Comunicarea buna da trainicie relatiei voastre. Fie ca sunteti impreuna de doua luni sau de 30 de ani, comunicarea este cea care va ajuta sa ramaneti aproape. Asadar, este important sa va impartasiti sentimentele si experientele, astfel incat cuplul vostru sa ramana solid. Sentimentul de a fi indragostit dureaza in general intre 18 luni si trei ani, spun psihologii. Cu toate acestea, studiile au demonstrat ca dragostea poate ramane vie si in relatiile de lunga durata, diferenta fiind ca anxietatea si fiorii pe care ii resimt partenerii intr-un cuplu nou format sunt inlocuiti, dupa mai multi ani, de o stare de tandrete si de calm. Insa, pentru a ajunge aici, este necesar ca indragostitii sa ramana conectati, in ciuda greutatilor pe care, inevitabil, le intampina la un moment dat. Iata cateva trucuri pentru o comunicare armonioasa in cuplu, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

De ce oamenii frigurosi traiesc mai mult. Persoanele friguroase traiesc mai mult, cel putin asa sustin cercetatorii de la Universitatea St. Louis din Statele Unite ale Americii, informeaza Daily Mail. Potrivit oamenilor de stiinta, orice schimbare hormonala din organism care incetineste metabolismul ar prelungi de fapt viata. De altfel, specialistii sustin ca sunt pe punctul de a crea o pastila care ar mima efectul infometarii, fara insa ca dieta sa sufere vreo schimbare. In urma consumului acestei pilule, viata ar fi prelungita. Cercetarile anterioare, realizate pe cobai, au aratat ca scazand caloriile consumate de un soarece cu 30 de procente, acesta poate trai cu pana la 50% mai mult. Studiul realizat de expertii americani s-a canalizat pe intelegerea si explicarea teoriei potrivit careia mai putine calorii inseamna si grade mai putine resimtile de catre organism, scrie Gandul.

Sfaturi ca sa eviti balonarea. Meteorismul abdominal, cum este numita balonarea in termeni medicali, este cel mai adesea consecinta unor obiceiuri nesanatoase. Mancatul in graba, fumatul si stresul provoaca acumulare de gaze. Daca te confrunti frecvent cu senzatia de balonare, ar trebui sa ocolesti anumite alimente. Cel mai des incriminate sunt bauturile carbogazoase (de tip cola, apa carbogazoasa, sifon, bere), varza, fasolea, mazarea, soia, ridichile, castravetii, laptele, alimentele grase si prajelile. De asemenea, zaharul provoaca senzatie de balonare, intrucat bacteriile intestinale produc gaze in exces in timpul procesului de fermentatie. Daca vrei sa previi senzatia de abdomen plin, evita cu desavarsire discutiile contradictorii atunci cand mananci. Cand luam masa intr-o atmosfera tensionata, avem tendinta de a manca repede, sub impulsul nervilor, iar daca mai si vorbim, disconfortul abdominal este iminent dupa masa, scrie Adevarul.

Celulele stem sunt folosite si la corectarea ridurilor. Peste 70 de boli grave pot fi tratate in momentul de fata prin transplantul de celule stem. Mai nou, celulele minune sunt folosite de specialistii in medicina estetica si la corectarea anumitor defecte ale trupului. Doua noi tehnici de infrumusetare fac furori in randul divelor din Statele Unite, ambele avand la baza substante naturale obtinute din propriul organism. Daca pana mai ieri erau doar un vis pentru romani, astazi, ambele metode de tratament sunt realizate cu succes si in clinicile de la noi. Una dintre ele este lipofillingul, o procedura simpla care se realizeaza sub anestezie locala. "Tehnica foloseste ca substanta de umplere grasimea proprie recoltata din alta zona a corpului (abdomen sau coapse), prelucrata si imbogatita cu celule stem. Ulterior, aceasta se injecteaza in zona cearcanelor pentru inlaturarea si albirea lor, modelarea pometilor sau corectarea ridurilor. Iar rezultatele se mentin ani de zile", explica dr. Iancu Morad, specialist in medicina estetica. Integral in Cancan.

Permis si interzis in caz de astm. Stiai ca dieta joaca un rol esential in mentinerea astmului sub control? De aceea, este bine sa afli ce alimente nu ar trebui sa-ti lipseasca in nicio zi din farfurie, dar si ce este bine sa eviti pentru a preveni aparitia crizelor astmatice. Bolnavii de astm pot avea un trai normal, dar numai cu conditia sa respecte cu strictete tratamentul si sa evite pe cat posibil contactul cu factorii care ar putea declansa criza: praful, polenul, parul de animale si poluarea. De asemenea, exista si o serie de alimente care ar trebui evitate de astmatici, deoarece stimuleaza aparitia inflamatiei la nivelul cailor respiratorii superioare. Pe fondul inflamatiei, este favorizata declansarea simptomelor specifice, precum: respiratie suieratoare, senzatie de apasare in piept, tuse si lipsa de aer. Insa exista si alimente, precum cele bogate in vitamina C, in magneziu si in seleniu, care contribuie la reducerea frecventei si intensitatii atacurilor de astm, scrie Adevarul.

3 metode sa scapi de pistrui. Chiar daca pistruii nu sunt periculosi pentru sanatate, sunt persoane care-si doresc sa scape de ei. Iata cateva dintre metodele naturale care ne ajuta in astfel de situatii.Pistruii se tamponeaza de 2-3 ori pe zi cu o lotiune preparata din lapte dulce si castravete. Taiat in rondele mici, castravetele se pune intr-o cana, se acopera cu lapte proaspat nefiert si se lasa la macerat cateva ore la rece. Apoi se scurge laptele si se aplica aceasta masca de cateva ori pe saptamana.Un pahar de radacina rasa de hrean se pune intr-o sticla de 500 de mililitri. Se adauga 250 de mililitri de otet si se lasa cinci zile la macerat, timp in care sticla se agita zilnic. Dupa cele cinci zile, solutia se strecoara, iar cu zeama ramasa se ung locurile unde exista pistrui sau pete, scrie Click.

Cum pot fi corectate tulburarile de vorbire ale copiilor? Copiii care vorbesc dupa varsta de trei ani pot ajunge la varsta scolara cu un bagaj limitat de cuvinte. De aceea, au dificultati la scris si la citit si dezvolta complexe de inferioritate fata de colegi. Insa problemele pot fi evitate daca orele de logopedie sunt incepute din timp. Copiii ar trebui sa pronunte primele cuvinte in jurul varstei de un an, pentru ca atunci creierul devine pregatit pentru procesul vorbirii. Pana la un an si jumatate, vocabularul lor ar trebui sa includa 20 de cuvinte pronuntate corect si alte 50 de cuvinte inteligibile. La doi ani, copiii pot spune propozitii simple, iar pana la trei ani acumuleaza rapid si inteleg tot mai mult limbajul adultilor. Din pacate, tot mai multi copii sanatosi incep sa foloseasca limbajul dupa varsta de trei ani. Fenomenul este in crestere din doua motive diametral opuse. Fie parintii sunt excesiv de atenti la nevoile copiilor si ii inteleg fara ca ei sa aiba nevoie sa vorbeasca, fie ii neglijeaza si cei mici nu simt beneficiile apropierii pe care ar trebui sa o creeze comunicarea prin vorbirea cu ceilalti, scrie Adevarul.