In cat timp apar efectele negative ale cafelei si tigarilor asupra organismului. Riscul aparitiei bolilor de inima si a diabetului, al cresterii colesterolului rau din organism si al distrugerii danturii sau a celulelor nervoase apare in cateva minute, sustin expertii. Atat dieta dezechilibrata, bogata in grasimi, sare si zahar, cat si viciile, precum fumatul sau alcoolul, ne afecteaza sanatatea intr-un timp scurt, avertizeaza cercetatorii. Potrivit expertilor australieni, buna functionare a arterelor este afectata la doar 30 de minute dupa ce am mancat un preparat sarat. Tigarile ocupa primul loc in ceea ce priveste viteza cu care apar efectele negative. Un studiu britanic, realizat de specialistii de la Institutul de Cercetare Oncologic, arata ca inhalarea fumului de tigara are un efect aproape instantaneu asupra corpului. Potrivit profesorulului Robert West, in trei secunde substantele nocive ale tutunului ajung in plamani, fortand inima sa pompeze mai mult, fapt ce duce la cresterea tensiunii, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Risc crescut de alergii pentru primul nascut al familie. Primul copil nascut in familie este mai sensibil si predispus catre alergii, conform Academiei Americane de Alergie, Astm si Imunologie. Riscul alergiilor scade cu cat numarul fratilor nascuti anterior este mai mare. Concluzia apartine cercetatorului Takasahi Kusunoki, autorul unui studiu recent privind alergiile, citat de www.medicalnewstoday.com. Kusunoki si colegii lui au studiat incidenta alergiilor in cazul a 13.000 de copii de 7-15 ani si au comparat datele cu ordinea nasterii in familie. Din esantion au facut parte bolnavi de astm, de dermatita atopica, rinita alergica, conjunctivita alergica si alergici la mancare. Conform rezultatelor, ordinea nasterii nu conteaza in cazul celor cu astm sau dermatita atopica, insa diferentele sunt notabile in cazul celor cu rinite, conjunctivite si alergii alimentare. Rezultatele cercetatorilor indica faptul ca aceste alergii ar putea avea origini prenatale, insa, conform autorilor studiului, este nevoie de cercetari suplimentare pentru a se stabili cu exactitate cum influenteaza perioada prenatala si cea postnatala dezvoltarea alergiilor la copii, anunta EVZ.

Bunele maniere in era digitala. Rolul serviciilor de telecomunicatii mobile este sa ne ajute sa raspundem urgentelor, nu sa ne lipeasca degetele de tastele device-urilor. Chiar daca vi se pare firesc sa va intrerupeti discutiile pentru a vorbi la telefon sau pentru a va verifica e-mailul, pentru ca la fel fac si cei din jur, regulile de buna purtare va contrazic. Revenita din Anglia in Romania pentru cateva zile, consultantul de imagine Mihaela Berciu a primit o portie sanatoasa de "bun-simt" romanesc in aeroportul de la Iasi, cat timp a asteptat avionul spre Bucuresti. Din conversatiile telefonice ale unei vecine de scaun din sala de asteptare a aflat unde lucra persoana respectiva si ce produs nou lansase pe piata compania pentru care lucra, unde si cu cine se intalnea a doua zi si ce urma sa discute, chiar si cu ce fel de mancare o astepta acasa sotul sau prietenul, informeaza Adevarul.

Cum sa eliminati scrasnitul dintilor. Inclestarea involuntara a dintilor, cauzatoare a migrenelor, poate fi tratata cu un aparat realizat de catre medicul stomatolog. Un aparat de dimensiuni mici va poate scapa de scrasnitul dintilor in timpul noptii, unul dintre cele mai enervante ticuri, ce poate fi suparator inclusiv pentru partener. Fata de gutiera clasica, acest aparat minuscul nu acopera toti dintii, ci numai doi dintre ei de pe maxilarul superior. "Aparatul NTI-tss este proiectat pentru a elimina inclestarea dintilor, ducand la disparitia tensiunii care se manifesta asupra muschilor fetei. In timp, purtarea acestui aparat poate duce chiar la disparitia acestui tic nocturn", a declarat Anca Patru, director general al "Glamour Dent", scrie Romania Libera.

Dietele bogate in proteine predispun la cancer de colon. Oamenii de stiinta de la Universitatea Aberdeen, din Marea Britanie, sustin ca persoanele care recurg la diete bogate in proteine de origine animala si sarace in carbohidrati prezinta un risc crescut de a se imbolnavi de cancer de colon, informeaza msn.com. Specialistii avertizeaza ca astfel de regimuri de slabit afecteaza pe termen lung organismul, chiar daca rezultatele sunt spectaculoase, precizand ca proteinele de origine animala duc la modificarea colonului si provoaca aparitia celulelor canceroase. Curele bogate in proteine si sarace in carbohidrati tind sa fie si sarace in fibre. Specialistii recomanda zilnic o cantitate de 28 de grame de fibre pentru ca organismul sa nu fie afectat. "Constatarile noastre ar trebui sa sublinieze inca o data efectele negative ale unei diete monotone, care se bazeaza in proportii ridicate pe un singur aliment. Pentru ca rezultatele sa fie spectaculoase si de durata, un regim de slabire trebuie sa fie echilibrat", spune dr. Harry J. Flint, coordonator al cercetarii, anunta Gandul.