Nu puneti copiii in premergator! Micutii tinuti in premergator invata gresit mersul, se dezvolta mai greu si se accidenteaza mai usor. Premergatorul este "iubit" de parinti pentru ca le usureaza viata, insa e blamat de multi medici pentru ca se poate dovedi un adevarat pericol pentru copii. "Premergatorul e un dispozitiv a carui utilitate a fost gresit inteleasa. De aceea, ortopezii pediatri din tara si din lume il interzic clar. Initial, era menit sa vina in ajutorul mamelor, insa libertatea oferita acestora e falsa pentru ca micutii trebuie supravegheati mai mult decat daca ar fi lasati pe podea in camera", atrage atentia ortopedul pediatru Gheorghe Burnei, de la Spitalul "Marie Curie" din Bucuresti, citat de EVZ.

utileFoto: Colaj foto

Abcesul dentar poate migra in organism. Pungile purulente care se formeaza in pulpa dentara sunt cel mai adesea consecinta unei carii netratate. Fara tratament stomatologic, un abces dentar poate distruge osul din jurul sau si poate ajunge sa infecteze inima si plamanii. Exista doua tipuri de abcese dentare: unul care se formeaza in pulpa dintelui si altul care apare pe gingie. Primul dintre ele este consecinta unor carii netratate si este mai des intalnit. Bacteriile care exista la nivelul unei carii ajung, prin avansarea cariei, la pulpa dintelui si formeaza abcesul dentar. In cazul abceselor formate pe gingie, cauza este o afectiune gingivala netratata, cel mai frecvent parodontoza. Gingia bolnava se dezlipeste de dinte, lasand un spatiu in care se acumuleaza resturi alimentare. Acestea favorizeaza dezvoltarea bacteriilor si apoi a abcesului, scrie Adevarul.

Cerealele integrale previn caderea parului. Caderea parului, dar si lipsa de stralucire a firelor de par reprezinta probleme tot mai des intalnite atat in randul femeilor, cat si al barbatilor. Specialistii in dermatologie, citati de site-ul eHow.com, sustin ca exista anumite alimente care asigura sanatatea podoabei capilare. Complexul de vitamine B previne caderea parului si stimuleaza regenerarea acestuia. Pentru a avea un fir de par sanatos, expertii recomanda sa includem in dieta zilnica oua, cereale integrale, legume, carne alba, peste si produse lactate, surse excelente de vitamina B, informeaza Gandul.

Tratament pentru sindromul premenstrual. Capsulele care contin acizi grasi esentiali si vitamina E pot reduce simptomele sindromului premenstrual, arata un studiu publicat in "Reproductive Health", preluat si de site-ul medical in limba engleza www.webmd.com. Din 120 de femei cu sindrom premenstrual, majoritatea celor care au luat suplimente cu acid linoleic, acid oleic si alti acizi polinesaturati s-au simtit mai putin afectate. Dozajul primit a fost de doua grame pe zi de capsule cu acizi grasi esentiali. In jur de 85% din femei au una sau mai multe tulburari de ordin fizic si emotional in perioada ciclului menstrual, cuprinsa intre ovulatie (cand se elibereaza un ovul din ovar, in aproximativ a 14-a zi de ciclu) si prima zi a menstruatiei. Aceste tulburari poarta denumirea de simptome premenstruale. Unele femei incep sa aiba aceste probleme de la 20 de ani, altele de la 30 de ani. Sindromul premenstrual poate avea o evolutie oscilanta, cu ameliorari si agravari ale simptomatologiei pe durata perioadei reproductive a femeii, iar pacienta poate inregistra inrautatirea simptomelor in apropierea perioadei de premenopauza, relateaza Romania libera.

Ce riscuri implica infectia cu E. coli. Tulpinile patogene ale bacteriei se transmit prin contactul cu persoane bolnave sau prin atingerea obiectelor contaminate. Specialistii spun ca varstnicii si copiii sub 2 ani sunt mai susceptibili de a dezvolta infectii severe cu E. coli, monitorizarea medicala fiind obligatorie pe toata durata bolii. Se gaseste in mod obisnuit in tubul digestiv al oamenilor si al animalelor. Insa anumite tipuri de bacterii E. coli, cum ar fi 0157:H7 (cea mai comuna tulpina), pot cauza infectii severe, ce se manifesta prin greata, dureri abdominale puternice, diaree (uneori cu sange), slabiciune si febra, informeaza Adevarul.

Cum pot fi rezolvate problemele la genunchi. Exercitiile de intindere a muschilor - streching-ul - pot ajuta la reducerea problemelor la genunchi, inclusiv pentru cei care alearga zilnic, potrivit Mediafax. Aproape 25% dintre oamenii activi sufera de dureri la genunchi, acesta fiind chiar principalul motiv pentru care recrutii britanici renunta la armata. Un studiu al Centrului de Recuperare Medicala din Marea Britanie a analizat starea de sanatate a peste 1.500 de recruti pe o perioada de 14 saptamani de antrenamente. Pentru jumatate dintre ei au fost alese opt tipuri de exercitii la fiecare antrenament, iar cealalta jumatate a urmat antrenamentul militar standard. In timpul incalzirii traditionale, 5% dintre soldati au avut dureri la genunchi, iar in randul celor care au facut si stretching, doar 1% au avut probleme, anunta Romania libera.