Ceaiul verde- remediu impotriva acneei. Specialistii in dermatologie sustin ca, datorita continutului bogat in antioxidanti, ceaiul verde poate fi utilizat cu incredere de persoanele care au acnee. Potrivit acestora, bautura are proprietati antibacteriene, fapt ce ajuta la reducerea activitatii hormonale, o posibila cauza a aparitiei acestei afectiuni a pielii. De asemenea, acest ceai este cunoscut pentru proprietatile sale antiimbatranire. Pentru a preveni aparitia ridurilor, se recomanda o ceasca de ceai verde in fiecare zi sau comprese aplicate direct pe fata, scrie Gandul

UtileFoto: Colaj foto

Cum iti poti albi dintii fara a-ti distruge smaltul. Pentru a evita distrugerea danturii, stomatologii recomanda citirea cu atentie a prospectului produselor de albit dintii si urmarea stricta a indicatiilor. Oferta tot mai mare de produse pentru albit dintii ne pune in dificultate atunci cand vrem sa alegem un sortiment care sa ne ofere rezultatul dorit fara a provoca deteriorarea smaltului. Medicii stomatologi spun ca trebuie sa le facem o vizita chiar si atunci cand optam pentru albirea dintilor acasa. "Piata este invadata de tot felul de produse pentru albit dintii. Ele se gasesc sub mai multe forme: pasta, gel sau praf. Important este sa stim sa alegem produsul care se potriveste structurii danturii noastre", spune stomatologul Stela Nicolaescu, scrie Gandul

Cinci sfaturi pentru un par sanatos iarna. Sezonul rece agreseaza firele de par. Potrivit dermatologilor, temperaturile scazute, vantul, aerul cald si uscat din incaperi sunt factori care duc la uscarea podoabei capilare. Varfurile firelor de par se despica destul de repede in aceasta perioada a anului, astfel ca se recomanda sa le taiem in fiecare luna. Balsamul de par, un "accesoriu" ce nu trebuie sa lipseasca. Dermatologii recomanda in sezonul rece balsamul care nu necesita clatire dupa ce a fost aplicat pe par, deoarece acesta previne electizarea si deteriorarea firelor. Mai mult, balsamul are si rolul de a regenera si hrani podoaba capilara, scrie Gandul

Bronzul prelungeste viata. Razele soarelui au capacitatea de a prelungi speranta de viata, sustin oamenii de stiinta de la Universitatea Lund din Suedia, citati de cotidianul britanic "Daily Mail". Autorul cercetarii, Hakan Olsson, este de parere ca beneficiile oferite de Vitamina D, asimilata prin expunerea la soare, sunt mai mari decat pericolul pe care il constituie riscul de cancer de piele. "Vitamina D fereste organismul de formarea cheagurilor de sange, de diabet si tumori", precizeaza Olsson. Specialistii spun ca 90 la suta din cantitatea de Vitamina D necesara organismului se obtine prin expunerea la soare si numai restul din alimente precum peste, oua si unt, scrie Gandul

Aditivii alimentari duc la aparitia ADHD-ului. Studiile de specialitate au demonstrat ca exista o stransa legatura intre hiperactivitatea (ADHD) la copiii mici si alimentele care contin anumiti aditivi alimentari, printre care coloranti si conservantul benzoat de sodiu. Potrivit cercetatorilor britanici, aditivii alimentari cresc nivelul de hiperactivitate in randul copiilor intre trei si noua ani. Potrivit ultimelor statistici, in Romania sindromul ADHD afecteaza intre trei si sapte la suta dintre copiii de varsta scolara, scrie Gandul

Usturoiul tine la distanta racelile si bolile de inima. Sursa naturala de vitamine si minerale, usturoiul nu este doar un "leac babesc". Consumat crud, normalizeaza tensiunea si colesterolul, previne racelile si infectiile, iar asta spun inclusiv medicii. Condiment, aliment si "medicament", usturoiul e cunoscut si recunoscut pentru proprietatile sale terapeutice, de la tratarea racelilor, detoxifiere si prevenirea infectiilor, pana la scaderea tensiunii arteriale, a colesterolului rau si prevenirea anumitor tipuri de cancer, scrie EVZ

Stii ce risti mancand de la fast-food? Ulcer - Obezitate - Cancer. Pizza, kebabul, puiul la rotisor sau hamburgerul sunt produse fast-food sarace in nutrienti, dar cu care romaniii isi astampara foamea rapid si ieftin. Libertatea a intocmit un top al caloriilor continute de aceste preparate. Romanii infuleca pofticiosi mancarurile de tip fast-food care le pun sanatatea in pericol. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a studiat compozitia produselor de la fast-food si poate confirma: sunt periculoase pentru sanatate. De altfel, specialistul a publicat mai multe carti despre nutritia nesanatoasa a romanilor, printre care si "Biblia alimentara", scrie Libertatea