Meniul copilului sanatos. Parintii dispusi sa faca toate poftele copiilor aleg mai degraba mancarea care cred ei ca "are priza" la micuti: pizza, cartofi prajiti, aripioare de pui, sucuri. Daca nu sunt invatati de la doi ani cu dulciuri si alimente sarate, copiii nu le vor cere obsesiv mai tarziu. Medicii fac o lista a alimentelor sanatoase pe care orice parinte responsabil ar trebui sa le ofere copilului. Desi sunt innebuniti dupa lapte cand sunt mici, pe masura ce cresc, copiii incep sa bea din ce in ce mai putin. Laptele este cea mai buna sursa de calciu, vitamina D, astfel ca fiecare copil trebuie sa bea zilnic doua pahare. Pentru copiii sub sapte ani este permis laptele integral, dupa care este recomandat laptele semidegresat (1,8% continut de grasime). Iaurtul este o alternativa buna mai ales pentru copiii care nu sunt "amatori" de lapte. Alegeti iaurt simplu semidegresat, fara adaos de zahar sau alte arome, bogat in culturi active si probiotice, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Cum iti condimenteaza SEXTING-ul viata sexuala. Tot mai multe persoane apeleaza la mesaje pe internet si pe telefonul mobil pentru a-si condimenta viata sexuala. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Harris Interactive, o firma de cercetare a pietei, pe un esantion de 2.310 de americani, dintre care 1.210 erau barbati si 1.100 erau femei. Cercetarea arata ca 27% dintre barbati si 23% dintre femei s-au lasat sa fie fotografiati sau filmati nud, in timp ce 15% dintre barbati si 9% dintre femei au declarat ca s-au filmat in timp ce faceau sex, informeaza New York Daily News. De asemenea, 16% dintre respondenti au precizat ca folosesc telefonul mobil pentru a-i trimite partenerului mesaje si de fotografii cu continut sexual explicit, fenomen ce poarta numele de sexting (nr. combinatia dintre cuvintele "sex" si "texting"), anunta Gandul.

Cum vad romanii viata de familie. Agasati de problemele financiare, obositi de treburile de la serviciu, marea majoritate a romanilor vad in camin singurul loc in care se pot simti linistiti si in siguranta. 82% din romani se declara multumiti de viata lor de familie. Cel mai mare grad de satisfactie se inregistreaza in randul celor cu varste intre 45 si 54 de ani, informeaza Adevarul.

S-a descoperit gena care provoaca depresia. Cercetatorii britanici impreuna cu cei americani au ajuns la concluzia ca depresia poate fi provocata de actiunea unei singure gene mutante, iar identificarea ei va fi folosita pentru noi tratamente. Desi depresia este declansata de multe ori de evenimente traumatice, oamenii de stiinta sustin ca anumite persoane sunt mai susceptibile de a prezenta simptomele acestei afectiuni, comparativ cu altii. Cercetatorii britanici, in colaborare cu cercetatori americani au identificat o sectiune de ADN despre care sustin ca este responsabila de aparitia depresiilor. Aceasta regiune, cunoscuta drept cromozomul 3p25-26, contine pana la 40 de gene, dintre care cel putin una ar fi implicata in aparitia depresiilor, scrie Libertatea.

Alimente care favorizeaza celulita. Carne la gratar cu salata. "Combinatia alimentara sanatoasa", ar spune multi fara sa ezite. Iata ca nutritionistii vin sa ne contrazica. Ei spun ca din cauza hormonilor de crestere si a furajelor cu care sunt hranite acum animalele, metabolismul nostru este afectat, primul semn in acest sens fiind aparitia celulitei. In orice dieta sanatoasa, necesarul zilnic de proteine este de 1 gram pe kilogram corp. Insa trebuie sa fim foarte atenti la sursa din care ne luam proteinele. "Indicate sunt carnea de pui sau de peste, insa este foarte important sa se cunoasca sursa din care provine aceasta carne si, pe cat posibil, sa se informeze cu ce au fost hranite animalele de la care provine carnea", spune Andreea Dragomirescu, medic de familie, anunta EVZ.

Misterele orgasmului. Cercetatorii au identificat mecanismele prin care femeile ating punctul culminant. Oamenii de stiinta sustin ca sunt la un pas de a dezvalui misterele orgasmului. Cu ajutorul unui scaner, folosit cu scopul de a vedea care parti din creierul unei femei devin active in momentul in care sunt excitate, specialistii au descoperit ca exista cel putin doua cai spre placerea maxima. Una dintre aceste cai se activeaza in momentul in care femeia este singura si are fantezii erotice. Cealalta, in momentul in care femeia este stimulata fizic de catre partener, in timpul actului sexual. Astfel, s-a constatat ca in primul caz apare o crestere a activitatii in 30% din zonele creierului, inclusiv in cortexul prefrontal, o zona care controleaza functii precum luarea deciziilor, gestionarea urgentelor si imaginatia, informeaza Gandul.