Ce riscuri presupune grasimea din jurul taliei. Persoanele care sufera de probleme ale arterelor coronariene se expun unui risc crescut de deces daca prezinta grasime in jurul taliei, este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta de la Clinica Mayo, din Statele Unite ale Americii. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, expertii au analizat datele de la 5 studii care au inclus 15.923 pacienti si au descoperit ca grasimea din jurul taliei ii afecteaza chiar si pe cei cu un index al masei corporale normal (BMI), informeaza site-ul bbc.co.uk. In plus, expertii americani au masurat distanta dintre solduri si talie pentru a determina masa de grasime din jurul burtii. Ei au realizat si testul BMI care masoara masa corporala in raport cu inaltimea. Pacientii care prezentau foarte multa grasime in jurul taliei au fost cu 75% mai expusi riscului de a deceda, comparativ cu cei cu talia subtire. Chiar si pacientii cu o greutate normala, dar care aveau grasime in jurul taliei au prezentat acest risc, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Ne atrag oamenii de rangul nostru. Cu cat persoana pe care o cunoastem are un background social mai aproape de al nostru, cu atat creierul da mai multe semne de "fericire". In mod natural, oamenii tind spre parteneri, de prietenie sau de viata, din aceeasi categorie sociala, au descoperit cercetatorii americani. Majoritatea oamenilor aspira la casatorii cu persoane din familii sus-puse si-si doresc prieteni mai bogati decat ei. Deloc adevarat. Creierul nostru este mult mai incantat atunci cand intalnim oameni din aceeasi "patura sociala" cu noi, arata un studiu recent, citat de cotidianul britanic "The Daily Telegraph". Cercetarea, realizata de oamenii de stiinta americani, schimba la 180 de grade ceea ce stiam pana acum: oamenii nu viseaza, de fapt, sa-si faca "transferul" de statut social prin prietenia sau prin casatoria cu un partener de "rang" superior, scrie Adevarul.

Lista remediilor naturale impotriva alergiilor. Primavara este sezonul in care multe persoane acuza iritatii la nivelul cailor respiratorii, stranuta sau le curge nasul - semne ale alergiei, spun medicii. Potrivit statisticilor de specialitate, 25 la suta din populatia Europei sufera de aceasta afectiune, iar in Romania, intre 20 si 24 la suta din persoane au rinita alergica. Specialistii in alergologie precizeaza ca puful de la copaci, praful si polenul sunt doar cateva dintre cauzele aparitiei acestei afectiuni des intalnite in aceasta perioada a anului. Medicii adauga ca alergiile apar ca urmare a sensibilitatii organismului si sunt provocate de factori alergeni, manifestandu-se prin inflamatii locale sau sistemice, de intensitate si severitate variabile, informeaza site-ul news.yahoo.com. Potrivit specialistilor, alergiile pot fi combatute si cu ajutorul remediilor naturale, scrie Gandul.

Sase ponturi pentru a duce o viata sanatoasa si pentru a trai mai mult. Exista cateva lucruri marunte care trebuie facute zilnic pentru ca pot adauga pana la trei ani in plus vietii noastre. Fox News a realizat o lista scurta cu cateva sfaturi esentiale care trebuie respectate zi de zi pentru o viata mai lunga si mai sanatoasa. Mananca in fiecare zi micul dejun si opteaza pentru alimente usoare si sanatoase. Faptul ca nu sari peste micul dejun este un obicei sanatos si chiar te poate ajuta sa traiesti mai mult. De-a lungul anilor, oamenii de stiinta au observat ca cei care mananca dimineata sunt mult mai feriti de boli precum diabetul sau obezitatea. Cei care mananca micul dejun se simt mult mai bine atat fizic, cat si psihic. Mesele de dimineata trebuie sa contina carbohidrati, proteine si mici cantitati de grasime, elementare pentru energia de care avem nevoie peste zi, scrie Gandul.

Prea putine sau prea multe ore de somn "erodeaza" creierul. Lipsa sau, din contra, excesul de somn, adica mai mult sau mai putin de sase-opt ore de somn accelereaza declinul creierului, afectand logica si abilitatile de comunicare, informeaza dailymail.co.uk. Afectarea functiei cerebrale conduce la imbatranire si moarte prematura, atrag atentia cercetatorii de la Universitatea din Londra. Oamenii de stiinta au testat cum este afectat creierul de "cantitatea" nepotrivita de somn, pe o perioada de cinci ani. Testele au vizat starea memoriei, logica, vocabularul, fluenta verbala si statusul cognitiv global, scrie EVZ.

De ce sunt mai inalti copiii care dorm mai mult. Oamenii de stiinta au demonstrat ca zicala "somnul te ajuta sa cresti mare" este adevarata. Potrivit expertilor de la Universitatea Emory din Atlanta, somnul joaca un rol esential in dezvoltarea copiilor. Cercetatorii considera ca secretia hormonului de crestere se accentueaza dupa ce copiii adorm, fapt ce duce la dezvoltarea oaselor. Astfel, s-ar putea explica si durerile resimtite uneori, noaptea, de copii, la maini si la picioare, sustin specialistii. Studiul a fost efectuat pe 23 de familii, care au fost monitorizate timp de 15 ani, dupa ce micutii aveau in jur de un an. "Potrivit rezultatelor cercetarii, copiii care au dormit mai mult erau mai inalti la varsta adolescentei, spre deosebire de cei care nu aveau un program bine stabilit de odihna", mentioneaza dr. Michelle Lampl, coordonatorul studiului, citat de Gandul.