Sexul oral, mai vinovat ca fumatul pentru cancerul in gat. Fumatul, alcoolul si, mai nou, sexul oral sunt cauzele care au dus la cresterea alarmanta a cazurilor de cancer oral. In Romania, a fost lansat testul care depisteaza boala in cateva minute. In intreaga lume apar peste 640.000 de cazuri de cancer oral, iar in Romania este a treia forma de cancer ca mortalitate. Si cauzele bolii s-au diversificat: daca in trecut, fumatul si consumul de alcool erau principalele cauze, astazi, 65% din cazurile de cancer oral sunt cauzate de virusul Papilloma- Uman (HPV), transmis cu usurinta prin sex oral, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Cum alegem produsele cu factor de protectie solara. Cremele de plaja trebuie sa aiba spectru larg de actiune, iar produsele se aleg in functie de fototipul pielii. Mai ales persoanele cu piele deschisa la culoare ar trebui sa foloseasca zilnic produse cu efect fotoprotector si nu doar atunci cand merg la plaja, spun specialistii. Primul lucru pe care trebuie sa-l facem atunci cand cumparam un produs cu factor de protectie solara (FPS) este sa ne asiguram ca pe eticheta este specificat faptul ca are un spectru larg de actiune, deoarece acest lucru inseamna ca ne protejeaza pielea atat impotriva radiatiilor ultraviolete de tip A (UVA), cat si impotriva celor de tip B (UVB). Potrivit specialistilor, un alt lucru de care trebuie sa tinem cont este faptul ca tipul de produs (lotiune, spray, ulei, crema sau stick) trebuie ales in functie de fototipul fiecaruia, adica de culoarea pielii, a parului si a ochilor, dar si in functie de gradul de protectie conferit de preparat. Integral in Adevarul.

Sfatul nutritionistilor: "Painea neagra nu este recomandata. Contine multi coloranti". Painea neagra este in opinia multor oameni o alternativa mai sanatoasa la cea alba. Specialistii spun insa ca acest lucru nu este nici pe departe unul adevarat, ba dimpotriva acest aliment contine multi coloranti si conservanti. Medicii nutritionisti sustin ca au interzis multe alimente pacientilor lor si nici macar painea neagra, considerata pana de curand sanatoasa, nu mai este recomandata, scrie Libertatea.

Cum scap de arsurile de stomac? Dupa mesele copioase, condimentate si bogate in grasimi, arsurile din capul pieptului iti strica buna dispozitie si-ti tulbura somnul. Cum se explica aparitia acestui disconfort? Cat de important este sa mergi la medic si, mai ales, ce alimente iti redau vigoarea dupa un ospat urmat de astfel de probleme? Specialistii Cancan iti ofera cateva sugestii care, odata respectate, iti redau starea de bine. Conform statisticilor, aproape 20% din populatia lumii sufera constant de arsuri gastrice, iar restul, cel putin ocazional. Motivul? In urma cresterii cantitatii de suc gastric, din cauza pozitiei corpului (culcat, aplecat) sau a unei deficiente a "dispozitivului de inchidere a stomacului" numit cardia, sucul gastric urca din stomac in esofag. Iar arsurile survin ca urmare a faptului ca esofagul nu are o mucoasa suficient de rezistenta pentru a suporta aciditatea sucului gastric.

Metode eficiente de invatare pe ultima suta de metri. Amestecul de continut, invatarea alternativa, folosirea schemelor logice ori a listelor ce contin cuvinte-cheie sunt cateva variante de memorare ce se pot folosi cu succes inainte de examen.Viitorii absolventii de liceu trec zilele acestea printr-o perioada stresanta. Emotiile bacalaureatului, urmate de stresul admiterii la facultate au consecinte periculoase: randamentul la invatare nu mai este cel dorit, si, mai mult, unii au senzatia ca au uitat si informatia deja acumulata. EVZ va prezinta cateva sfaturi practice si metode de invatare si recapitulare, eficiente atat pentru cei care au deschis cartile din timp, cat si pentru cei mai putin constiinciosi.

Femeile se uita prima data cat de grase sunt celelalte. Daca iesi in oras cu prietenele si iti pasa ce cred despre tine, pune pret pe imbracamintea care te face sa pari slaba. Primul lucru pe care o femeie il observa la o persoana de acelasi sex este cat de grasa e, arata un studiu citat de cotidianul britanic The Daily Mail. Pentru realizarea acestei cercetari, oamenii de stiinta britanci au intrebat 2.000 de femei, cu varste intre 18 si 45 de ani, cum isi formeaza prima impresie. Majoritatea au recunoscut ca isi fac o parere despre o alta femeie mai ales bazandu-se pe aspectul fizic al acesteia. 54% din intervievate au spus ca prima data se uita la dimensiunile celeilalte persoane, iar 45% sunt atente daca amica cea noua este machiata prea strident. Patru din zece femei se uita daca cealalta este imbracata cu gust si tot atatea observa mai intai parul si zambetul, scrie Adevarul.

De unde ne procuram mineralele atat de necesare pentru organism? Organismul omului are nevoie de aproximativ optsprezece minerale pentru o buna functionare, dar oamenii de stiinta considera un numar de sapte ca fiind de neinlocuit: calciul, iodul, fierul, magneziul, fosforul, seleniul si zincul. Va prezentam cateva dintre alimentele care contin mineralele atat de necesare organism. Integral in Libertatea.

Sanii iubitei iti spun cat de buna este la pat. Ca barbat esti innebunit dupa reprezentantele sexului frumos cu decolteul proeminent. Si nu este de mirare. Temperamentul sexual al femeilor este dictat de formele lor incitante, spune sexologul italian Piero Lorezoni. Vezi pe cancan.ro ce spune forma sanilor iubitei tale despre performantele ei in dormitor.