Grasimea de pe abdomen, tratament post-infarct. Celulele grase din zona abdominala ar putea trata atacurile cardiovasculare, se arata intr-un studiu pilot efectuat pe 14 pacienti olandezi si spanioli care au suferit un infarct. Intrucat exista indicii importante ca celulele stem extrase din grasimea abdominala refac functia inimii slabite in urma unui infarct, cercetatorii intentioneaza sa extinda studiul la 300 de pacienti cu antecedente cardiace, din mai multe clinici din Europa. Din celulele grase de pe abdomen, recoltate prin lipoaspiratie, cercetatorii au extras milioane de celule stem, pe care le-au implantat in 24 de ore in zona miocardului. Din cei 14 pacienti, doar 10 au primit tratamentul cu celule stem. Sase luni mai tarziu, acestia aveau un procent mai mic de tesut miocardic degradat, 15%, spre deosebire de ceilalti patru, la care procentul tesutului deteriorat a fost de 25%. Cercetatorii sustin ca rezultatele sunt promitatoare, dar acest studiu nu poate fi mai mult decat un punct de plecare pentru viitoarele studii, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Secretul sanatatii femeilor sta in doua pahare de vin baute zilnic. Femeile de varsta mijlocie care consuma zilnic doua pahare cu vin vor fi mai sanatoase la batranete, comparativ cu cele care beau un pahar cu alcool o data sau de doua ori pe saptamana, arata un studiu recent. Potrivit autorilor cercetarii, consumul moderat de alcool conduce la o "batranete plina de succes" si reduce considerabil riscul de producere a atacurilor cerebrale. In opinia autorilor americani, ingrijorarile referitoare la efectele negative ale consumului moderat de alcool au fost exagerate. In mod concret, consumul moderat de alcool de-a lungul vietii prezinta anumite beneficii pentru sanatate. Desi un pahar sau doua cu vin, consumate zilnic, au fost asociate de multi ani de cercetatori cu o stare mai buna de sanatate a inimii, in special la barbati, impactul general pe care consumul moderat de alcool il are asupra sanatatii oamenilor a fost rareori studiat, anunta Gandul.

Scapati de apa in plus din organism cu banane. Retentia apei in organism este o afectiune de care se plang tot mai multe persoane. Ea semnifica un dezechilibru intre lichidele stranse din alimentatie si cele eliminate. Acumularile mari sunt insa periculoase pentru buna functionare a rinichilor si, de cele mai multe ori, urmarile sunt kilogramele in plus. Iata cateva solutii pentru a scapa de apa din organism. onsumati banane in fiecare zi. Ele sunt o sursa sigura de potasiu, care ajuta la eliminarea apei din organism. Daca nu va plac bananele, incercati la desert sau seara sa mancati stafide. Au aceleasi proprietati si pot fi consumate oriunde si oricand. Introduceti in alimentatia dumneavoastra cat mai multe alimente diuretice. Varza, iaurtul, ceaiul verde ori sucul de afine nu trebuie sa va lipseasca de la masa. Mai mult, aceste alimente nu numai ca imbunatatesc digestia, ci si elimina posibilele infectii sau bacterii din stomac. Ceaiul din amestec de teci de fasole, urzica, coji de cirese, matase de porumb, frunze de mesteacan este eficient in eliminarea apei din organism, informeaza Libertatea.

Fumatul pasiv creste cu 30% riscul de a surzi. Persoanele expuse fumatului pasiv isi pot pierde auzul, sustin cercetatorii de la Universitatea din Miami si Florida. Studiile anterioare au demonstrat acest efect in cazul fumatorilor, iar ultimul studiu, care a inclus mai mult de 3000 de persoane, a demonstrat acelasi lucru in cazul fumatorilor pasivi. Fumul de tigara deregleaza circulatia sangelui in zona auditiva, ceea ce duce la o proasta oxigenare a acesteia si, in final, la pierderea functiei auzului (diferita de cea provocata de zgomot si imbatranire). Rezultatele audiometriilor participantilor la studiu au relevat faptul ca fumatorii pasivi nu mai aud la capacitate maxima si pot avea dificultati sa poarte o conversatie intr-un mediu zgomotos. Riscul este cu 30% mai mare in cazul acestora fata de cei care nu se expun deloc la fumul de tigara, scrie EVZ.

Ce-i trebuie organismului uman ca sa functioneze perfect. Alimentatia poate fi cauza multor probleme grave de sanatate, precum diabet, boli cardiovasculare, atac de cord si hipertensiune, avertizeaza OMS. "Organismul nostru are nevoie de cateva elemente esentiale pentru a putea functiona la parametrii normali: proteine - pentru masa musculara, carbohidrati - pentru energie, grasimi nesaturate - pentru a avea o inima sanatoasa, vitamine si minerale - pentru crestere, acizi grasi Omega 3 - pentru buna functionare a inimii, creierului, ochilor, pielii, articulatiilor, parului si sistemul imunitar, fibre - pentru o buna digestie, apa - pentru hidratare, sport si relaxare - pentru a avea o inima sanatoasa", a declarat dr. Luigi Gratton, specialist in nutritie, in cadrul unei intalniri cu presa, anunta Gandul.