Tratament inovativ impotriva cancerului la san, disponibil in cinci ani. Cum actioneaza medicamentul. Dupa ce au descoperit trei gene noi care duc la aparitia cancerului de san, cercetatorii britanici de la Breakthrough Breast Cancer Research Centre, din cadrul Institutului de Cercetare Oncologica din Londra, sustin ca in cinci ani vor reusi sa scoata pe piata un tratament inovativ impotriva acestei maladii. Expertii sustin ca noul produs ar putea actiona asupra cancerului mamar intr-un mod total diferit comparativ cu noile medicamente existente, care de multe ori dau gres, informeaza Daily Mail. Potrivit cercetatorilor, desi cauza principala a cancerului de san hormonal este receptorul de estrogen, exista si alti factori care par sa influenteze dezvoltarea cancerului la san, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Obezitatea tulbura grav creierul. Aflati care sunt cele mai grave cinci efecte. Persoanele obeze devin dependente de dulciuri si alimente bogate in grasimi, mananca din impuls, fara a le fi foame, au tulburari de memorie si sunt predispuse la dementa. Obezii "nu mai pot trai" fara dulciuri si grasimi, mananca din impuls si sunt predispuse la dementa, arata ultimele studii. In plus, dietele restrictive care "chinuie" metabolismul cresc pofta de mancare in momentele de stres cand organismul este vulnerabil si cedeaza mai usor poftelor culinare. Iata cum poate "pacali" obezitatea creierul. Kilogramele in plus reduc treptat placerea resimtita in momentul consumului de dulciuri si grasimi, ceea ce ii face pe obezi sa creasca doza de mancare nesanatoasa, anunta EVZ.

Ce efect are laptele baut inainte de culcare. Bebelusii care beau lapte inainte de culcare, desi au trecut pe hrana solida, prezinta un risc crescut de a deveni obezi inainte de a implini 5 ani, arata un studiu american publicat in jurnalul Pediatrics. Specialistii sustin ca acest obicei - de a bea lapte inainte de culcare - creste cu 30% predispozitia la obezitate, in jurul varstei de 5 ani si jumatate, informeaza Daily Mail. Oamenii de stiinta precizeaza ca parintii care nu-si dezvata copiii de acest obicei, dupa ce i-au trecut pe hrana solida, ii supraalimenteaza. Cercetatorii spun ca o sticla de aproximativ 200 de mililitri de lapte nedregresat are 150 de calorii, care ii furnizeaza copilului cu varsta cuprinsa intre un an si doi ani 12% din energia de care are nevoie intreaga zi, informeaza Gandul.

Care sunt cele mai nocive bauturi. Consumate pe termen lung, sucurile si alte bauturi carbogazoase, energizantele si alcoolul pot cauza probleme serioase de sanatate. Specialistii ne sfatuiesc sa inlocuim produsele sintetice cu sucuri naturale, preparate din fructe si din legume proaspete, cu compoturi si cu ceaiuri. In general, medicii recomanda sa evitam orice tip de bauturi care contin coloranti, arome artificiale, indulcitori si alti aditivi, deoarece aceste substante pot periclita serios sanatatea. Din cauza continutului ridicat de zahar, de acid fosforic si de arome sintetice, aceste bauturi cresc pofta de mancare si favorizeaza aparitia obezitatii. Cu atat mai putin sunt recomandate bauturile acidulate cu aceasta compozitie, scrie Adevarul.

Ce rol are sarea in aparitia infarctului. Sarea nu are nicio legatura cu predispozitia la imbolnaviri cardiovasculare, arata un studiu recent al cercetatorilor de la Universitatea Leuven, Belgia. Potrivit acestuia, condimentul ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la prevenirea infarcturilor. Studiul oamenilor de stiinta belgieni contrazice teoriile anterioare potrivit carora condimentele ar creste riscul de aparitie a bolilor de inima, informeaza Daily Mail. Studiul, realizat pe un esantion de 3.681 de persoane sanatoase, barbati si femei, de pana in 60 de ani, care au fost monitorizate timp de opt ani, arata ca sarea nu duce la cresterea tensiunii. Specialistii sustin ca nu au gasit nicio legatura intre cantitatea de sare consumata zilnic si predispozitia de a suferi un infarct. In schimb, oamenii de stiinta sustin ca persoanele care condimenteaza cat mai putin mancarea prezinta un risc cu 56% mai mare de a suferi un infarct. Cercetatorii, coordonati de Jan Staessen, medic cardiolog, mai spun ca sarea nu este responsabila de cresterea tensiunii arteriale, anunta Gandul.

Painea si alte alimente care provoaca acneea. Legatura dintre alimentatie si acnee este una controversata. Totusi, iata ce alimente ar putea sa-ti provoace cosuri. Evita-le pentru un timp si observa efectele! Se stie ca alimentatia influenteaza starea generala de sanatate, iar starea organismului se reflecta si la nivelul pielii. Totusi, parerile dermatologilor sunt impartite in ce priveste legatura dintre alimentatie si acnee. Daca unii nu o vad posibila, altii spun ca exista alimente ce duc la aparitia cosurilor. Iar unele din ele sunt neasteptate. Probabil ai auzit deja ca ciocolata face sa-ti apara cosuri. Acest lucru ar putea fi adevarat. Si nu vorba doar de ciocolata sau doar de dulciuri, ci de orice alt aliment cu indice glicemic mare, care iti ridica brusc glicemia. In categoria mancarurilor cu IG mare intra painea alba, pastele, orezul sau produsele de patiserie, informeaza Libertatea.