Cum sa slabesti combinand "inteligent" alimentele. Pestele cu o portie de cartofi natur si lamaie, branza cu paine, friptura cu legume sau cu o salata de varza sunt considerate de nutritionisti asocieri potrivite pentru a scadea in greutate. Pierderea in greutate nu presupune doar o restrictie calorica si intensificarea programului de fitness, sustin medicii nutritionisti. Potrivit expertilor, atunci cand vrem sa slabim, trebuie sa acordam o atentie deosebita felului in care combinam alimentele. Acest aspect are rolul de a intensifica arderea grasimilor, accelerand metabolismul. gandul va prezinta care sunt cele mai bune si mai periculoase combinatii alimentare atunci cand urmezi un program de slabit, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Cum poti sa-l faci sa te iubeasca? Increderea in sine, in celalalt, suprimarea dorintei de a-l schimba, disponibilitatea de a-l asculta si de a-l ajuta - toate sunt solutii pentru netezirea unei relatii de cuplu. Oferi confort emotional, vei fi rasplatita pe masura. Psihologii afirma ca drumul spre inima unui barbat trebuie pavat cu intelegere si cu rabdare. "Sa se bucure de fiecare data cand ma vede, sa ma considere si cea mai buna prietena a lui, dar si iubita lui." Acesta este raspunsul pe care il da Corina, o femeie in varsta de 29 de ani, cand este intrebata ce-si doreste de la barbatul cu care isi imparte viata. Tanara spune insa ca, din punctul ei de vedere, pentru asta sunt necesare eforturi. "E greu sa pastrezi o relatie, pentru ca fiecare le are pe ale lui, si bune, si rele." Dar, adauga Corina, orice femeie ajunge in timp sa afle macar o parte din secretele care pot duce la functionarea unei relatii dupa placul inimii ei, anunta Adevarul.

Uleiul de avocado ajuta la regenerarea pielii. Uleiul de avocado protejeaza pielea in adancime, sustin expertii in dermatologie. Potrivit acestora, uleiul este bogat in vitaminele A, D si E, lecitina, potasiu, proteine, betacaroten si acizi grasi. "Este un compus al cremelor ce reduc pigmentarea si ajuta la regenerarea pielii, care este extrem de afectata de razele ultraviolete", precizeaza Dana Sota, consultant in beauty. Datorita efectului protector, uleiul de avocado este folosit la ingrijirea oricarui tip de piele, a scalpului si a firului de par. Specialistii spun ca uleiul este absorbit rapid de piele, fiind recomandat mai ales persoanelor care au un ten iritat sau cu tendinte de descuamare, informeaza Gandul.

Riscul de a face Alzheimer, mai mare pe linie materna. Se stia ca oamenii care au in familie cazuri de Alzheimer au o probabilitate de 4-10 ori mai mare de a face boala. Un nou studiu sugereaza ca riscul sa faci Alzheimer e mai mare daca boala a existat pe linie materna. Noua cercetare a fost facuta la Universitatea din Kansas pe 53 de oameni, care nu aveau probleme asociate acestei boli la momentul inceperii studiului si care au fost urmariti pentru doi ani. 11 dintre participanti au declarat ca mamele lor sufereau de Alzheimer iar la 10 tatal avea boala. Restul participantilor nu aveau in familie astfel de cazuri. Tuturor celor implicati li s-au facut scanari ale creierului si teste cognitive de-a lungul celor doi ani. La cei care aveau in familie cazuri de Alzheimer atrofia cerebrala s-a produs intr-un ritm mult mai alert decat la ceilalti. Mai mult, la cei ai caror mame aveau Alzheimer, probabilitatea de a dezvolta semnele bolii a fost de doua ori mai mare fata de cei la care tatii aveau acest gen de dementa, scrie EVZ.

Topul motivelor pentru care barbatii refuza sa faca sex. Nivelul de testosteron al barbatilor creste in medie cu 8% in apropierea femeilor, indiferent daca persoana de sex opus este considerata atragatoare sau nu, arata un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Groningen, Olanda. Si cu toate astea barbatii isi refuza din cand in cand partenera atunci cand vine vorba de relatii intime. Cauzele pentru care acestia nu vor sa faca sex sunt multiple. Potrivit specialistilor in sexologie, ele pot fi de natura biologica, emotionala sau relationala. Pentru a face sex, barbatii au nevoie in permanenta de stimuli, sustin expertii. Cauzele fizice care duc la scaderea dorintei sexuale masculine pot fi provocate de afectiuni cardiovasculare, de un consum excesiv de alcool sau de tigari. Alcoolul baut inainte de o partida de sex nu echivaleaza neaparat cu obtinerea unor performante deosebite in domeniu, precizeaza sexologii. Baut cu moderatie, acesta poate avea si un astfel de efect stimulativ asupra vietii intime, anunta Gandul.