Un supliment pe baza de drojdie de orez rosu regleaza nivelul colesterolului. Peste 30% din populatia Romaniei sufera de hipertensiune arteriala si diabet zaharat ca efect al colesterolului marit, potrivit datelor unui studiu realizat la nivel national. Medicii spun ca hipertensiunea arteriala, o boala determinata de multiple cauze, este strans legata de hipercolesterolemie. Stresul, fumatul, consumul exagerat de alcool, dieta bazata pe preparate de tip fast-food si odihna insuficienta sunt cativa dintre factorii care determina cresterea colesterolului "rau" in organism. Hipercolesterolemia este un factor de risc de prima importanta in aparitia bolilor cardiovasculare asociate societatii moderne, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

"Picioarele nelinistite" pot ascunde boli de inima. Spasmele nocturne al picioarelor (sindromul picioarelor nelinistite) pot fi semnul unor boli de inima nestiute, arata un nou studiu efectuat de cercetatorii de la Mayo Clinic din Arizona. Persoanele care isi misca picioarele frecvent in somn au, de regula, inima "groasa", o afectiune care ii predispune la boli cardiovasculare, atac cerebral si moarte subita. "Nu spunem ca este o relatie de tip cauza-efect, dar afectiunea poate fi semnul unor probleme cardiace, de care medicii trebuie sa tina cont de acum inainte", a declarat Dr. Arshad Jahangir, autorul studiului. Desi nu exista statistici clare, sindromul picioarelor nelinistite afecteaza milioane de oameni din intreaga lume. Anumiti medici cred ca gravitatea bolii a fost oarecum exagerata pentru a vinde mai bine tratamentul, anunta EVZ.

Ce indicatii are mezoterapia. Pielea, parul, dar si muschii, articulatiile si vasele de sange beneficiaza de pe urma injectiilor intradermice. Mezoterapia are multiple utilizari, mai ales in domeniul dermatocosmetologiei. Ridurile, celulita sau vergeturile se estompeaza prin aceasta metoda. Mezoterapia se bazeaza pe injectarea unor substante la nivelul dermului, stratul mijlociu al pielii. Descoperita in anii '50, a fost initial folosita pentru tratarea problemelor reumatice. Prin intermediul ei, substante analgezice si antiinflamatoare ajungeau in vecinatatea articulatiilor bolnave. In ultimul deceniu, metoda a fost utilizata mai ales de catre specialistii in estetica si in ingrijire corporala, informeaza Adevarul.

Palpitatiile, un semn al existentei unor probleme cardiace. Palpitatiile- bataile accelerate ale inimii sunt un simptom des intalnit care in majoritatea cazurilor nu sunt periculoase, dar care pot ascunde probleme cardiace grave. "In mod normal ele apar dupa un efort fizic mare, consum de cafea, alcool, tutun, mese abundente sau stres, dar pot fi si un semn al unor probleme cardiace", spune doctorul Iancovici Oren de la clinica DeltaPro Medical. Astfel, o persoana care are in mod regulat un ritm cardiac anormal trebuie sa apeleze la un medic pentru investigatii si tratament si nu trebuie sa ignore problema pentru a nu regreta mai tarziu. Palpitatiile pot apare pe cord indemn sau pe teren patologic: insuficienta cardiaca, valvulopatii (stenoze, insuficiente valvulare, malformatii cardiace, etc), scrie Romania Libera.

Care sunt cele mai eficiente remedii impotriva mahmurelii. Tigarile, fresh-urile din citrice, cafeaua, ceaiurile si sucurile care contin cofeina trebuie evitate dupa o noapte de betie, deoarece prelungesc starea de disconfort. Dupa o noapte de betie orice zgomot devine insuportabil, iar durerile de cap aduc cu sine senzatia de toropeala si disparitia poftei de mancare. Organismul este secat de energie, vitamine si minerale, deoarece alcoolul deshidrateaza. gandul prezinta lista celor mai eficiente remedii impotriva mahmurelii. Aspirina nu trebuie sa lipseasca din casa petrecaretilor. Acest medicament alunga durerile de cap. Pentru ca efectul sa fie cel asteptat, medicii nutritionisti recomanda ca aceasta pastila sa fie luata la patru ore dupa ce ai lasat paharul jos. Luata imediat, aspirina va irita sistemul digestiv, si asa afectat de alcool, anunta Gandul.