Ce mananci si ce bei ca sa scapi de stres. Portocalele, spanacul, pestele gras, ceaiul negru si fisticul sunt printre produsele care va ajuta sa faceti mai bine fata luptei cu agitatia zilnica. Un bol de cereale stimuleaza nivelul de serotonina, o substanta chimica ce calmeaza creierul. Spanacul si ceaiul negru reduc nivelul cortizolului si adrenalinei, hormoni ai stresului care "taxeaza" organismul de cate ori au ocazia. Medicii ofera detalii despre opt alimente care datorita compozitiei stimuleaza organismul sa faca mai bine fata unei vieti agitate. Painea, pastele si fulgii de ovaz sunt cele mai indicate alimente pentru masa de dimineata pentru ca produc serotonina, care va ajuta sa va simtiti bine prin stabilizarea nivelului de zahar din sange, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Cinci sfaturi ca sa aveti sani de invidiat. A venit vara si majoritatea reprezentantelor sexului frumos vor sa-si afiseze decolteurile generoase. E foarte important ca sanii unei femei sa arate bine, mai ales ca trecerea timpului si sarcinile isi pun amprenta. Sutienele fabricate din materiale usoare (matase sau bumbac) sunt alegerea optima daca aveti sanii mici. Cand alegeti sutienul, trebuie sa tineti cont de trei reguli de baza: cupa sa aiba marimea corecta, adica sa imbrace sanul perfect, bretelele sa fie suficient de late incat sa asigure o sustinere buna, iar breteaua de la spate sa nu fie prea stransa. O data pe zi, acordati sanilor putina atentie si masati-i folosind o crema. Un masaj usor accelereaza microcirculatia din tesutul de sub piele. Masati folosind miscari ascendente, anunta Libertatea.

Bolile batranetii sunt tot mai frecvente la tineri. Infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral si chiar unele forme de reumatism nu mai sunt o raritate printre persoanele cu varste sub 40 de ani, spun medicii. Alimentatia bogata in grasimi si saraca in nutrienti, sedentarismul, dar si noptile "albe" sunt cauze ale numarului tot mai mare de tineri cu afectiuni ale varstei a treia. Corpul uman nu a fost "proiectat" pentru stilul de viata ce caracterizeaza epoca moderna. Activitatea fizica, absolut necesara bunei functionari a aparatului locomotor, este atat de limitata astazi, incat articulatiile se subrezesc inainte de vreme. Bolile degenerative, cum este artroza, care se manifestau in trecut doar la varsta a treia, se instaleaza acum mai devreme de varsta de 40 de ani, informeaza Adevarul.

Pestele la gratar previne infarctul. Care este cel mai sanatos tip de peste. Dupa ce "au luat la puricat" dieta a peste 80.000 de femei la menopauza, cercetatorii au constatat ca cele care obisnuiau sa consume cinci sau mai multe portii de peste preparat la cuptor sau la gratar aveau un risc cardiac mai mic cu 30% decat cele care mancau mai putin de o portie pe luna. Nu toate tipurile de peste au acelasi efect. Somonul, macroul si sardinele pot reduce riscul cardiac intr-o mai mare masura decat pestele alb, precum tonul, codul sau calcanul. La polul opus, o portie de peste prajit pe saptamana creste riscul de ateroscleroza (infundarea vaselor de sange) si infarct cu 48%. Alimentele prajite contin grasimi trans, care au fost asociate cu un risc cardiac crescut, scrie EVZ.

Plimbarile in parc va dau energie. Chiar daca nu este inca exagerat de cald, multi ne simtim obositi, fara vlaga si abia mai facem fata activitatilor cotidiene. Daca sunteti intr-o astfel de situatie si vreti sa va recapatati energia, puteti apela la cateva remedii naturiste. E foarte important sa aveti in vedere diversificarea alimentatiei si sa consumati zilnic trei mese pe zi si doua gustari (fructe sau iaurt natural). E important consumul zilnic de cereale integrale (grau, ovaz, paste integrale), de legume si fructe proaspete, surse importante de vitamine, minerale si grasimi sanatoase (ulei de masline, ulei de soia, floarea-soarelui), anunta Libertatea.

Mancati castravetele cu tot cu coaja. Castravetele este una dintre cele mai racoritoare legume, asa ca nu evitati sa-l consumati pe timp de vara. Bogat in saruri naturale, enzime si vitamine el este esential pentru cresterea si repararea celulelor. Elimina viermii intestinali si ajuta in bolile de plamani si stomac. Sucul proaspat de castravete reduce arsurile gastrice si ajuta in gastrite si ulcere stomacale. Plina de fibre, potasiu si mangan, coaja castravetelui regleaza tensiunea arteriala, nivelul colesterolului si tranzitul intestinal. De aceea se recomanda sa mancati castravetele nedecojit. Mai mult, coaja se foloseste, sub forma de aplicatii locale, pentru a vindeca mainile afectate de actiunea detergentilor si a apei foarte fierbinti, informeaza Click.