Meiul trateaza hiperaciditatea si indigestia. Meiul este o sursa bogata de fier, fibre si vitamine din grupul B. Medicii recomanda persoanelor anemice sa includa meiul in dieta zilnica, deoarece reface deficitul de fier din organism. Potrivit expertilor, planta contine substante care previn si trateaza indigestia cronica, ulceratiile stomacale si hiperaciditatea. Compresele cu mei combat guta si artroza. In plus, aceasta planta contine magneziu si silicon, substante absolut necesare pentru sanatatea parului, a dintilor, pielii si unghiilor, relateaza Gandul.

utileFoto: Colaj foto

Batranetea nu este o catastrofa. Nu cadeti in pacatul de a face un bilant in alb si negru, ci bucurati-va de placerile simple: cititul, pescuitul, gradinaritul, gatitul, plimbarile, calatoriile. De cate ori nu ati fost tentati sa spuneti sau nu i-ati auzit pe ceilalti zicand: "Abia astept sa ies la pensie". Dar ce vine dupa retragerea din activitate nu este intotdeauna tot ce oamenii isi doresc. Apar diverse afectiuni, nu mai sunt atat de multe de facut ori poate dispare unul dintre parteneri, iar singuratatea este greu de suportat. Si totusi, batranetea nu este o catastrofa. "Daca redescoperim placerile simple, cititul, pescuitul, gatitul, plimbarile sau viata spirituala, nu vom cadea prada depresiei. Orice zi activa si in comunitate este secretul tineretii fara batranete", spune psihiatrul Florin Tudose, de la Spitalul Universitar din Bucuresti, informeaza Romania libera.

Cele mai noi tratamente pentru infarct. In fiecare zi, mai mult de 40 de romani mor din cauza atacului de cord, arata studiile. Cele mai noi cercetari arata ca celulele stem, noile tipuri de medicamente si chirurgia robotica vor creste sansele de supravietuire in caz de infarct. Potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) publicat de Mediafax, la nivel global, bolile de inima vor ramane in continuare principala cauza de deces in urmatorii 20 de ani. Cele mai expuse unor astfel de probleme sunt persoanele de peste 65 de ani, cele care au rude cu boli de inima si barbatii. De asemenea, printre factorii de risc ai atacului de cord se numara si fumatul, diabetul, obezitatea, nivelul crescut al colesterolului si al tensiunii arteriale. "Pentru a evita aparitia infarctului se recomanda respectarea unui regim igieno-dietetic, sarac in sare si in grasimi animale, precum si renuntarea la fumat. De asemenea, este indicata tratarea hipertensiunii arteriale, a hipercolesterolemiei si a diabetului zaharat", recomanda medicul primar cardiolog Alexandrina Tatu, citata de Adevarul.

Somonul reduce riscul de a suferi de un atac de cord. Medicii nutritionisti afirma ca somonul este extrem de bogat in acizi grasi Omega 3, avand astfel capacitatea de a reduce presiunea sangelui si de a feri corpul de formarea cheagurilor de sange. Ingredientul sau minune este carotenoidul astaxanthina, un antioxidant extrem de puternic. Pentru ca organismul sa beneficieze de proprietatile somonului, este indicat sa mancam de doua ori pe saptamana acest tip de peste. Potrivit expertilor, astfel riscul de a suferi un atac de cord scade semnificativ. Rezultate similare apar si in cazul consumului de macrou, ton, hering si sardine, anunta Gandul.

Cursuri de pregatire pentru meseriile de mama si de tata. La lectii, cursantii invata sa-si ingrijeasca bebelusii, sa nu intre in panica inutil, sa-si inteleaga copiii mai mari, sa-i disciplineze fara pedepse, sa comunice eficient si sa-i incurajeze. Parintii care au ambitia si energia de a-si creste copiii ca la carte pot opta pentru cursuri de "parenting", organizate pe teme specifice fiecarei varste. Nu invata doar teorie, ci simuleaza situatii problematice si fac jocuri de rol pentru a intra in pielea propriilor copii. Odata ce si-au insusit notiunile teoretice, marea provocare este punerea lor in aplicare: dureaza luni intregi de exercitiu si perseverenta pana cand parintele si copilul sa se lepede de obiceiurile proaste, mentioneaza EVZ.