Top 5 terapii corporale ce iti salveaza pielea in sezonul rece. Radiofrecventa, microdermabraziunea, infrasauna, impachetarile cu alge verzi si masajul cu ulei de masline sunt tratamentele recomandate de terapeuti. Grasimea naturala a pielii distrusa de temperaturile scazute ale sezonului se reface rapid daca epiderma este hidratata: fie cu produse de ingrijire emoliente, fie apeland la terapii corporale. Potrivit dermatologilor, in sezonul rece, pielea este agresata, devenind uscata, sensibila si predispusa rapid la inrosire. Radiofrecventa are rol de refacere a colagenului si a elasticitatii pielii, hidratand-o si curatand-o in profunzime. Tratamentul se face cu ajutorul unui aparat ce are la baza o tehnologie tripolara cu rolul de a netezi pielea, de a o tonifica si de a o "ridica". Microdermabraziunea inlatura celulele moarte, fiind o buna alternativa la peelingul chimic. Microdermabraziunea consta in indepartarea impuritatilor de la suprafata epidermei. Iarna sunt recomandate si curele de detoxifiere pentru o stare de bine a organismului. "Infrasauna incorporeaza intr-un singur tratament beneficiile saunei uscate, vibromasajului, cromoterapiei si meloterapiei", spune Elena Varzaru, specialist medical. Acest tratament topeste grasimile, elimina excesul de apa, detoxifica, accelereaza metabolismul, asigura relaxare prin vibromasaj, cromoterapie, meloterapie, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Fericirea in viata depinde de partener. Multi ani, oamenii au presupus ca fericirea lor este legata de succesul personal, sanatate, liniste interioara sau, poate, de silueta perfecta. Cercetatorii americani au demonstrat acum ca secretul fericirii ar putea depinde de cu totul altceva: de partenerul de viata. Un studiu publicat in cel mai recent numar din revista "Developmental Psychology", editata de Asociatia Americana de Psihologie, arata ca fericirea individuala este strans legata de cea a partenerului - cel putin in cazul casniciilor de lunga durata. "Ceea ce am observat de-a lungul timpului a fost ca, daca unul dintre partenerii de cuplu este mai fericit la un moment dat, il molipseste si pe celalalt", spune Christiane Hoppmann, profesor de psihologie la Universitatea British Columbia, coordonatoarea studiului. "Daca apare o scadere a nivelului de fericire, acest declin il afecteaza si pe partenerul de viata." Datele studiate pentru aceasta cercetare - inceputa in 1956 - au fost extrase dintr-o monitorizare a 6.000 de persoane. Acestea au fost intrebate despre satisfactia in viata, despre personalitate si probleme de sanatate. Printre intervievati, cercetatorii au gasit 178 de cupluri casatorite, dintre care unele de peste 35 de ani, anunta Adevarul.

Regimul ideal pentru prevenirea obezitatii. Regimul ideal pentru prevenirea obezitatii trebuie sa fie bogat in proteine si sarac in glucide, potrivit unui studiu realizat in opt tari europene de o echipa de cercetatori danezi, publicat in New England Journal of Medicine. Obiectivul acestui studiu, intitulat "Diogenes", a fost definirea acelui regim alimentar ideal capabil sa previna sau sa combata obezitatea, au explicat autorii studiului. Acesta include carnea alba, produsele lactate cu un continut redus de grasimi, fasolea verde (ce are un continut mare de fibre) si cantitati mai mici de paine alba si orez alb - toate aceste alimente fiind bogate in glucide, informeaza Gandul.

Cum tratezi raceala fara medicamente. Daca ai racit, nu te grabi sa iei un pumn de pastile. Nu numai ca nu te vor scapa mai repede de un virus sezonier, ba chiar pot prelungi durata unei raceli. Cele mai bune remedii pentru o astfel de afectiune minora sunt simple si naturale, precum odihna sau hidratarea. Un adult obisnuit sufera de doua pana la cinci raceli pe an. Copiii sunt insa mai predispusi la virusuri, racind chiar si de zece ori anual. Sistemul imunitar este responsabil de vindecarea racelilor si, in cele mai multe cazuri, acest proces dureaza intre patru si sapte zile. Medicamentele conventionale ofera o ameliorare a simptomelor, dar nu lupta impotriva virusului si nici nu ajuta organismul sa elimine infectia. Daca vrei sa te vindeci mai repede, consuma alimente bogate in vitamine si nutrienti, relaxeaza-te si stai la caldura, scrie Romania Libera.

De ce sa tii cont cand esti gravida si continui sa mergi la serviciu. 78% dintre femeile gravide continua sa mearga sa lucreze pana inspre sfarsitul sarcinii, insa ele trebuie sa fie foarte atente in special la ce mananca si sa nu se oboseasca foarte tare deoarece i-ar putea dauna copilului. Iata catva sfaturi despre cum sa mentii sanatatea ta si a copilului daca alegi sa iti continui serviciul: Mananca intre trei si cinci mese sanatoase pe zi, iar intre mese cateva gustari, de asemenea sanatose, precum legume, fructe, iaurturi sau cereale integrale fara zahar. De asemenea, mananca feluri de mancare ce contin calciu de patru ori pe zi si nu uita de vitamine, insa doar cele prescrise de doctor. Pentru a reduce starile de greata din timpul zilei ai putea bea ceai de menta, alaturi de cativa biscuiti sarati. Pentru greturile de dimineata exista remedii naturale care te-ar putea ajuta, insa cel mai bine este sa-ti intrebi medicul despre ele. In plus, bea multa apa ca sa nu te dezhidratezi si ia vitamina C in mod natural, din fructe sau sucuri, anunta Libertatea.

Copiii nascuti prin cezariana sunt mai calmi. Copiii nascuti prin cezariana sunt mai calmi, comparativ cu bebelusii adusi pe lume pe cale naturala, care sunt predispusi la probleme emotionale. Studiul confirma descoperirile anterioare care au stabilit ca tehnicile de asistare la nastere pot declansa cresterea nivelului hormonilor de stres care afecteaza dezvoltarea ulterioara a copilului. De asemenea, studiul a relevat faptul ca bebelusii nascuti prin cezariana, la cererea mamei, au mai putine probleme emotionale si comportamentale. Cercetarea, in care au fost implicati 4.190 de copii din sud-estul Chinei, a analizat legatura dintre modul de nastere si comportamentul micutilor. Parintii copiilor din studiu au fost pusi sa completeze un chestionar legat de comportamentul acestora, de la patru si sase ani, potrivit BJOG, o revista internationala de obstetrica si ginecologie. Rezultatele au aratat ca micutii asistati la nastere erau cu 40 la suta mai dispusi la afectiuni emotionale si devieri de comportament, posibil din cauza nivelului mare de hormoni de stres (cortizol), informeaza Gandul.