pharma lanseaza o campanie de responsabilizare, adresata tinerilor de liceu (14-19 ani), scrie Evenimentul Zilei.

Cum pot fi tratate golurile de memorie la persoanele sanatoase. Potrivit unui studiu publicat in revista de specialitate Neuropsychologia, psihologul Ingrid Olson, seful echipei de experti de la universitatea americana, a declarat ca, prin stimularea electrica a lobului temporal drept din creier, se poate realiza o imbunatatire substantiala a capacitatii de remomerare a numelor persoanelor cunoscute. In cazul adultilor sanatosi, care nu au fost diagnosticati niciodata cu boli neurologice, capacitatea poate fi imbunatatita cu 11%, relateaza Romania Libera.

Lucruri frumoase facute in casa. Hainele, bijuteriile si accesoriile lucrate de mana au devenit din ce in ce mai populare. Articolele de tip handmade sunt la moda de doar cativa ani, iar cel mai bine se vand in perioada septembrie-aprilie. Artizanii spun ca anii trecuti se cautau produsele lucrate manual, iar acum de interes sunt detaliile de finisare. "Exista o evolutie clara in tehnica si priceperea artizanilor, reflectata in calitatea si in creativitatea produselor", spune reprezentanta breslo.ro. Femeile, majoritatea cu varsta intre 18 si 40 de ani, sunt cele mai mari consumatoare de produse handmade, scrie Adevarul.

Ce factori afecteaza retina. Obiceiurile nesanatoase, dar si anumite afectiuni isi pun serios amprenta asupra vederii noastre. "Factorii care pot afecta retina sunt multipli: imbatranirea, expunerea prelungita si fara protectie la lumina puternica (mai ales la lumina albastra), fumatul, miopia forte, traumatismele, anumite afectiuni cronice (diabet zaharat, hipertensiune arteriala, dislipidemie) sau oculare (infectii sau inflamatii)", explica medicul specialist oftalmolog Adina Grigorescu. Detalii in Adevarul.

Care sunt pastilele care te ingrasa. Medicamente indicate in boli inflamatorii, in alergii, depresii, hipertensiune si chiar in raceli pot duce la acumularea de kilograme in plus. Pastilele pentru alergii, depresie, hipertensiune, raceli actioneaza in mai multe moduri asupra siluetei: cresc pofta de mancare, stimuleaza retentia apei sau actioneaza hormonal. Medicii spun care sunt solutiile pentru a nu va trezi mai grasi cand trebuie sa luati astfel de medicamente, aflam din Evenimentul Zilei.