Disciplina alimentara a unei familii incepe la cumparaturi. Toti membrii familiei, inclusiv copiii, trebuie sa se implice in alegerea ingredientelor sanatoase. Renuntarea la obiceiurile alimentare proaste trebuie facuta treptat si cu multa perseverenta. Tentatia pentru junk-food si dulciuri in exces a unei persoane din familie tinde sa influenteze negativ obiceiurile alimentare ale tuturor membrilor acesteia. Disciplina alimentara incepe la cumparaturi, de aceea este important ca intreaga familie sa participe la alegerea alimentelor, anunta EVZ.

utileFoto: Colaj foto

Cat te costa sa slabesti dupa Revelion la sala sau la bazinul de inot. Exercitiile cardio, inotul, Kangoo fitness si dieta personalizata sunt cele mai potrivite metode pentru a scapa de excesul de kilograme. Mesele copioase din ultima perioada ne-au adus cu siguranta cateva kilograme in plus. Specialistii in nutritie si in fitness au oferit pentru gandul cele mai la indemana solutii pentru a scapa de surplusul de kilograme, realizand si un calcul referitor la suma de bani pe care trebuie sa o scoatem din buzunar pentru a reveni la greutatea de dinaintea sarbatorilor de iarna. "Efortul sustinut este contraindicat pentru ca organismul este lipsit de energie din cauza excesului de grasimi si kilocalorii. Astfel, pentru inceput se recomanda plimbarile de cel mult 15 minute, scrie Gandul.

Creierul uman, din ce in ce mai mic. Un nou studiu arata ca dimensiunea creierului uman a scazut constant in ultimii 20.000 de ani. Ne-a scazut si inteligenta? Cercetatorii au pareri impartite despre efectele si cauzele micsorarii creierului. Unii spun ca ne-am prostit, altii, dimpotriva, ca am evoluat. Scaderea dimensiunilor creierului vine dupa ce, timp de doua milioane de ani, craniul uman a crescut constant, peste tot in lume, indiferent de rasa sau de sex. "In ultimii 20.000 de ani, volumul mediu al creierului masculin a scazut de la 1.500 de centimetri cubi la 1.350 de centimetri cubi, pierzand o bucata de dimensiunea unei mingi de tenis", scrie Adevarul.

Reclame "manipulatoare" la posturile TV pentru copii. Jucarii promovate prin reclame la posturile TV dedicate copiilor sunt uneori la limita legalitatii. Copiii sunt manipulati prin mesaje care le induc ideea ca pot fi cei mai buni numai daca au o anumita jucarie. Spoturile in care apar fetite iubitoare, alaturi de mamele lor si imagineaza o familie perfecta in compania unor produse la care se face reclama sunt periculoase atat pentru copii, dar si pentru buzunarul parintilor, spun specialisti in psihologie. Pe de alta parte, cei din industria reclamelor cred ca spoturile respecta prevederile legale si nu reprezinta un pericol pentru nimeni, scrie EVZ.

O talie de peste 80 de centimetri predispune la cancer. Un studiu britanic arata ca femeile care au in talie peste 80 de centimetri prezinta un risc dublu de a se imbolnavi de cancer. Oamenii de stiinta atrag atentia asupra fiecarui centimetru in plus in jurul taliei, deoarece riscul este direct proportional cu grosimea stratului adipos de la nivelul burtii. Potrivit specialistilor, in cazul femeilor, grasimea abdominala in exces este legata, in afara de bolile de inima si de diabet, de cancerul de pancreas si mamar, conform Gandul.

Barbatii si femeile vad dragostea la fel. Expresia "Barbatii sunt de pe Marte, femeile, de pe Venus" este un mit. Un studiu publicat de cotidianul "The Daily Telegraph" arata ca ambele sexe reactioneaza la fel cand vine vorba de dragoste. Profesorii Semir Zeki si John Romaya de la University. College din Londra, Marea Britanie, au analizat activitatea creierului oamenilor indragostiti. Ei le-au cerut celor 24 de voluntari care au participat la studiu sa priveasca fotografii cu partenerii lor, dar si cu prieteni de acelasi sex ca partenerul, pentru care nu aveau aceleasi sentimente. Voluntarii aveau intre 19 si 47 de ani, erau atat heterosexuali, cat si homosexuali, iar relatiile lor durasera intre 4 luni la 23 de ani. Jumatate dintre subiecti erau de sex feminin, jumatate, de sex masculin. Toti au declarat ca sunt cu adevarat indragostiti de partenerii lor, relateaza Adevarul.

Cele 12 mituri ale mahmurelii. Miturile despre mahmureala si tratamente dupa betie sunt la fel de variate precum cocktail-urile care o produc. Cafeaua de dupa sau principiul "cui pe cui se scoate" nu functioneaza si se pare ca nici remediile naturiste nu sunt foarte eficiente in combaterea mahmurelii. Un articol publicat pe www.webmd.com arata care sunt cele mai frecvente mituri privind mahmureala si atentioneaza asupra efectelor negative pe care le pot avea unele "tratamente" asupra organismului, informeaza EVZ.