Renuntatul la fumat duce la cresterea colesterolului "bun" cu 5 la suta. Cum faci sa nu te ingrasi dupa ce te lasi de tigari. Un grup de cercetatori de la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii Wisconsin din SUA sustin ca fumatorii care renunta la acest viciu vor inregistra o crestere a colesterolului "bun" de pana la 5 procente in prima luna, informeaza Reuters. Potrivit oamenilor de stiinta, adoptarea unei diete echilibrate si a unei vieti active, odata cu renuntatul la fumat, va duce la imbunatatirea circulatiei sanguine, afectiune des intalnita in randul dependentilor de tutun. Pentru a analiza impacul pe care tutunul il are asupra nivelului colesterolului, specialistii americani au monitorizat un grup de 1.500 de fumatori care doreau sa renunte la acest viciu. Pentru a vedea evolutia colesterolului din organism, voluntarii au facut saptamanal diferite analize. Astfel, dupa patru saptamani, nivelul colesteriolului "bun" din organism a crescut cu cinci la suta, fara ca participantii la studiu sa adauge in dieta alimente care duc la cresterea acestuia, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Vinul rosu, "viciul" care prelungeste tineretea. "Excesul" de antioxidanti din vinul rosu are efect de intinerire si mentine inima si creierul sanatoase. Studiile au demonstrat ca poate prelungi si viata bolnavilor de cancer. Un pahar cu vin este noua injectie cu botox. Si, in plus, scut impotriva bolilor cardiovasculare, cancerului si a dementei. Antioxidantii denumiti polifenoli (resveratrol) sunt secretul care anihilieaza radicalii liberi, vinovati de imbatranire si afectiunile derivate. "Un pahar de vin pe zi este un "viciu" sanatos. Depasirea normei are efect invers insa", atrage atentia nutritionistul Luiza Pirvu. Totusi, vinul alb nu se ridica la inaltimea celui rosu, fiind mai sarac in antioxidanti, la fel cum vinurile europene au o cantitate mai mare de polifenoli decat sortimentele americane, anunta EVZ.

Cum poti scapa de indigestie si arsuri stomacale fara a apela la pastile. Indigestia si arsurile stomacale sunt afectiuni des intalnite in cazul persoanelor care au facut abuz de mancaruri grase, alcool, bauturi carbogazoase, cafea si tigari in ultimele zile, afirma medici citati de site-ul CBS News. Potrivit specialistilor, aceste afectiuni sunt cauzate de cresterea secretiei de acid gastric, dar si a altor enzime, care au un rol important in digestie. Simptomele includ arsuri, gaze, greata si senzatia de balonare. Refluxul esofagian este cauzat de urcarea acidului gastric din stomac spre esofag. Potrivit medicului Jennifer Ashton, indigestia poate sa apara atunci cand mancam repede, fara sa mestecam bine preparatele. Astfel ca specialistul recomanda sa micsoram cantitatea de mancare, sa mestecam bine alimentele inainte de a le inghiti si sa evitam mancarurile condimentate si lichidele in timpul mesei, deoarece acestea cresc nivelul acidului din stomac. De asemenea, specialistul in nutritie recomanda evitarea fructelor in timpul mesei sau imediat dupa ce am terminat de mancat. Acestea trebuie mancate la doua-trei ore dupa masa, pentru a evita aparitia indigestiei, informeaza Gandul.

Dieta neconventionala: cura de carbohidrati. Daca viata fara paste, paine, branza sau bacon face din curele de slabit un adevarat cosmar, cele mai noi retete de diete aduc ingrediente "surpriza" care lupta cu kilogramele in vacanta. Concret, acestea inlocuiesc abtinerea de la anumite clase de alimente nepermise si graficele care urmaresc consumul de calorii cu alte solutii care nu te infometeaza. "Este o dieta care readuce in farfurie mancarea pe care multi credeau ca nu au voie sa o consume", spune Ellen Kunes, redactorul-sef al revistei "Health" si coautor al "The CarbLovers Diet". Spre deosebire de alte cure de slabire care interzic carbohidratii, dieta CarbLovers se bazeaza tocmai pe consumul alimentelor care contin aceste elemente, dar si amidon, ce se gaseste in banane, faina de ovaz, fasole si linte, paste din cereale integrale, in orz, orez, mamaliga si cartofi pai, dar si in secara, scrie Adevarul.

Injectia care te scapa de kilogramele in exces va fi lansata in cel mult trei ani si promite slabirea cu 20 de kilograme in mai putin de sase luni. Dietele drastice si exercitiile fizice intense ar putea fi date uitarii in cel mult trei ani. Reprezentantii unei companii farmaceutice sustin ca au gasit formula prin care organismul este stimulat sa arda grasimile fara restrictii culinare. Potrivit specialistilor, noul produs, sub forma unei injectii, are si capacitatea de a preveni aparitia unor complicatii des intalnite in randul persoanelor supraponderale, printre care diabetul sau bolile cardiovasculare. Mai mult, injectia promite slabirea cu peste 20 de kilograme in mai putin de sase luni. "Tratamentul se bazeaza pe un hormon care transmite creierului ca este momentul sa se opreasca din mancat si nu mai permite ingerarea de alimente", explica Viggo Birch, directorul companiei farmaceutice. Acesta completeaza ca organismul resimte senzatia de satietate de la primele inghitituri, iar efectul este resimtit timp de cateva ore, anunta Gandul.