Certurile din familie afecteaza dezvoltarea copiilor. O cearta minora intre doi adulti poate fi un factor de stres pentru un copil. Afla in ce mod tulbura conflictele dintre parinti echilibrul emotional al viitorilor "oameni mari". Un copil care traieste intr-un mediu ostil, in care domnesc tensiunea si certurile parintilor, prezinta riscul de a ajunge un adult traumatizat, sustin psihologii. Aceasta deoarece, pana la varsta de 18 ani, parintii reprezinta singurul punct de reper. Potrivit psihologilor, situatia ideala este aceea in care certurile dintre adulti nu au loc in prezenta copiilor. Insa, de cele mai multe ori, unele discutii in contradictoriu izbucnesc spontan si, inevitabil, copiii devin martori nevinovati. Desi in aparenta par banale, astfel de situatii, repetate frecvent, genereaza in timp sentimente de teama si de incertitudine care influenteaza negativ evolutia la varsta adulta, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Somnul odihnitor te scapa de kilogramele nedorite. Tratament. Ai declarat razboi kilogramelor in plus pe care le-ai acumulat in ultima vreme? Lupta nu este pierduta, chiar daca dietele nu dau rezultatele asteptate. Ai putea ajunge la greutatea dorita daca te odihnesti intre sase si opt ore in fiecare noapte, faci multa miscare si nu dai iama in farfurie. Un studiu realizat de specialistii americani arata ca persoanele plinute pot pierde in jur de cinci-sase kilograme daca nu sunt stresate si dorm suficient, scrie Cancan.

De ce sunt mai bune cerealele integrale. Folosite in trecut de populatia saraca, aceste produse aparent lipsite de rafinament sunt azi tot mai cautate, datorita numeroaselor beneficii pentru organism. Ele asigura un aport optim de vitamine, de minerale, de acizi grasi si de fibre. De cele mai multe ori, asociem cerealele integrale cu produsele de tip muesli pentru micul dejun. In realitate, grupa cerealelor integrale include toate produsele obtinute din seminte complete ("whole grains", in limba engleza): paine sau paste din faina integrala, orez brun sau salbatic, popcorn, muesli din grau, din ovaz sau din secara integrala. Asa cum uleiul extravirgin contine mai multi nutrienti decat cel rafinat, si aceste produse pastreaza toate beneficiile nutritionale conferite de semintele intregi, scrie Adevarul.

Femeile de succes fac mai mult sex, dar nu au relatii stabile. Expertii in materie de sex sustin ca femeile inteligente care au o cariera de invidiat fac foarte mult sex dar nu au parte de relatii stabile. Cercetatorii de la Universitatea din Texas au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au efectuat patru studii cu privire la comportamentul sexual uman. Se pare ca succesul femeilor duce la un nivel economic mai ridicat si implicit la o relatie sentimentala mai putin stabila intrucat doamnele nu mai au nevoie de siguranta oferita de un barbat pentru ca se pot descurca si singure, scrie Cancan.

Remedii care ne protejeaza de alergii. Stranutul, lacrimarea ochilor sau nasul infundat sunt simptome dificil de tinut sub control mai ales primavara, cand alergeni precum polenul sunt la tot pasul. Daca te confrunti cu alergii, fii prevazator si apeleaza la cateva remedii blande din natura. Incepand cu primavara devreme si pana toamna tarziu pot aparea reactii alergice din cauza polenului care circula in atmosfera. De aceea, persoanele cu sensibilitate la acest alergen se confrunta cu neplaceri precum stranut, mancarimi nazale, nas infundat si secretii nazale apoase, lacrimare, senzatie de nisip in ochi si mancarimi oculare, scrie Adevarul.

O femeie din trei este trista dupa ce face sex. O echipa de cercetatori a descoperit ca sexul provoaca stari de anxietate in randul femeilor. O femeie din trei este trista la sfarsitul actului sexual. Asta afirma o echipa de cercetatori, care a efectuat un studiu in randul femeilor. "De regula, sexul este o sursa de placere pentru majoritatea persoanelor care il practica. Cu toate acestea, disforia postcoitala este o tulburare care poate sa apara la orice persoana activa sexual. Dupa consumarea actului sexual, persoana care se confrunta cu aceasta tulburare resimte o stare preponderent negativa, care intra in contradictie cu orgasmul", a declarat Robert Schweitzer, cel care a realizat studiul, potrivit Cancan.

Nu lasa oboseala sa faca parte din viata ta. Multe ore de munca si putine de somn, stres si alimentatie dezechilibrata. Cu asa un stil de viata, cu care multi ne identificam, oboseala este inerenta. Odihna este o necesitate, la fel ca aerul, hrana si apa. Cand ne privam de ea, intreg organismul are de suferit. Pe deasupra, oboseala ne taie pofta de viata si ne scade randamentul. Este firesc sa ne simtim obositi dupa o zi de munca si chiar dupa o zi in care nu am depus mari eforturi fizice ori intelectuale. Ingrijorator este daca ne trezim obositi si daca, oricate cani de cafea am bea, letargia nu ne da pace pana la finalul zilei, scrie Adevarul.

Doua afrodisiace naturale care cresc apetitul sexual si stimuleaza erectia. Adauga dietei zilnice sofran sau ginseng si iti vei imbunatati viata sexuala. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta canadieni de la Universitatea din Guelph. Expertii sustin ca afrodisiacele naturale trateaza impotenta si cresc apetitul sexual, informeaza site-ul thestar.com. "Aceste plante sunt o alternativa sanatoasa la medicamentele de tip viagra, care trateaza impotenta, dar nu cresc si libidoul. Un alt beneficiu constatat a fost acela ca sofranul si ginsengul nu au efecte secundare", este de parere prof. Massimo Marcone, autorul studiului. In plus, cercetatorii sustin ca, spre deosebire de medicamentele destinate disfunctiilor erectile, aceste afrodisiace pot imbunatati viata sexuala a persoanelor care au diferite probleme de sanatate, precum diabetul, scrie Gandul.

Ce trebuie sa stii despre laxative. Desi sunt adesea confundate cu purgativele (irita intestinul), laxativele au un efect mai bland decat acestea si, prin urmare, sunt mai usor tolerate de organism. In prezent, in farmacii se comercializeaza patru tipuri de laxative. Cel mai des utilizate sunt asa-numitele laxative de volum (de exemplu, Metamucil, Citrucel), care au in compozitie, printre altele, seminte de psyllium (contin fibre care usureaza tranzitul intestinal). Un alt tip de laxative sunt cele lubrifiante (de exemplu, uleiul de parafina), care inmoaie scaunele si, totodata, faciliteaza eliminarea lor. Alte doua tipuri de laxative sunt cele stimulante si cele osmotice (cu efect rapid), cum este sorbitolul, scrie Adevarul.