Dieta pentru accelerarea metabolismului. Cum sa arzi eficient grasimile in 5 pasi. Un program eficient de slabire nu presupune infometare. Potrivit nutritionistilor, persoanele care vor sa scape de kilogramele in plus trebuie sa aiba o dieta zilnica care sa asigure organismului toti nutrientii de care acesta are nevoie pentru ca arderile grasimilor sa fie accelerate, informeaza site-ul shine.yahoo.com. Potrivit expertilor, desi dietele restrictive duc la scaderea in greutate, pentru ca principiile pe care sunt bazate topesc masa musculara si nu grasimile, efectul de reingrasare apare la scurt timp dupa terminarea curei. Specialistii spun ca pentru a slabi nu trebuie sa apelezi la diete sofisticate, este suficient sa respecti cateva reguli esentiale, care au rolul de a accelera metabolismul, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Celulita, tratata cu unde de soc. Undele de soc sparg celulele grase fara sa lezeze pielea si fara durere, iar trei sedinte pe saptamana, timp de o luna sunt suficiente pentru remodelarea corporala de durata. "Chiar si pachetele adipoase mai voluminoase, ca aripioarele de pe solduri, genunchii prea rotunzi, gleznele si bratele groase, pot fi remodelate nechirurgical cu ajutorul aparatului cu unde de soc", subliniaza dermatologul Mihaela Leventer. 90% dintre femei au celulita. Aspectul de "coaja de portocala" este mostenit genetic si agravat de circulatia proasta, metabolismul greoi si alimentatia nesanatoasa, anunta EVZ.

Celulele stem - folosite in tratarea bolilor de plamani. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Boston au descoperit celule stem care joaca un rol cheie in regenerarea tesuturilor pulmonare. Expertii sunt de parere ca noua descoperire le va oferi pacientilor, care se confrunta cu boli cronice de plamani, o optiune de tratament cu totul noua, ce regenereaza sau repara partile alterate ale acestui organ. "Celulele pulmonare se pot regenera si pot forma integral, ulterior, structuri biologice complexe ale plamanilor, precum bronhiole, alveole si vase pulmonare", spune Alan Fine, coordonatorul studiului, informeaza Gandul.

Anorexia intima, "virusul" care distruge casniciile. O carte recenta descrie problemele ce apar in viata de cuplu atunci cand unul dintre parteneri evita contactele sexulale. Persoanele fara apetit sexual ar putea suferi de un asa-zis sindrom numit anorexie intima. Specialistii identifica zece semnale care ar trebui sa ne puna pe ganduri. Termenul de "anorexie intima" este inventat de psihologul american Douglas Weiss pentru a descrie o forma prin care unul dintre partenerii din cuplu evita contactele emotionale sau sexuale. Weiss explica in cartea sa, "Anorexia Intima: Vindecand viciul ascuns din casatoria ta", lansata de curand in SUA, ca aceasta problema distruge milioane de casnicii, scrie Adevarul.

Insectele parazite din asternuturi, raspunzatoare de rezistenta la antibiotice. Cercetatori din Canada au descoperit ca insectele parazite care se hranesc cu sangele oamenilor (stau in saltele, asternuturi si actioneaza mai ales noaptea) pot fi responsabile de numarul mare de cazuri de rezistenta la antibiotice. Este o descoperire uimitoare pentru ca oamenii de stiinta credeau ca aceste insecte parazite nu sunt capabile sa raspandeasca infectii. Studiul a fost facut intr-o zona saraca a orasului Vancouver, unde sunt problemele cu rezistenta la antibiotice si cu acest tip de insecte parazite. Medicul Marc Romney, microbiolog la St. Paul's Hospital/Providence Health Care din Vancouver, s-a hotarat sa afle daca cele doua sunt legate. Medicii au constatat ca insectele parazite sunt purtatoare a doua tipuri de bacterii rezistente la antibiotice. "Am fost surprinsi pentru ca aceste insecte nu au fost pana acum asociate cu apartia anumitor infectii la oameni", a declarat medicul Marc Romney, anunta EVZ.

Cum poate preveni cafeaua aparitia cancerului la san. Oamenii de stiinta suedezi sustin ca femeile care beau cel putin cinci cesti de cafea pe zi prezinta un risc scazut de a dezvolta cancer la san. Pentru a ajunge la aceasta concluzie expertii au analizat un grup de 6.000 de femei si au constatat ca voluntarele care beau multa cafea nu sunt expuse riscului de a se imbolnavi de cancer de san. "Rezultatele ne-au surprins si pe noi. Deocamdata nu putem explica cu exactitate ce substanta din cafea ofera protectie impotriva acestei maladii, dar studiile viitoare vor arata cum actioneaza cafeaua impotriva cancerului mamar", explica prof. Per Hall, de la Institutul Karolinska din Stockholm. Dupa primele analize, cercetatorii sustin ca prezenta antioxidantilor polifenoli in cafea ar fi cea care ar oferi protectie impotriva acestei boli, informeaza Gandul.