Ce frustrari ascunde furia. In spatele maniei necontrolate se ascund in realitate probleme mai vechi din trecut care nu au legatura neaparat cu persoana cu care aveti un conflict. Furia incontrolabila ascunde de fapt un sentiment neplacut din trecut, cand v-ati simtit desconsiderati sau neluati in seama, sustin psihologii. Spre exemplu, cineva caruia nu i se permitea sa-si spuna punctul de vedere in copilarie se infurie mult mai usor atunci cand i se pare ca este pus in aceeasi situatie la maturitate, explica expertii. Psihologii sunt de parere ca atunci cand simtiti ca vedeti negru in fata ochilor trebuie sa incercati sa va dati seama ce anume v-a suparat. "Poate ca de fapt, sunteti suparat pe mama sau pe tata si, in mod normal, n-ar fi trebuit sa va infuriati atat de tare pe cel din fata voastra. In cazul asta, ar trebui sa iertati in sinea voastra persoana pe care sunteti de fapt furios. Este in regula sa te infurii atunci cand esti atacat, ca un mecanism de aparare, sau atunci cand nu-ti sunt ascultate nevoile", spune psihoterapeutul Alina Zevedei, citat de Romania Libera.

utileFoto: Colaj foto

Cravata poate creste riscul de glaucom. Un studiu recent publicat in Jurnalul Britanic de Oftalmologie arata ca barbatii care trebuie sa poarte zilnic cravata sunt expusi riscului de a suferi de glaucom, boala a ochilor ce produce atrofierea nervului optic si ingustarea campului vizual, informeaza site-ul Suite101.com. Oamenii de stiinta sustin ca reprezentantii sexului masculin nu sunt afectati doar de senzatia de sufocare, acestia pot acuza in unele cazuri chiar claustrofobie. Conform expertilor, o cravata prea tare stransa in jurul gatului si purtata astfel cinci zile pe saptamana poate face ca circulatia sangvina sa aiba de suferit, astfel incat sa creasca presiunea sangelui la nivelul ochilor, fapt ce duce la aparitia glaucomului, scrie Gandul.

Perele reduc nivelul colesterolului. Para are cel mai scazut indice glicemic dintre toate fructele, fiind recomandata diabeticilor si persoanelor care tin cura de slabire. In plus, fibrele solubile din compozitia acestui fruct reduc senzatia de dulce si diminueaza nivelul colesterolului "rau" din organism. Perele au proprietati remineralizante, diuretice si depurative. Din acest motiv sunt recomandate ca adjuvant in tratarea asteniei, anemiei si gutei. Potrivit nutritionistilor, 100 de grame de pere contin 2,3 grame de fibre, 50 de kilocalorii si 150 de miligrame de potasiu, necesar pentru mentinerea echilibrului lichidelor in organism, scrie Gandul.

Spanacul previne aparitia osteoporozei. Spanacul este bogat in fier, acid folic si calciu. Specialistii in nutritie precizeaza ca acesta este bogat in fibre si nutrienti, precum potasiu si magneziu, benefici pentru functiile cardiovasculare. Persoanele care mananca cel putin de doua ori pe saptamana spanac prezinta un risc scazut de a suferi de cataracta, deoarece spanacul contine luteina, o substanta care protejeaza cristalinul. In plus, datorita continutului bogat in calciu si vitamina K, alimentul este indicat pentru prevenirea osteoporozei, deoarece vitamina are rolul de a normaliza circulatia sangelui si de a transporta calciul la oase, scrie Gandul.

Trucuri la indemana pentru ingrijirea tenului. In acest sezon inlatura riscul aparitiei pistruilor si a petelor de pe fata si corp folosind o crema cu protectie solara de intensitate medie. Daca in sezonul rece pielea avea de suferit din cauza temperaturilor scazute si a vantului, specialistii in dermatologie afirma ca, odata cu debutul primaverii, trebuie sa ne protejam pielea de efectele negative ale razelor soarelui. In acest sezon, riscul aparitiei pistruilor si a petelor pe fata si pe corp este destul de ridicat, motiv pentru care medicii recomanda sa includem crema cu protectie solara de intensitate medie in ritualul zilnic de ingrijire. "Pentru inceput de sezon calduros se recomanda o crema cu protectie UV 20 - 30. Primavara este suficient sa folosim o crema pentru protectie solara medie, urmand ca pentru vara sa devenim adeptii celor de protectie UV 50, adica maxima", explica prof. dr. Anca Zbranca, medic dermatolog. Specialistul adauga ca pielea are nevoie de hidratare, astfel ca lichidele sunt esentiale pentru pastrarea unui ten luminos si elastic, scrie Gandul.

Cum sa slabesti urmand o dieta total dezechilibrata. Regimul alimentar cunoscut drept dieta Atkins se bazeaza pe consumul de alimente grase fara niciun fel de restrictie. Aceasta dieta promoveaza consumul de proteine de origine animala, in detrimentul mineralelor si vitaminelor. Persoanele care urmeaza aceasta cura trebuie sa scada si sa creasca controlat cantitatile de carbohidrati din alimentatia zilnica. In clasa alimentelor care au un aport mare de carbohidrati se numara toate produsele de patiserie, painea, pastele fainoase, precum si toate fructele si legumele care au continut ridicat de zahar. In acelasi timp, consumul de bauturi carbogazoase si dulciuri va fi limitat drastic si chiar exclus. Medicii nutritionisti precizeaza ca dieta Atkins este un regim alimentar total dezechilibrat. Aceasta cura promite o scadere drastica in greutate in numai doua-trei saptamani. Masa corporala scade procentual cu indici cuprinsi intre 3,5% si 8%, scrie Gandul.