In ce moment al zilei trebuie sa faci sport daca vrei sa slabesti. Organismul are cel mai mare randament fizic intre 6 si 8 dimineata, mai ales daca vrem sa scapam de kilogramele in plus, sustin specialistii in fitness. Sportul joaca un rol esential atunci cand urmam o dieta de slabit, deoarece accelereaza metabolismul, iar kilogramele sunt topite rapid. "Multe persoane isi planifica activitatea fizica spre sfarsitul zilei, fapt ce are ca efect doar descarcarea tensiunii de tip emotiv care se acumuleaza pe durata orelor de lucru", explica Mihai Dragomir, antrenor specialist in fitness antiimbatranire. Expertul sustine ca cel mai indicat interval orar pentru efort este cuprins intre 6 si 8 dimineata, mai ales daca urmaresti sa slabesti. Potrivit lui Dragomir, din punct de vedere muscular si psihic, in acest interval corpul are cel mai mare randament. "Pe durata noptii, metabolismul incetineste. Urmand o activitate fizica imediat ce ne trezim, avem posibilitatea sa acumulam vigoare maxima si avantaje multiple pentru restul zilei. Mai mult, datorita sportului facut de dimineata, masa musculara se va dezvolta mult mai repede, iar grasimile vor disparea", scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Cum ne lovesc sanatatea radiatiile "casnice". Mancarea e secata de nutrienti la cuptorul cu microunde, televizorul si computerul afecteaza grav vederea, iar laptopul poate da impotenta. Dependentii de calculator si de televizor, ca si cei care pregatesc mancarea la microunde se afla involuntar sub campul de actiune negativ al radiatiilor emise de acestea. In ultimii 30 de ani, peste 25.000 de articole "au disecat" controversele radiatiilor neionizante. Pentru a raspunde ingrijorarilor masive ale populatiei privind efectele expunerii la radiatiile "casnice", Organizatia Mondiala a Sanatatii a demarat in anul 1996 o ampla cercetare, care nici nu a confirmat, dar nici nu a infirmat legatura cu cancerul si cu alte afectiuni ale aparatelor din jur. "Absenta unui efect nu inseamna ca el nu exista, ci si ca nu poate fi detectat prin metoda respectiva. Extrapolarile la animale, lipsa statisticilor clare, dar si lipsa unor studii pe termen lung umbresc integritatea studiilor", anunta EVZ.

Sarea afecteaza vasele sanguine. Un grup de cercetatori australieni au constatat ca sarea afecteaza functiile vaselor de sange in 30 de minute de la momentul consumarii. Aceste calcule au fost efectuate in cadrul unui experiment pe un esantion de 16 voluntari. Acestora li s-a oferit un preparat care continea 4 grame de sare si ulterior un alt aliment al carui continut de sare era de 0,3 grame, doze care nu au pus in pericol sanatatea participantilor. Inainte si dupa mese, specialistii au testat cat de usor curge sangele in artera brahiala (n.r. - humerala, vasul principal de sange, in care, de obicei, se masoara tensiunea arteriala). Rezultatele experimentului au aratat ca alimentele sarate restrictioneaza semnificativ fluxul sanguin. Acest proces apare la doar 30 de minute de la inghitirea alimentului sarat si atinge apogeul intr-o ora de la consum, informeaza Gandul.

Trateaza-te cu antibiotice din natura! Durerile in gat sau de masea, racelile si infectiile pot fi "anihilate" cu succes folosind tratamentele naturiste. Antibioticele naturale au un succes tot mai mare si, spre deosebire de cele din farmacii, daca sunt luate "dupa ureche", fara recomandarea medicului, nu prezinta riscuri. Usturoiul e cel mai puternic antibiotic natural. Distruge germeni si virusi in fata carora pana si penicilina se da batuta. Usturoiul are efecte nebanuite si impotriva intoxicatiilor cu salmonella, a stafilococilor si a streptococilor. Mai inlatura cu succes difteria. Ai probleme cu amigdalita, sinuzita, infectiile dentare, urinare, viroza sau astmul? Cimbrul le vine de hac! O picatura, sau cel mult doua de ulei de cimbru, luate de trei ori pe zi, timp de noua zile, fac minuni. Poate actiona cu succes si impotriva candidozei vaginale, utilizat in amestec cu alifie de galbenele, scrie Libertatea.

Solutii pentru ameliorarea sensibilitatii dentare. Aproximativ 60% dintre adulti sufera de problema dintilor sensibili la nivel mondial, arata studiile de specialitate. Medicii stomatologi atentioneaza ca aceasta problema afecteaza tot mai multe persoane tinere si active, cu varsta cuprinsa intre 20 si 50 de ani. Potrivit specialistilor, in situatia persoanelor care sufera de afectiuni parodontale, sensibilitatea dentara apare in 98% dintre cazuri. Printre cauzele care conduc la sensibilitatea dentara se numara periajul incorect al dintilor cu miscari orizontale in zona gingiei, afectiuni ale gingiei care duc la descoperirea radacinilor sau indepartarea smaltului de pe dinti - prin fracturi sau prin tocire, din cauza frecarii sau scrasnirii dintilor, precum si a cariilor. Pentru ameliorarea acestei afectiuni, stomatologii recomanda pacientilor sa foloseasca o pasta de dinti adecvata, care repara zonele afectate si sensibile ale dintelui si ajuta la prevenirea aparitiei sensibilitatii, anunta Gandul.