De ce n-au incredere femeile in contraceptivul masculin. In urma cu un an, un grup de cercetatori israelieni anuntau crearea primei pilule anticonceptionale pentru barbati: o pastila care "dezactiveaza" spermatozoizii inainte ca acestia sa ajunga sa fecundeze ovulul. Inghitita de barbati, pastila actioneaza asupra unei proteine vitale din lichidul seminal masculin, necesar in procesul de conceptie. Potrivit expertilor, chiar daca spermatozoizii ajung in uter, ei nu sunt capabili sa fertilizeze ovulul. Oamenii de stiinta estimau ca pastila este eficienta in 100% din cazuri, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Detoxifierea, tinuta dupa ureche. Romanii elimina toxinele din organism asa cum fac curatenia de Paste: o data pe an. Specialistii spun ca astfel de obiceiuri pot face mai mult rau decat bine. In fiecare primavara, apelam la cure rapide de curatare a organismului, atrasi de reclamele produselor-minune si de regimurile vedetelor, pe care le gasim pe internet. Timp de trei saptamani, Diana Rotaru a mancat numai fructe si legume crude, la indicatia unui specialist in presopunctura si tratamente naturiste. Fara nicio exceptie, in fiecare dimineata, la pranz si seara, brasoveanca de 32 de ani s-a hranit numai cu portocale, banane, grefuri, mere, rodii, struguri, rosii, morcovi, telina, pastarnac si patrunjel, scrie Adevarul.

Care este cea mai buna zi sa stai pe Facebook si pe Twitter. Plus: de ce uraste lumea ziua de luni. Doua studii date publicitatii saptamana aceasta demonstreaza ca joi este ziua cea mai buna sa dai "Like"-uri, iar vinerea e potrivita pentru a citi mesajele de 140 de caractere, scrie mashable.com. Mai ales joia, dar si vinerea, utilizatorii de Facebook sunt cu 18% mai "constiinciosi" decat in restul zilelor, arata un studiu al companiei de branding Buddy Media, care a analizat 200 de conturi de Facebook, timp de doua saptamani. De asemenea, utilizatorii de Twitter scriu si citesc mai multe mesaje vinerea, a aratat Adam Bain, seful departamentului de planificare al platformei de microblogging, in cadrul unei prezentari. Motivul este "destul de evident", crede Jeremiah Owyang, de la compania de cercetare Altimeter Group. "Oamenii simt ca se apropie weekendul si incep sa se gandeasca si la alte lucruri in afara muncii. Ei intra mai mult pe retelele de socializare si fac 'tranzitia' spre weekend", spune Owyang. Integral in Gandul.

Alcoolul, responsabil pentru 10% dintre cazurile de cancer la barbati. Afla cat trebuie sa bei ca sa nu ai probleme. Consumul de alcool in exces nu afecteaza doar ficatul. Un studiu realizat in opt state europene arata ca 10% dintre cazurile de cancer, la barbati, sunt cauzate de consumarea a mai mult de doua pahare de tarie pe zi, informeza The Guardian. Studiul, care prezinta legaturile existente intre aparitia diverselor forme de cancer si obiceiurile alimentare, a dezvaluit faptul ca alcoolul este responsabil pentru 10% dintre cazurile de cancer, in randul barbatilor, si 3% in cel al femeilor. Potrivit studiului, consumul excesiv de alcool poate duce la aparitia unor tumori cancerose in gura, in gat, la ficat si in esofag, scrie Adevarul.

Bananele reduc riscul de atac vascular cerebral cu 21%. Trei banane pe zi protejeaza organismul impotriva atacului vascular cerebral, este concluzia oamenilor de stiinta de la Universitatea Warwick, din Marea Britanie si a celor de la Universitatea Napoli, din Italia. Specialistii sustin ca acest fruct are capacitatea de a diminua acest risc cu aproximativ 21%, informeaza Daily Mail. Potrivit cercetatorilor, efectul benefic este dat de continutul ridicat de potasiu continut de acest fruct, mineral care ajuta la normalizarea tensiunii arteriale, scrie Gandul.