Sexul vindeca nervii din cuplu. Nevrozele fac relatiile dificile, dar, potrivit unui studiu, remediul este in pat, scrie LiveScience. Cuplurile recent casatorite care sufera de nevroza - tendinta de a experimenta emotii negative -, dar au relatii sexuale frecvente sunt la fel de fericite precum cele care nu au aceasta problema. Oamenii care sufera de nevroza se supara usor, isi schimba repede starea de spirit si isi fac mereu griji. Potrivit studiului la care au participat 72 de cupluri recent casatorite, cei care au un nivel ridicat de nevroza sunt mai fericiti in casnicie daca fac des sex. De fapt, acest lucru este indeajuns pentru a inlatura deficitul de fericire cu care acestia spun ca se confrunta. Studiul este important, spun cercetatorii, demonstrand ca este necesar sa fie luat in considerare intreg contextul unei relatii atunci cand sunt studiate trasaturile de personalitate, potrivit Adevarul.

utileFoto: Colaj foto

Vreti sa va petreceti Craciunul sau Revelionul in strainatate? Unele tari au legi care va pot lasa fara bani. Ati planificat sa petreceti Sarbatorile de iarna in afara granitelor tarii? Aveti grija sa respectati legile statelor unde doriti sa mergeti in vacanta. In caz contrar, riscati sa va alegeti cu amenzi usturatoare sau, mai grav, sa intampinati Craciunul ori Revelionul dupa gratii. Ministerul Afacerilor Externe va ofera cateva sfaturi de calatorie, relateaza Libertatea.

Ce mancaruri sunt sanatoase la restaurantele cu specific international. Pastele pe baza de sos tomat, supele crema, fructele de mare, pestele, sushi, carnea la gratar, salata cu patrunjel sau de vinete sunt cateva dintre preparatele recomandate de nutritionisti. In aceasta perioada a anului suntem invitati mai des la restaurant, mai ales ca firmele organizeaza petreceri de sfarsit de an, iar preparatele servite au si specific international. Nutritionistii avertizeaza ca mancatul in oras este un mijloc simplu de a lua in greutate. Mihaela Bilic, medic nutritionist, enumera, pentru gandul, preparatele culinare cele mai sanatoase si mai sarace in kilocalorii, in functie de specificul fiecarei bucatarii, potrivit EVZ.

Tutunul ar putea fi folosit in industria cosmeticii. Tumatul are un impact negativ atat asupra sanatatii plamanilor, cat si asupra pielii. Cu toate acestea, un grup de cercetatori de la Universitatea Hebrew din Ierusalim sustin ca viitorul industriei cosmetice ar putea sta in tutun, informeaza site-ul My Health News Daily. Oamenii de stiinta au reusit sa modifice aceasta planta, in asa fel incat sa produca colagen, destul de asemanator cu cel produs de organismul uman. Practic, specialistii au activat cinci gene in cazul unor plante modificate genetic, rezultatul fiind unul promitator. Desi este mai scumpa decat alte tipuri de colagen, in viitor aceasta proteina ar putea deveni o optiune, mai ales ca intrebuintarile sale nu se limiteaza doar la industria cosmetica, colagenul obtinut din tutun putand fi folosit si in interventii chirurgicale asupra oaselor sau inimii, anunta Gandul.

Sughitul nu trece cu apa, iar guma nu se digera in cativa ani. Un mar pe zi "nu tine doctorul la distanta", sughitul nu trece daca iti tii respiratia, guma nu se lipeste de stomac, iar daca iesi afara cu parul ud nu e obligatoriu sa racesti. Medicii explica in ce masura noua idei despre sanatate de care ne lovim in viata de zi cu zi sunt si adevarate. A fost demonstrat ca senzatia de frig nu influenteaza imunitatea. In cel mai rau caz, organismul va ingheta, conform unui studiu realizat de cercetatori de la "Common Cold Research Unit", scrie EVZ.

Varsta operatiilor estetice: 53 de ani. Femeile de varsta mijlocie sunt mai hotarate ca niciodata sa para mai tinere si sunt dispuse sa adopte masuri drastice. In trecut, o femeie care ajungea la 40 de ani simtea ca scapa de presiunea de a arata bine. Acum, lucrurile s-au schimbat. Doamnele de varsta mijlocie fac eforturi sustinute pentru a arata tinere cat mai mult timp posibil. Asa indica un studiu recent, comandat de lantul britanic de magazine cu produse de infrumusetare Superdrug, in cursul caruia au fost intervievate 3.000 de femei intre 40 si 65 de ani, noteaza cotidianul "The Daily Mail". Daca banii nu ar reprezenta o problema, o cincime dintre doamnele cu varste intre 40 si 60 de ani ar fi dispuse sa recurga la o interventie chirurgicala menita sa le intinereasca. De asemenea, una din trei femei in varsta de peste 40 de ani se declara ingrijorata de modul in care arata si se gandeste serios la o operatie estetica, releva cercetarea, informeaza Adevarul.