Strugurii amelioreaza reumatismul. Strugurii, cu toate ca sunt bogati in zahar, au un indice glicemic scazut, glucoza si fructoza absorbindu-se lent in sange. Acestor fructe le sunt atribuite proprietati depurative si regenerante, datorita continutului ridicat de antioxidanti si potasiu. Potrivit specialistilor, consumul regulat de struguri amelioreaza artrita si reumatismul, reduce tensiune arteriala si are efect diuretic. In plus, mineralele din struguri au efect protector impotriva bolilor de inima, sucul de struguri fiind mai eficient decat "celebrul" pahar de vin rosu, scrie Gandul.​

UtileFoto: Colaj foto

Cat de des trebuie schimbate pernele si cearsafurile. Asternuturile trebuie schimbate saptamanal si e preferabil sa fie din bumbac, pernele trebuie inlocuite o data la doi ani, pilotele - o data la cinci ani, iar saltelele - dupa zece ani. Paturile, cuverturile, pernele si salteaua sunt adevarate "pepiniere" de bacterii si acarieni (organisme minuscule, invizibile cu ochiul liber), vinovati de o serie de afectiuni respiratorii, alergii, eczme, dar si de disfunctii ale somnului. Caldura, umiditatea, transpiratia si celulele de piele moarte creeaza un mediu propice inmultirii acarienilor. In trei ani, o perna ajunge sa aiba chiar si o greutate dubla din cauza prafului si a microorganismelor care se cuibaresc in tesuturi, anunta EVZ.

Masajul cu ciocolata alunga stresul si depresia. Masajul cu ciocolata este terapia potrivita pentru persoanele stresate, dar si pentru cele cu pielea deshidratata. Ciocolata este cunoscuta pentru efectul de "bine" pe care-l transmite. Prin continutul de teobromina, acest desert stimuleaza producerea de endorfine, substante care, la randul lor, cresc activitatea serotoninei - neurotransmitatorul starii de bine. Potrivit terapeutilor, acest tip de terapie este benefic pentru fata si corp, atat pentru femei cat si pentru barbati. Scopul terapiei este de a stimula productia de endorfine si placerea hormonala. Inainte de aplicarea ciocolatei, se face un peeling corporal si o demachiere timp de zece minute. Ciocolata (cacao pura 100%) se incalzeste pana ajunge in stare lichida, se amesteca bine cu ulei de migdale cald si se efectueaza un masaj relaxant, timp de 15 minute. Apoi corpul se impacheteaza intr-o folie si ramane la cald 20 minute, explica terapeutii. Expertii precizeaza ca acest masaj este ideal pentru tratamentul antistres, stari depresive, piele uscata, deshidratata sau lipsita de fermitate, informeaza Gandul.

Fumatul: motivul pentru care barbatii mor mai devreme decat femeile. Femeile au o durata medie de viata mai mare decat barbatii, iar pana recent se credea ca este o situatie determinata de faptul ca ele sunt mai grijulii, iar atunci cand au probleme fug repede la medic. Pe de alta parte, s-a demonstrat ca reprezentantii sexului tare fac pe durii si stau si sufera. Mai nou, in urma unor studii s-a descoperit ca de vina pentru decesul prematur al barbatilor este fumatul. Potrivit unei companii producatoare de tigari si produse derivate, citata de BBC News, in 30 de tari europene, barbatii mor mai tineri decat femeile din cauza fumatului. Reprezentantii sexului tare abuzeaza de acest obicei negativ si sunt mai afectati decat femeile, scrie Libertatea.

Noile metode de protectie: de la inelul contraceptiv la implant biodegradabil. Expertii cauta solutia ideala pentru a preveni o sarcina nedorita fara prea multe efecte secundare. Luarea in greutate, durerile de cap, senzatia de greata sau dereglarile hormonale sunt cateva dintre efectele secundare ale contraceptivelor orale. Expertii din domeniu cauta insa solutia ideala pentru a preveni o sarcina nedorita fara prea multe efecte secundare, informeaza site-ul revistei Time. Acestea vor fi lansate pe piata cel mai devreme pana la sfarsitul anului 2011. Cercetatorii americani vor sa scoata pe piata un inel contraceptiv care va oferi protectie impotriva sarcinilor nedorite timp de un an de zile. "Acesta este introdus in vagin si lasat acolo timp de un an. Pe piata farmaceutica exista deja un astfel de produs, dar acesta trebuie inlocuit lunar, iar riscul unei sarcini nedorite este destul de mare din cauza neglijentelor", spune dr. Regine Sitruk-Ware, de la Centrul de Cercetare Biomedical din SUA, anunta Gandul.