Care sunt cele mai bune momente si zile pentru a face sex. Un grup de cercetatori britanici sustine ca organismul da randament pentru anumite activitati doar in anumite momente si in diferite zile ale saptamanii. Potrivit expertilor de la London School of Economics, joia este cea mai buna zi pentru a face sex. In aceasta zi, organismul inregistreaza un nivel de cinci ori mai mare al hormonilor sexuali, spre deosebire de celelalte zile ale saptamanii, sustin oamenii de stiinta. In ceea ce priveste momentul zilei ideal pentru a face sex, expertii au constatat ca nevoile femeilor difera de cele ale barbatilor. Astfel, barbatii prefera sexul de dimineata, deoarece in acest moment al zilei nivelul de testosteron este la cote maxime, iar erectia este una puternica. De cealalta parte, organismul femeilor inregistreaza cel mai mare nivel de hormoni sexuali dupa-amiaza sau seara, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Fumatul, vinovat de aparitia cancerului la san. Fumatul si expunerea la fumat pasiv cresc riscul dezvoltarii cancerului de san in special in perioada post-menopauza, arata studii recente. Varsta, factorii genetici si istoricul familial sunt cunoscuti la "vinovati" pentru aparitia cancerului de san. Acestora li se adauga insa si fumatul, atat cel activ, dar si cel pasiv. Femeile cele mai afectate sunt cele aflate la menopauza. "Cercetarile sunt importante pentru ca fumatul nu a fost privit initial ca un factor care creste riscul de aparitia al cancerului la san, iar cercetarile actuale evidentiaza o crestere a acestui fenomen", a declarat Dr. Karen Margolis, conducatorul unui studiu care a urmarit relatia dintre fumat si acest tip de cancer, de la HealthPartners Research Foundation din Minneapolis, anunta EVZ.

Cum poti slabi pana la opt kilograme intr-o luna cu ajutorul verdeturilor. Nutritionistii spun ca dieta de primavara se bazeaza pe alimentele proaspete, salate de cruditati, soteuri de legume si carne slaba, de pui sau de peste. Aceste alimente ajuta organismul sa elimine toxinele acumulate in perioada iernii, fapt ce duce si la scaderea in greutate. Odata cu iesirea din anotimpul rece, acul cantarului arata cel putin trei-patru kilograme in plus. Nutritionistii sustin ca acest lucru este normal, in conditiile in care regimul din timpul iernii a fost unul bogat in proteine si grasmi, informeaza Gandul.

Cum se face corect detoxifierea. Eliminarea toxinelor ar trebui sa inceapa cu intestinul gros si sa continue cu ficatul si cu rinichii. Detoxifierea devine o necesitate atunci cand, in ciuda un stil de viata echilibrat, apar stari de oboseala nejustificate, balonari si tulburari digestive. Medicii sustin ca multe probleme de sanatate (de exemplu, migrenele, psoriazisul) ar putea fi prevenite prin simpla eliminare a toxinelor din organism la intervale regulate de timp (o data la doua sau la patru luni). "Zilnic, suntem asaltati de patru tipuri de toxine: cu origine fizica (radiatiile, campurile electromagnetice), cu origine chimica (medicamentele, cosmeticele), cu origine biologica (alimentele falsificate) si cu origine psihologica (stresul)", explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, scrie Adevarul.

Fisticul previne impotenta. Barbatii care includ in dieta zilnica fistic prezinta un risc scazut de a avea probleme cu erectia, este concluzia unui studiu publicat in "International Journal of Impotence Research: The Journal of Sexual Medicine". Aceste rezultate au fost puse pe seama continutului relativ mare de arginina, aminoacid nonesential care mentine arterele flexibile si imbunatateste circulatia sangvina, crescand cantitatea de oxid nitric, un compus care relaxeaza vasele de sange, explica oamenii de stiinta. Potrivit rezultatelor, un consum regulat de fistic duce la scaderea nivelului de colesterol "rau" din organism, datorita continutului de acizi grasi nesaturati si de fibre, anunta Gandul.

Cafeaua de dimineta imbunatateste calitatea spermei. Pentru dependentii de cafea, o ceasca de cafea de dimineata poate stimula pasiunea si entuziasmul de a face o activitate, iar pentru barbati consumul lichidului negru este cu atat mai benefic, cu cat s-a demonstrat ca aceasta le imbunatateste calitatea spermei. Un studiu realizat pe 750 de barbati de Universitatea din Sao Paulo, Brazilia, a constatat ca bautul cafelei neagre dimineata este benefica pentru fertilitatea masculina. Cercetatorii au impartit bautorii de cafea in patru grupuri, in functie de cantitatea bauta: cei care nu consuma deloc, cei care au un consum normal de 1-3 cesti, bautorii de 4-6 cani si cei care sunt dependenti de cafea cu peste 6 cani pe zi consumate, informeaza Libertatea.