Cum poti slabi rapid cu ajutorul exercitiilor. Specialistii in fitness afirma ca renuntarea la sedentarism accelereaza procesul de slabire. Potrivit acestora, scaderea in kilograme nu va fi spectaculoasa daca nu respecti un program de antrenament zilnic. Antrenorii au realizat un top 3 al celor mai indicate exercitii pentru slabit. Stepul aerobic asigura arderea a pana la 800 de kilocalorii intr-o ora. Acest tip de exercitii presupune urcarea si coborarea de pe un suport, in pasi de dans. Miscarea este asemanatoare cu cea a urcarii scarilor, iar dansul asigura un ritm cardiac crescut, astfel ca exercitiul este un foarte bun antrenament cardio. Step aerobicul actioneaza in primul rand asupra picioarelor, coapselor si fundului - zonele pe care majoritatea femeilor le considera "cu probleme", scrie Gandul.

utileFoto: Colaj foto

Cum udam plantele iarna. Iarna, cand plantele trec prin repaus, apa se administreaza rar si numai cand pamantul este uscat. Unele plante se multumesc doar cu afanarea stratului de pamant de la suprafata. Viata plantei este conditionata de prezenta apei. Fara apa, celulele vegetale nu au presiune si putere de absorbtie, nu pot prelua substantele nutritive din pamant, transpiratia se micsoreaza, iar supraincalzirea care se produce poate cauza moartea plantei. Cand trebuie udate plantele, cum (de sus sau in farfuia ghiveciului), cum trebuie sa fie apa? Raspunsurile nu sunt chiar simple, fiecare caz in parte necesitand mai multe informatii, scrie Romania Libera.

Care e cea mai buna paine. Painea integrala pastreaza fibrele si vitaminele, iar din cea alba nu mai ramane decat amidonul. Ambele au acelasi numar de calorii, dar mai important este ca indicele glicemic sa fie mic. S-a spus ca ingrasa, ca este vinovata pentru toate bolile, ca nu mai este "la moda". In ultimii ani, painea a fost intens blamata, iar "nebunia" dietelor anticarbohidrati i-a convins pe multi chiar sa renunte la paine. Cea care "isi merita soarta" este doar painea alba, clasica franzela, "ultrarafinata", golita de fibre si nutrienti, scrie EVZ.

Te-ai fript? Trateaza cu bicarbonat. Liliana Neagu din Focsani ne-a dezvaluit un truc ce a salvat-o in gospodarie. Te-ai fript cu fierul de calcat sau cu apa fiarta? Se poate pune intr-un bol apa cu bicarbonat de sodiu. Se ia un prosop, se inmoaie cu acest amestec si se pune pe locul vatamat, scrie Click.

Cum tratati degeraturile? Atunci cand temperaturile sunt foarte scazute, iar mainile, picioarele, obrajii, nasul si urechile se inrosesc puternic, pot aparea degeraturile. Specialistul in produse naturiste Liliana Simidon va invata cum sa va tratatiDegeraturile sunt, de fapt, leziuni ale tesuturilor provocate de frig. La cele de gradul I, simptomele sunt durerea si senzatia de arsura si de amorteala, iar la cele de gradul al II-lea apar vezicule si bule care contin lichid. In cazul degeraturilor de gradul al III-lea, tesutul din profunzime se necrozeaza si se constata o paloare negricioasa, iar cele de gradul al IV-lea afecteaza muschii, tendoanele si oasele. Degeraturile de gradul I se pot trata in casa, pe cand celelalte sunt doar de competenta medicului, scrie Libertatea.

Cartofii prajiti ataca inima in 30 de minute. Sunt de ajuns 30 de minute pentru ca alimentele "imbibate" cu sare, precum cartofii prajiti, mezelurile, sa-si faca efectul: vasele de sange se ingusteaza, iar sangele nu mai circula cu aceeasi presiune, potrivit unui nou studiu publicat recent in "The American Journal of Clinical Nutrition". Chiar daca efectele pe termen lung asupra sanatatii sunt necunoscute, s-a dovedit ca sarea dauneaza chiar si persoanelor care nu au probleme cu tensiunea arteriala, scrie EVZ.