Ce alergii capeti de la bijuterii. Arsurile, sangerarile, mancarimile si inflamatia pielii in zonele acoperite de bijuterii pot fi simptome ale alergiei la nichelul din acestea. Aflati cum sa le depistati si cum sa va protejati. Nichelul din bijuterii este principalul responsabil de alergia la acestea (numita medical dermatita de contact). Aurul si argintul in sine nu provoaca alergii, insa, din cauza faptului ca nu pot fi modelate in stare pura, li se adauga aliaje, precum nichelul, extrem de reactiv si daunator pielii sensibile, relateaza Romania libera.

utileFoto: Colaj foto

Opt secrete ale slabanoagelor. Cu siguranta ai o prietena slaba care, desi nu face nimic special, se mentine tot timpul la o greutate ideala. Totusi, aceste femei au anumite secrete datorita carora nu se ingrasa, cum ar fi faptul ca nu se gandesc non-stop la mancare si nici nu consuma mai mult decat au nevoie. Revista Prevention a realizat un clasament al celor mai bune opt obiceiuri care te ajuta sa slabesti, dar si sa te simti excelent. "Oamenii slabi au o relatie mai relaxata cu mancarea", a spus David L. Katz, profesor la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Yale. "Cei care sunt supraponderali tind sa fie mult prea preocupati de alimente. Se concentreaza pe cat de mult si cat de des mananca, numara caloriile si eticheteaza ca fiind bune sau rele anumite mancaruri. Rezultatul: masa devine un adevarat efort psihic", a mai spus Katz, informeaza Romania libera.

De ce se scuza femeile atat de mult. Doamnele spun mai des "imi pare rau" fata de reprezentantii sexului tare, pentru ca sunt mai atente la sentimentele celor din jur. Spre deosebire de femei, barbatii nu-si cer scuze foarte des intrucat nu considera ca au actionat gresit nici macar atunci cand altii spun ca au facut boacane. Problema egalitatii dintre sexe este din nou pusa la indoiala. O cercetare recenta a scos la iveala alte diferente majore in ceea ce priveste reactiile pe care le au oamenii cand vine vorba de propriile actiuni. Cercetatorii canadieni au ajuns la concluzia ca femeile isi cer mai des iertare, in timp ce barbatii nu-si recunosc greselile atat de des, nu pentru ca ar fi refractari, ci pentru ca nu considera ca au vreo vina, scrie Adevarul.

Mai multe raceli si gripe in estul Europei. Intre 6 si 19 septembrie, in Romania si Bulgaria a crescut numarul infectiilor respiratorii, iar in Ungaria - cel al bolnavilor cu simptome de gripa. Niciun caz de gripa nu a fost inregistrat pana acum in Romania, insa numarul infectiilor respiratorii este in continua crestere. De asemenea, in Bulgaria s-au inregistrat mai multe raceli, iar in Ungaria si Estonia au fost depistati mai multi bolnavi cu simptome asemanatoare gripei, anunta evz.ro.

Cum sa stergi ridurile cu ajutorul dietei. Migdalele, carnea de vita, nautul, stridiile si semintele de dovleac sunt surse importante de zinc, mineral care previne imbatranirea precoce. Trecerea anilor si mediul poluant in care traim lasa urme adanci in primul rand pe chipul nostru. Ridurile, petele de la soare si uscarea tenului sunt cateva dintre efectele secundare ale factorilor externi. Specialistii in cosmetica, citati de site-ul health.yahoo.net, sunt de parere ca ridurile si petele nu pot fi combatute cu ajutorul cremelor. Potrivit acestora, efectul produselor cosmetice este unul de scurta durata, deoarece, odata ce renunti la aplicare, pielea redevine lipsita de elasticitate. Expertii sustin ca o alimentatie bogata in anumite minerale, antioxidanti si vitamine mentine pielea ferma, luptand impotriva ridurilor si a radicalilor liberi, relateaza Gandul.

Cand dragostea se muta in weekend. Tot mai multe cupluri se plang de lipsa timpului de care ar avea nevoie pentru a-si consuma relatia. Joburile tot mai solicitante ii transforma pe parteneri in vecini de pat. Lipsa timpului petrecut impreuna este in topul motivelor invocate la divort. Psihologii spun insa ca nu cantitatea, ci calitatea clipelor de intimitate conteaza. "Mi-as dori sa stau mai mult timp cu sotul meu, dar serviciile ne permit sa ne intalnim doar seara si in weekend. Ne bucuram si de acest putin timp impreuna, dar nu stim ce sa facem mai repede cand suntem amandoi. Mi-as dori, ce-i drept, sa ne bucuram mai mult de viata, sa avem mai mult timp pentru noi", recunoaste Corina (32 de ani), la o discutie intre fete, relateaza Adevarul.

Antidepresivele pot altera moralitatea. Cercetatorii englezi de la Universitatea Cambridge au realizat un amplu studiu care releva faptul ca majoritatea antidepresivelor de ultima generatie care inhiba selectiv recaptarea serotoninei au un efect nestiut pana acum: altereaza moralitatea. Potrivit informatiilor publicate in ultimul numar al revistei Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), concomitant cu reducerea comportamentului agresiv, pacientii aflati in terapie cu medicatie antidepresiva sufera o scadere a capacitatii de a judeca corect si moral in anumite contexte de relationare interumana. Noul studiu scoate in evidenta lipsa de reactie adecvata a bolnavilor depresivi, aflati sub tratament , fata de provocarile din relatiile cu alte persoane. Mai exact, participantii la studiu au manifestat o atitudine pasiva fata de nevoia imperativa de a actiona pentru salvarea vietilor altor oameni aflati in pericol. Potrivit experimentelor, cei mai multi dintre voluntarii participanti la studiu au preferat non-combatul, desi se impunea interventia lor in situatii-limita, scrie Romania libera.

Saturn, singurul hotel 100% eco din Romania. Constructia este izolata termic, foloseste energie solara, iar instalatiile au un consum redus. Hotelul de cinci stele a fost dat in functiune in 2007 si a costat trei milioane de euro. Are 68 de camere, 28 de apartamente, iar investitia va fi amortizata in 10 ani. "Costurile de exploatare pentru un hotel sunt foarte mari. Apa, gazele, electricitatea, dotarile, totul inseamna bani. Iar noi am pornit de la ideea ca trebuie sa facem economie", a spus Linica Stan, directorul Hotelului Saturn, singura facilitate de cazare din Romania care respecta toate standardele in materie de mediu, informeaza Adevarul.